sosy - 72734 przepisów (strona:3277/4849)

Ryba zapiekana z warzywami 115

kroimy w kostkę i mieszamy z podsmażonymi warzywami. W naczyniu żaroodpornym wykładamy na dnie warzywa, a na nich układamy rybę. Śmietanę mieszamy z serem startym na tarce i przyprawami. Sos wylewamy na rybę i rozsmarowujemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

e-PrzepisyKulinarne
Aksamitny sos miodowo-musztardowy 231

Uwielbiam sos miodowo-musztardowy. Służy mi głównie do sałatek, ale też dobrze sprawdza się do mięs, czy nawet do kanapek. Ta wersja ma doskonałą aksamitną konsystencję dzięki połączeniu oliwy, majonezu, miodu i musztardy. Kompozycji smaku dopełnia sok z cytryny

Milion Smaków
Kotleciki curry z kaszy bulgur i dip z melasy z granatu 222

obiad. Idealnie smakują bezpośrednio po przygotowaniu (ciepłe) z dodatkiem surówki/sałatki i/lub dipu. Mogą też posłużyć jako dodatek np. do kotleta, ale dla mnie najsmaczniejsze są z lekkim sosem i świeżymi warzywami. Poniżej przedstawiłam przepis na przepyszny dip z melasy z granatu.  Jest rewelacyjny, ma wyjątkowy (kwaskowaty) smak i doskonale sprawdzi się także do innych potraw

Di gotuje
Zupowar - wrażenia z użytkowania 283

zapewnione wyżywienie, ale taki na własną rękę. A takich wyjazdów w moim życiu nie brakuje.    Jakie funkcje ma zupowar? Do wyboru aż 8 programów: Zupa Zupa krem Sos Gotowanie i gotowanie na parze Smoothie Blendowanie Kruszenie lodu Pulse    Dane techniczne: Silnik o mocy 400W, element grzejny o mocy 800W Pojemność 1,75 L (zimne składniki

Gotowanie i blogowanie
Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym 152

przestając mieszać. Przed podaniem dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Podawaj na przykład z ryżem.   *Np. śmietany Szefa Kuchni Danone’a 22% do zup i sosów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Warstwowy placek z ciecierzycy alla po węgiersku z gulaszem drobiowo - warzywnym. 201

złoty kolor z obydwu stron. Na talerz wykładamy duży placek na placek wykładamy porcję warzywno mięsną, następnie placek i znowu porcja warzywno mięsna. Taki placek również można polać dowolnym sosem . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
wytrawne gofry z serem i szynką 188

koniec w osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka, dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy. Pieczemy partiami gofry na złoty kolor. Podajemy na ciepło np. z ketchupem lub ulubionym sosem

Domowy Smak Jedzenia
Makaron ze szparagami 223

Cebulki drobno siekamy. To samo robimy ze szczypiorkiem. Dymkę podsmażamy na oliwie aż się ładnie zeszkli. Dodajemy pomidory. Po 3 minutach wkładamy szparagi, rukolę i mozarellę. Dodajemy makaron. Zalewamy sosem. Chwilę podgrzewamy.  Ilość porcji: 5 Koszt przygotowania: 20 zł Czas przygotowania

Pobite gary Barbary
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i ogórkami kiszonymi / Potato salad with bacon and dill pickles 363

kiełbaski i karkówki Warto zadbać też o dodatki do grillowanych dań, dlatego proponuję dziś przepis na pyszną sałatkę z młodych ziemniaków, z boczkiem, cebulką i ogórkami kiszonymi w delikatnym sosie majonezowym. Doskonała na ciepło jak i na zimno, świetnie sprawdzi się też jako dodatek do klasycznego obiadu domowego w te gorące dni. Polecam! Scroll down for recipe in English Sałatka

karmelowy
Sałatka z młodego szpinaku i rzodkiewki 130

rzodkiewki 1 biała cebula 2 pomidory 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku cukier do smaku Wykonanie: Z oliwy, soku i przypraw zrobić sos. Szpinak dokładnie oczyścić, wymieszać i odstawić na dwie godziny. Warzywa umyć, pokroić, wymieszać ze szpinakiem, doprawić do smaku i podawać

Tradycyjna Kuchnia
Naleśniki z bananami i bitą śmietaną 206

sycącym obiadem. Po trzecie: jest uniwersalny. Naleśniory można jeść praktycznie ze wszystkim – bananami, truskawkami, dżemem, bitą śmietaną, lodami, nutellą, salami, serem żółtym, serem białym, farszem pieczarkowym, sosem pomidorowym, mięsem mielonym, warzywami… Z ciekawych wersji: ostatnio jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem. Pycha! Po czwarte: może być składnikiem innych dań. Możemy z nich zrobić krokiety, naleśnikowe

Proste-przepisy.pl
Sernik na ciasteczkowym spodzie z musem wiśniowym STOVIT - naturalnie owocowe. 179

gram produktu jak twierdzi producent to tylko 100 kcal. Mus świetnie sprawdzi się jako  dodatek do lodów, tostów, grzanek, naleśników czy gofrów a także jako składnik wykwintnych sosów do mięs. Stovit  "wypuścił" na rynek mus w 5 smakach - truskawki, wiśnie, brzoskwinia z marakują, owoce leśne i cztery owoce. Mus świetnie smakuje na kromce chleba jednak ja chciałam

Radość kipiąca uśmiechem.
Schab duszony w młodej kapuście 206

dusić około 15-20 minut. Gdy kapusta wyraźnie się skurczy to całość przyprawić solą oraz pieprzem. Na sam koniec dodać posiekany koperek. Gotować jeszcze kilka minut bez przykrycia. Sos powinien wyraźnie się zredukować

Ugotować
Schab z dzika Marioli 199

ręcznikiem papierowym. Olej wlewamy do miseczki dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, pokruszone liście laurowe, utarte w moździerzu ziarna jałowca, majeranek, sól i pieprz świeżo mielony. Dokładnie wszystko mieszamy powstałym sosem, nacieramy dokładnie schab, odstawiamy do lodówki na 24 godz. Tak przygotowany schab zawijamy w folię aluminiową wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 C około 2 godz. Po upieczeniu zostawiamy

kgwjanczewo
Tarta jaglano-truskawkowa (bez pieczenia) 205

truskawek) lub 1 szklanka smażonych truskawek: na maśle podsmażyć ok. 3 szklanki truskawek, posypać 1 łyżką cukru i smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż sos się zredukuje. Do dekoracji: kilkanaście truskawek Przygotowanie:  Spód: W malakserze (lub blenderze) rozdrobnić biszkopty, dodać miękkie masło, miksować do połączenia składników. Masa powinna być lepka, nie sypka. Formę wyłożyć folią spożywczą. Na dnie

Domowa Cookierenka Agi