AmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Podobno każdy dobry kucharz musi potrafić zrobić majonez. Więc przyszła pora aby zaprezentować ten przepis na blogu. Domowy majonez
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneTzatziki to dip charakterystyczny dla kuchni greckiej. Pasuje idealnie do różnych placków i klusek jako obiadowa surówka. U mnie nazywa się je "grecką mizerią", którą robię
Weekendy w domu i ogrodziePapryka faszerowana dynią i mielonym mięsem Dzisiaj musiałam zerwać kilka mało dojrzałych dyń, a one nie są jakieś hiciarskie kulinarnie , tak więc włożyłam je do farszu
Ogrodnik w podróżyIndyjska sałatka pomidorowa (Pomidorowy Kachumber) Moja kuchenka, pomimo kilku prób naprawienia, w dalszym ciągu nie współpracuje. W związku z tym kolejna sałatka. Tym razem w stylu
Pełny talerzSkładniki: 100ml octu balsamicznego, 1-2 łyżeczki miodu, odrobina soli i pieprzu. Przygotowanie: Ocet balsamiczny należy wlać do garnka, zagotować i lekko zredukować jego ilość - cały
W kuchni u MonikiSałateczkę podpatrzyłam u znajomych (pozdrawiam was Tatarki). Sałatka Doris była inspiracją, ponieważ wątpię czy dobrze zapamiętałam przepis, ale i tak sałatka wyszła super. Sałatkę można jeść
IMPRESJA SMAKUSkładniki: masło 1/4 kostki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieczarki 60 dag, kostka rosolowa 1 sztuka/grzybowa, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, śmietana gęsta 200 ml
W Mojej Kuchni LubięWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Gołąbki bez zawijania to szybsza wersja tradycyjnych gołąbków. Upieczone w piekarniku dodatkowo uproszczają nam ich przygotowanie. Danie jest syte i
Marta GotujeWarzywa zrobione w ten sposób jemy bardzo często, oczywiście jako dodatek do mięsa. Warzywa możemy dodać takie jakie lubimy, nie podaję ilości, bo oczywiście kroimy tyle
IMPRESJA SMAKUSKŁADNIKI: 1 ogórek 10 rzodkiewek 200 ml jogurtu naturalnego 0% 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku Sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ogórka świeżego dokładnie
Gotowanie PatkiSurówka z pekinki jak u Chińczyka – brzmi dość śmiesznie, bo obcokrajowiec może sobie pomyśleć, że poszatkowałam mieszkankę Pekinu haha ;) Rozlewu krwi jednak nie było, a
Kulinarne PrzebojeW końcu i ja musiałam go zrobić, a że w tym roku cukinii mam mnóstwo w ogrodzie to jeszcze kilka przepisów z nią się pojawi. Składniki
Magiczne Życie MartyParę lat temu przez kilka miesięcy szalałam na punkcie kuchni tureckiej. Dip z bakłażanu, soku z granatów i tahini to przepis prosto z tejże kuchni. Zdjęcie
Magiczny GarnekSurf and turf, czyli mięso i owoce morza. Mięso – najczęściej wołowe, a owoce morza – to już różnie. My postawiliśmy na polską świnię. A dokładniej
slodkokwasnapl