SKŁADNIKI : 4-5 jajek ugotowanych na twardo 170 g tuńczyka w sosie własnym firmy GRAAL 1 marchew, ugotowana 1 duża łyżka majonezu sól, pieprz do smaku kulki pierzu do dekoracji sałata lodowa, kiełki, brokuł do dekoracji
Kulinarne Fantazje Marioliprze batatów 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 100 ml dobrej oliwy np. słonecznikowej, lnianej 1 płaska łyżeczka soli pieprz do smaku ostra papryka do smaku 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka czubrycy ( najlepiej mieszanki ) natka pietruszki
Kulinarne Fantazje Mariolikroimy w kostkę, następnie przekładamy na patelnię z miodem i octem malinowym, podpiekamy aż gruszka się skarmelizuje. W misce mieszamy wszystkie składniki sałatki, napełniamy miseczki po grejpfrucie, polewamy sosem z karmelizowanej gruszki i podajemy, smacznego
Kulinarne Fantazje Marioligroszek z marchewką kostkę rosołową i przyprawy. Prużymy na małym ogniu często mieszając aż płyny znacznie odparują. Mąkę mieszamy w odrobinie wody, wlewamy do mięsa i energicznie mieszamy aż sos zrobi się gęsty. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wylewamy masą mięsną a na wierzch rozkładamy puree z ziemniaków. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 30 minut
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 150 g pszenicy durum ugotowanej 170 g filetu z makreli GRALL w sosie musztardowo-chrzanowym 1 pęczek rzodkiewki 2 ogórki małosolne 1 pomidor 1 łyżka soku z cytryny dowolne kiełki szczypiorek, koperek do smaku pieprz do smaku
Kulinarne Fantazje MarioliDzisiaj polecam zupę gołąbkową, gołąbki uwielbiam a zupa w smaku nawet trochę przypomina je z sosem pomidorowym. Smaczna, sycąca i gęsta, zwłaszcza na drugi dzień. Jeżeli chcemy troszkę rzadszą wystarczy dolać bulionu. Polecam
Kulinarne Fantazje Mariolimiód, dodajemy gruszki, doprawiamy do smaku przyprawami, wlewamy ocet i podpiekamy aż się owoce lekko skarmelizują. N talerz układamy sałatę, na to pokrojonego kurczaka oraz porcję gruszek. Danie polewamy sosem i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolipolędwiczek. Mięso zawinięte w boczek, z dodatkiem cukinii, o lekkim posmaku czosnku, mięty i bazylii. Szaszłyki są idealne na imprezę lub efektowny obiad, podane z surówką i ulubionym sosem są rewelacyjne
Kulinarne Fantazje Marioliminut, na rozgrzanym grillu z jednej i drugiej strony. Majonez mieszamy z musztardą, przekładamy do małej salaterki. Kiełbaski studzimy, zdejmujemy z patyczków i podajemy z ulubioną surówką oraz sosem musztardowo - majonezowym. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliprzycisk turbo z trybem pulsacyjnym - wielofunkcyjny rozdrabniacz do łatwego rozdrabniania ziół, cebuli, orzechów itp. - trzepaczka do ubijania śmietany i białka, jajek, dressingów itp. - blender do robienia kremowych zup, sosów, żywności dla niemowląt itp. - stal 18/8 - 3 kolory - 3 lata gwarancji Dostępny w LIDL za niecałe 80 zł. Pomógł mi zmiksować zupę na krem, ale do dzieła! Składniki polpa
Z Kuchni Do Kuchniprzygotowany kompot można przechowywać nie tylko w piwnicy, ale też w szafkach kuchennych. Potem wystarczy tylko go rozcieńczyć według uznania. Owoce są słodkie i można je wykorzystać do zrobienia sosów do deserów. ----- Podobne: Po trylogii chorwackiej Agnieszki Lingas - Łoniewskiej sięgnęłam po wrzosową trylogię Anny Łajkowskiej . W pierwszym tomie pt. "Pensjonat na wrzosowisku" poznajemy rodzinę Basi: męża Marka, córki Kornelię
Weekendy w domu i ogrodzieStwierdziłam jednak, że ludzie szukają różnych rzeczy i nawet ten może komuś się przydać. Kopytka są jednymi z ulubionych przeze mnie zamienników ziemniaków do obiadu. Uwielbiam je z mięsem, sosami i surówkami. Ugotowanymi i polanymi skwarkami też nie pogardzę :) Składniki: 1 kg ugotowanych w osolonej wodzie ziemniaków ok 400g mąki pszennej (tyle ile zabierze ciasto) 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
Kuchnia w czekoladzietrawienie - stąd też, jest polecana przy problemach z nadkwaśnością. Zawarty w cukinii potas przeciwdziała zatrzymywaniu się wody w organizmie - co sprzyja utracie wagi. Leczo z cukinii i sosy z dodatkiem tego warzywa warto polec ić osobom cierpiącym na cukrzycę . Cukinia ma niewiele węglowoda nów oraz niski indeks glikemiczny (nawet gotowana - w przeciwieństwie do np. marchewki). Świetnie zagęszcza potrawy
Moje Kuchenne Rewelacjenaszych sąsiadów z Dalekiego Wschodu . Składniki: paczka makaronu pół cukinii 1 biała cebula pół kostki sera typu feta sól, pieprz, szczypta ostrej i słodkiej papryki, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki oleju do smażenia Sposób przyrządzenia: Cukinie i cebulę pokroić na małe części. Podsmażyć na oleju zaczynając od cebuli aż się zeszkli
pieprzny smaczekprzycisk turbo z trybem pulsacyjnym - wielofunkcyjny rozdrabniacz do łatwego rozdrabniania ziół, cebuli, orzechów itp. - trzepaczka do ubijania śmietany i białka, jajek, dressingów itp. - blender do robienia kremowych zup, sosów, żywności dla niemowląt itp. - stal 18/8 - 3 kolory - 3 lata gwarancji Pokrywka pojemnika jest równocześnie antypoślizgową nakładką na dno! Blender pomógł mi w przygotowaniu dla Was tego koktajlu pełnego zdrowia
Z Kuchni Do Kuchni