Tradycyjne danie kuchni rosyjskiej o słono-kwaśnym smaku. Pierwszy raz jadłam ją w byłym NRD, będąc studentką podczas wakacyjnego zarobkowania. Teraz miałam okazję ugotować
To co kochamSycąca i rozgrzewająca, gęsta zupa gulaszowa na mroźne zimowe dni. Składniki: Warzywa • 1 seler • 4 marchewki • 2 pietruszki • 5 ziemniaków • 2 łyżki vegety Mięso
To co kochamZima w pełni, więc na rozgrzewkę proponuję kremową zupę z groszku zielonego i mozzarelli z ziołowymi grzankami. Składniki na 4
To co kochamFasolka po bretońsku – bezapelacyjna królowa przydrożnych barów ! Nazwa dania sugeruje, że powinno mieć swe korzenie w Bretanii, ale z Francją
To co kochamRosół w moim domu jest zawsze bardzo oczekiwany ale pojawia się dość rzadko. Wynika to z faktu, że w moim
To co kochamZ powodu braku świeżych owoców, za którymi wszyscy tęsknią, zrobiłam zupę jabłkową. Okazała się hitem, bo smakuje wyśmienicie i równocześnie zaskakująco. Jest lekka
To co kochamWłaśnie zaczął się sezon na botwinkę ! Nie wszyscy za nią przepadają, nawet w mojej rodzinie. Ugotowany barszczyk miałam więc praktycznie dla siebie. Dodatek
To co kochamZdrowa i pożywna zupa kalafiorowa z młodymi warzywami i ziołami. Bardzo aromatyczna. Najlepiej smakuje wiosną i latem, chociaż kalafior jest dostępny przez
To co kochamJeśli na stole pojawia się zupa szczawiowa to znaczy, że wiosna w pełni. Jako dziecko bardzo lubiłam jeść liście szczawiu nazbierane w
To co kochamZielony, gorący krem ziemniaczany ze szczawiem i szpinakiem, zabielony śmietanką i podany z gotowanym jajkiem oraz czosnkowymi grzankami. Składniki: • 3 garście
To co kochamTen barszcz to smak i zapach mojego dzieciństwa. Gościł bardzo często w moim rodzinnym domu. Najpierw gotowała babcia, potem mama, a
To co kochamUczestnicząc w finale Blogerchefa miałam okazję zapoznać się z ofertą Ogrodnictwa Lawenda. Zaopatrzona w przeróżne kolorowe kiełki, liście i kwiaty jadalne, postanowiłam
To co kochamSezon jagodowy jeszcze dobrze się nie zaczął a już straszą, że jagód w lesie brakuje. Kupiłam więc więcej i raczyliśmy się
To co kochamJest to podawana na zimno zupa, której bazę stanowi ugotowana botwina zmieszana ze zsiadłym mlekiem, jogurtem bądź kwaśną śmietaną wraz z
To co kochamTę zupę robię często gdy mam gości na obiedzie, ponieważ można ją przygotować wcześniej, co nie zmienia jej wolorów smakowych. Zupę krem podgrzewam i
To co kocham