sosy - 72734 przepisów (strona:3916/4849)

Majonez 165

AmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Podobno każdy dobry kucharz musi potrafić zrobić majonez. Więc przyszła pora aby zaprezentować ten przepis na blogu. Domowy majonez

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tzatziki i "Trzynasta opowieść" 208

Tzatziki to dip charakterystyczny dla kuchni greckiej. Pasuje idealnie do różnych placków i klusek jako obiadowa surówka. U mnie nazywa się je "grecką mizerią", którą robię

Weekendy w domu i ogrodzie
Papryka faszerowana dynią i mielonym mięsem 240

Papryka faszerowana dynią i mielonym mięsem Dzisiaj musiałam zerwać kilka mało dojrzałych dyń, a one nie są jakieś hiciarskie kulinarnie , tak więc włożyłam je do farszu

Ogrodnik w podróży
Indyjska sałatka pomidorowa (Pomidorowy Kachumber) 278

Indyjska sałatka pomidorowa (Pomidorowy Kachumber) Moja kuchenka, pomimo kilku prób naprawienia, w dalszym ciągu nie współpracuje. W związku z tym kolejna sałatka. Tym razem w stylu

Pełny talerz
Sos balsamiczny do sałatek 242

Składniki: 100ml octu balsamicznego, 1-2 łyżeczki miodu, odrobina soli i pieprzu. Przygotowanie: Ocet balsamiczny należy wlać do garnka, zagotować i lekko zredukować jego ilość - cały

W kuchni u Moniki
Sałatka z kalafiora i kurczaka 513

Sałateczkę podpatrzyłam u znajomych (pozdrawiam was Tatarki). Sałatka Doris była inspiracją, ponieważ wątpię czy dobrze zapamiętałam przepis, ale i tak sałatka wyszła super. Sałatkę można jeść

IMPRESJA SMAKU
pieczarki w śmietanie z koperkiem... 929

Składniki: masło 1/4 kostki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieczarki 60 dag, kostka rosolowa 1 sztuka/grzybowa, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, śmietana gęsta 200 ml

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbki bez zawijania 416

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Gołąbki bez zawijania to szybsza wersja tradycyjnych gołąbków. Upieczone w piekarniku dodatkowo uproszczają nam ich przygotowanie. Danie jest syte i

Marta Gotuje
Pieczone warzywa 226

Warzywa zrobione w ten sposób jemy bardzo często, oczywiście jako dodatek do mięsa. Warzywa możemy dodać takie jakie lubimy, nie podaję ilości, bo oczywiście kroimy tyle

IMPRESJA SMAKU
DIP CZOSNKOWO-OGÓRKOWO-RZODKIEWKOWY 119

SKŁADNIKI: 1 ogórek 10 rzodkiewek 200 ml jogurtu naturalnego 0% 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku Sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Ogórka świeżego dokładnie

Gotowanie Patki
Surówka z pekinki jak u Chińczyka 1756

Surówka z pekinki jak u Chińczyka – brzmi dość śmiesznie, bo obcokrajowiec może sobie pomyśleć, że poszatkowałam mieszkankę Pekinu haha ;) Rozlewu krwi jednak nie było, a

Kulinarne Przeboje
Ketchup z cukinii 133

W końcu i ja musiałam go zrobić, a że w tym roku cukinii mam mnóstwo w ogrodzie to jeszcze kilka przepisów z nią się pojawi. Składniki

Magiczne Życie Marty
Dip z bakłażanu, soku z granatów i tahini 183

Parę lat temu przez kilka miesięcy szalałam na punkcie kuchni tureckiej. Dip z bakłażanu, soku z granatów i tahini to przepis prosto z tejże kuchni. Zdjęcie

Magiczny Garnek
Surf and turf czyli świnka i krewetki 244

Surf and turf, czyli mięso i owoce morza. Mięso – najczęściej wołowe, a owoce morza – to już różnie. My postawiliśmy na polską świnię. A dokładniej

slodkokwasnapl