sosy - 72734 przepisów (strona:3269/4849)

Łosoś w czerwonym pesto z piekarnika 194

górę rozłożyć łososia. Obsypać przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 20 minut. Dodatkowo obsypać szczypiorkiem. Jeżeli chcecie więcej sosu można na koniec podlać delikatnie wodą i w razie potrzeby doprawić. Podawać z frytkami, pieczonymi ziemniakami, ciemnym ryżem lub makaronem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Klubodajnia Przystanek Korzeniowa, Kazimierz Dolny 273

przed południem, bardzo głodni, po kilkukilometrowym spacerze. Zamówiliśmy sycące dania, a ich smak był w punkt taki jak lubimy. „Dwa sąsiedzkie jaja sadzone na soczewicy z aromatycznym pomidorowym sosem, dodatkiem sezonowych liści, ziół i korzeniowym pieczywem” czyli po prostu szakszuka […] Artykuł Klubodajnia Przystanek Korzeniowa, Kazimierz Dolny pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Placuszki z mąki jaglanej 197

składników: mąki jaglanej, jogurtu naturalnego, proszku do pieczenia, cukru oraz jajka. Poniższe placuszki możecie podać z dżemem, kremem czekoladowym jak i posypać cukrem pudrem. Świetnie smakują podane z owocowymi sosami. Zachęcam do smażenia ;)  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 1 szklanka mąki jaglanej (110 g) 4/5 szklanki jogurtu naturalnego 3 płaskie łyżki ksylitolu (lub zwykłego cukru) 1 łyżeczka

Ugotować
Knedle szpinakowe 208

Knedle szpinakowe -pycha. Ja, która nie przepadam za szpinakiem zjadłam ze smakiem.:) Było naprawdę bardzo smaczne. Można podać również z sosem pieczarkowym lub gulaszem, albo polane masełkiem tak jak w moim przepisie. Na moim blogu znajdziecie również kluski ze szpinakiem i białym serem  , które również Wam polecam. Składniki 1 kg ziemniaków 400 g mrożonego szpinaku 2,5 szklanki mąki

O kuchni z uczuciem
Indyk w sosie pieczarkowym z marchewką i kaszą jaglaną 186

Jakoś czas mi nie leci, nudzi mi się wtedy niesamowicie. Tak jakoś to tych upałów nawiązałam he ;)). Wracamy do jedzonka, proste oczywiście, smaczne też, szybkie też. Indyk w sosie pieczarkowym z marchewką i koperkiem, do tego kasza jaglana . Miłego tego gorącego dnia Wam życzę :)) Składniki: filet z indyka pieczarki 2 sztuki marchewki  kurkuma sól pieprz 2 łyżki mąki koperek

kruche babeczki
Podlaskie racuchy z marchewki (wytrawne) 233

placuszki. Smażyć (na rozgrzanym oleju, którego nie należy żałować) z obu stron - do zarumienienia. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku kuchennym. Podawać na ciepło ze śmietaną, jogurtem lub dowolnym sosem. (*) W wersji na słodko - należy nie dodawać szczypiorku i pieprzu, a jedynie odrobinę soli. Wtedy doskonale komponują się polane śmietaną i z dodatkiem dżemu np. morelowego

Di gotuje
Kurczak pieczony w keczupie 224

Bardzo prosty i szybki pomysł na obiad. Dzięki keczupowi mamy smaczny sos do obiadu. Jako dodatek do takiego mięska polecam sałatkę z ogórków, papryki i pomidorów. 1 kg pałek z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do kebabu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka lubczyku 0,5 łyżeczki przyprawy typu Kucharek 1/4 szklanki pikantnego keczupu Pałki z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Wszystkie

VioletoweKucharzenie
ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH 157

ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy – pomidorowa i kokosowa z kurczakiem, ale to w najbliższej przyszłości – dziś rosół gra główną rolę. Przepis niewiele się różni od przepisu na rosół wołowy , który gotowałam jakiś czas temu. Broth, the base

Martyna Cooks
Żeberka chilli 246

Pyszna propozycja dla amatorów żeberek. Miękkie i delikatne mięso w aromatycznym, lekko pikantnym sosie. Składniki 1 kg mięsnych żeberek 1 puszka krojonych pomidorów 1 papryka czerwona pasta chilli firmy Proeco Polska 1 duża cebula sól pieprz keczup mąka do panierowania … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Dietetyczna pizza- pizzerinki z cukinii 224

właśnie dla Ciebie Oczywiście, żeby podnieść tłuszcze w daniu, możesz dodać salami. Ja do posmarowania plastrów cukinii użyłam ajwaru, ale jeśli go nie macie, sprawdzi się również idealnie zwykły sos pomidorowy. Print Dietetyczne pizze- pizzerinki z cukinii window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Ingredients 1 średnia cukinia pół słoiczka ajwaru ostrego 200 g mozarelli przyprawy (sól, pieprz, oregano, bazylia itp) Instructions Cukinię

Mieszam w Garnku
Gulasz wołowy 188

drugie: jest zdrowy. Mięso wołowe jest chude i zawiera dużo białka, a duszone warzywa zachowują swoje właściwości. Dzięki gulaszowi, na naszym talerzu zagoszczą same naturalne składniki wraz z prawdziwym sosem wołowym, bez polepszaczy. Po trzecie: jest smaczny. To zadziwiające, że przyprawione warzywa z mięsem mogą tak smakować! Do tego danie jest pięknie kolorowe i aromatyczne, a nie od dziś wiadomo

Proste-przepisy.pl
Placuszki z płatkami owsianymi na owocowym jogurcie 264

Uwielbiam takie śniadania. Delikatne, szybkie i łatwe w wykonaniu placuszki skąpane w daktylowym sosie. Nic tylko jeść i… z radością „budzić się do życia”. Miłego dnia. Zapowiada się kolejny gorący i intensywny dzień. Zostawiam Was z przepisem na pyszne placuszki z płatkami owsianymi na owocowym jogurcie. Spróbujcie, polecam. Składniki: (na 1 porcję) 1 jogurt owocowy

Słodkie okruszki
Sałatka z mozzarellą i awokado 221

mniejsze kawałki. Pomidorki kroimy na połówki, awokado w kostkę, szczypiorek drobno siekamy. Olej mieszamy z octem i solą. W dużej misce mieszamy sałatę z pomidorkami, awokado i przygotowanym sosem, przekładamy do salaterki, obsypujemy kulkami mozzarelli i szczypiorkiem.  Gotowe :-) Sałatka bardzo dobrze komponuje się z grzankami lub pieczywem chrupkim

Czary - gary w kuchni
Karkówka duszona w cebuli i keczupie 42188

szklance wody rozrabiamy keczup i dolewamy na patelnię.  Całość dusimy, aż mięso będzie miękkie (około 90 - 100 minut).  Po około godzinie duszenia, gdy smaki przejdą sobą nawzajem sos próbujemy i jeśli zachodzi taka potrzeba, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Smacznego

Smak mojego domu
Hummus w słoiku. 234

Jestem słoikiem. Lubię słoiki.    Przywożę je też z domu rodziców.  Czasami dostaję z nimi paczkę. (!) W słoikach przechowuję, pasteryzuję zupy, roznoszę rosół, pakuje sosy, upycham owoce zalane alkoholem i przenoszę pasty. Ostatnio w moich słoikach króluje hummus. Zapraszam niżej po przepis. Składniki: (na 1 litr hummusu) 1 szklanka ugotowanej ciecierzyca 3-4 łyżki tahiny 1/3szklanki lodowatej wody

Fiolka w kuchni