się w tej potrawie! <3 Tak mnie zainspirowało, że postanowiłam popichcić nieco w azjatyckim stylu i zaopatrzyłam się w niezbędne produkty np. w sprzedaży promocyjnej w Lidlu - sosy, makarony, pędy fasoli mung i inne smakołyki udało kupić mi się nawet po 2 zł za sztukę :) Założyłam profil na Instagramie, gdzie możecie znaleźć zdjęcia potraw, które przygotowuję
Cooking Monsterminut Roladki powinny ładnie wyrosnąć i się zarumienić. Świetnie smakują jeszcze ciepłe, ale sprawdzą się także jako zimna przekąska. Ja swoje polałam ketchupem, ale można także przyrządzić do nich sos czosnkowy i sałatkę. Jest pysznie
Cooking MonsterTaka pasta jest idealna na nachosy, jako sos do tortilli, na kanapki itp. Jajka ugotować na twardo, oskrobać i wrzucić do głębokiej miski. Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę. Za pomocą dużej łyżki wydrążyć miąższ. Wrzucić do jajek. Szczypiorek posiekać i dodać do pozostałych składników. To samo zrobić z chilli i czosnkiem. Za pomocą blendera zmiksować na gładką masę. Dodać
Kuchnia Pokoleńwolnym ogniu. Ugotowaną roladę wykładamy na półmisek, rozwijamy z foli. Roladę kroimy w grubsze kawałki podajemy na gorąco lub na zimno do każdego rodzaju mięsa lub polewamy ulubionym sosem. Smacznego
kgwjanczewopatelnię z piekarnika, postawiłam na blacie, posypałam szczypiorkiem i pomidorami. Teraz tylko zostało rozłożyć jedzonko na talerze. Cały ten bałagan jedliśmy z sałatą z rzodkiewką i ogórkiem w sosie w stylu tza tzyki. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujemoreli - 200 g truskawek Rozgrzej żeliwną patelnię i rozgrzej masło, dodaj rabarbar, wanilię i cukier, ciągle mieszaj, tak aby się równomiernie rozprażył, podlej rumem. Alkohol powinien odparować, pozostawiając w sosie swój aromat. Całość mieszaj tak aby rabarbar utrzymał swoją formę, podłużnych paseczków, które pięknie się potem prezentują na cieście. Zestaw patelnię z ognia. Dodaj morele, truskawki i wymieszaj delikatnie całość
SMYKWKUCHNIłososia pod każdą postacią, więc przepisy z łososia często pojawiają się na moim blogu. Łosoś wędzony na zimno czy ciepło to wyrafinowany i smakowity składnik przekąsek , sałatek , świetny do sosów i na kanapki. Bajgle z wędzonym łososiem i serkiem philadelphia są przepyszne. Delikatne w smaku z dodatkiem kaparów są pochłaniane jeden za drugim. Przepisy z łososia to proste dania, które
codojedzeniadoskonały pomysł na weekendowe śniadanie lub deser. Do przygotowania tostów francuskich zainspirował mnie przepis z książki Patrycji Chmiel "Romans z gotowaniem. Potrawy, w których się zakochasz! " , jednak zamiast sosu truskawkowego użyłam całych owoców. Zresztą jeśli chodzi o dodatki, to ilość możliwości jest nieograniczona :) Składniki – proporcje na 3 osoby 9 kromek chałki, słodkiej bułki lub pszennego chleba tostowego o grubości około
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataosolony wrzątek i gotować kilka minut po wypłynięciu na powierzchnię wody. Wybierać pierogi łyżką cedzakową śmietankę lub jogurt wymieszać z cukrem różanym pierogi podawać polane różaną śmietanką i sosem truskawkowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!masz czasu ani ochoty na pieczenie ciast, podaj swoim bliskim sernik na zimno z ulubionymi owocami zalanymi kolorową galaretką. Deser można udekorować wiórkami czekoladowymi, płatkami migdałów lub polać sosem waniliowym, który podkreśli smak delikatnego musu. Aby uzyskać odpowiednią konsystencję i najlepszy smak sernika na zimno, warto zamówić dobrej jakości nabiał, najlepiej twarożek lub serek homogenizowany od sprawdzonego mleczarza na portalu
Kuchcik gotujeJakiś czas temu postanowiłam zakupiony świeży szpinak wykorzystać w makaronie. Najpierw myślałam zrobić zwykły makaron, a z przygotowanych liści przygotować sos. Po namyśle zaryzykowałam i zrobiłam makaron ze szpinakiem, który podałam po prostu z białym serem. Smakowało mi bardzo, a uprażone pestki dyni dodawały lekkiego aromatu całej potrawie. Składniki: Dla dwóch osób 1,5 szklanki mąki 1 duża garść szpinaku
Kuchnia w czekoladziegórze ułożyć resztę boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Możemy go podawać również z sosem tatarskim. Polecam również klops z mięsa i grochu
Tradycyjna Kuchnianagrzanego do temperatury 180*C. Piec około 1 godzinę na każdy kilogram mięsa. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę i położyć plasterki masła na szynkę, aby ładnie się zarumieniło. Powstały sos z pieczenia można zlać do garnuszka, rozcieńczyć odrobiną wody i zagęścić wodą z mąką. Chwilkę pogotować, ewentualnie dosolić do smaku. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnigumy guar i dodatków skrobi, które mają za zadanie zagęścić konsystencję ketchupów. Podsumowując, ketchupy są zdecydowanie za słodkie! Na pewno zmniejszyłabym ilość cukru w składzie. Jako dodatek do jakiegoś sosu czy potrawy w małych ilościach jest zjadliwy, ale żeby np. maczać w nim jakieś warzywa to już nie :( Nie mówię, że powyższe ketchupy są niesmaczne, po prostu dla mnie przesłodzone
Zdrowie na języku :Pobieramy je i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich także pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Mieszamy ze sobą majonez, jogurt, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Tak przygotowanym sosem polewamy ziemniaki z ogórkami. Na koniec dodajemy posiekany koperek i szczypiorek - ilość wg uznania - tak jak lubimy najbardziej :) Wszystko mieszamy. Smacznego
Taste Therapy