nada koloru i aromatu, a imbir, goździki i cynamon korzennej, słodkawej nuty. Przyprawa może być używana do nacierania mięsa przed pieczeniem, smażeniem lub duszeniem, może również służyć do sporządzania sosów. Możesz ją przygotować na dwa sposoby: użyć samych przypraw i pamiętać o posoleniu mięsa lub przyprawy od razu wymieszać z solą. W następnym wpisie prosty filet z kurczaka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Smaczny gulasz z idealnie kruchą polędwicą wieprzową, marchewką, papryką oraz pieczarkami na jasnym piwie z dodatkiem sosu pomidorowego. Proste danie do przygotowania na obiad dla całej rodziny, które świetnie komponuje się z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym. Standardowe połączenie łatwo dostępnych składników w jedno, pyszne danie. Składniki (na 4 porcje): 500 gram polędwicy wieprzowej 500 gram pieczarek
Mango Papajaformujemy małe kuleczki, które smażymy na głębokim oleju. Gotowe meksykańskie klopsiki odsączamy na ręczniku papierowym. Klopsiki jemy w pszennej tortilli z dodatkiem świeżych warzyw oraz z dodatkiem ulubionych sosów. Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Poledobrze oddaje charakter tego dania. Jest popularny głównie na Sycylii i tak jak inne rdzennie włoskie dania jest prosty, szybki i składa się zaledwie z kilku składników. Tworzy go sos pomidorowy ze sporym dodatkiem ostrej papryczki. Niestety nie udało mi się kupić włoskiej ostrej papryczki, więc w przepisie jest inna. Makaron zmieniłem na inny ze względów estetycznych. Też jest smaczny
Milion SmakówLubicie fasolkę po bretońsku? "Danie, które zawiera gotowaną/duszoną fasolę, sos pomidorowy i dodatki. Jest to jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni polskiej?" (Wikipedia) Mi czasami brakuje chęci lub czasu na moczenie fasoli, dlatego tą potrawę często przyrządzam z warzyw konserwowych. Taka fasolka również jest pyszna - ale o wieleee szybsza w przygotowaniu! Polecam! 2 puszki fasolki 100g
Di gotujejego nadzorem powstawały smaczne potrawy, na bazie lub tylko doprawione kawą Inka. Jak zwykle, prace wykonywaliśmy w grupach. Trafiłam do słodkiej ekipy, przygotowującej ciasto marchewkowe z kawą Inka i sosem karmelowo-kardamonowym . Oj działo się...działo... Przepis bowiem okazał się sprawdzianem dla naszym umiejętności. W jego treść wkradły się małe chochliki, które to pozamieniały gramy na dekagramy, pomieszały cyferki
kolorowotorcikowobulionu drobiowego, warzywnego lub wody 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku' 1 łyżeczka curry ( lub pasta curry ) 1/3 łyżeczki chili lub łyżeczka ostrego sosu paprykowego sól, pieprz oliwa do smażenia Wykonanie: W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz poszatkowany czosnek. Gdy cebula się zeszkli, wlać
kolorowotorcikowogrzankami Smażony kalafior z morelami, kawą Inką i orzechem laskowym Łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym Ciasto marchewkowe z kawą Inką i sosem waniliowo-kardamonowym Crème brûlée z kawą Inką i pieczoną gruszką Dania powstały w błyskawicznym tempie, by później we wspólnym gronie zajadać się nimi oblizując ze smakiem! Ps. nie sądziliśmy, żekawa
Ostra na Słodkoudek z kurczaka -1 duża cebula -2 marchewki -2 cukinie -1 papryka Marynata do mięsa: -5 łyżek oliwy z oliwek -2 łyżki musztardy -2 łyżki miodu -2 łyżki sosu sojowego -sok z połowy cytryny -1 łyżka pietruszki -1 łyżeczka soli -1 łyżeczka pieprzu -1 łyżeczka papryki słodkiej -1 łyżeczka tymianku -1 łyżeczka ziół prowansalskich -1 łyżeczka imbiru mielonego
Smakuj życie!pomidorami. Jako że karoten i likofen to dwie substancje przeciwdziałające toksynom. Dodatkowo marchewka łagodzi kwasowatość pomidora i czyni go lżej strawnym. Morał: kiedy tylko możesz, dorzuć marchewkę do sosu pomidorowego. Kilka słów o przygotowaniu marchewki. Marchewkę najlepiej byłoby wyszorować szczotką lub delikatnie zdrapać jej zewnętrzną powłoczkę. Natomiast lepiej jej nie obierać, gdyż witaminy są znajduja sie tuż przy
MODA NA BIOpiekarnika,posypać potartym serem i piec jeszcze 10 minut aż ser dokładnie się rozpuści. Zapiekanka wyśmienicie smakuje na ciepło i jak i na zimno. Podawać solo lub z ulubionym sosem
Kolorowa kuchnia ElkiOstatni – piąty rozdział – poświęcony został wypiekom na słono. Znajdziecie tu przepis na pizzę, chleb czy też quiche. Na mojej liście do zrobienia znajduje się tarta flambee z sosem paprykowym, tarta z nadzieniem migdałowo-pomidorowym oraz tarta z burakami z dodatkiem chrzanu. Nicole Just udowadnia, że bez dodatku mleka, jajek i masła można wyczarować naprawdę coś wyjątkowego. Przepisy
Moja pasja smakutaka pora roku nie pozwala na korzystanie ze swoich warzyw z działki..więc takie gotowe mieszanki sałat są idealnym rozwiązaniem..Do takiej mieszanki sałat wystarczy dodać kilka dodatków, jakiś sos i już mamy gotową surówkę lub sałatkę do jedzenia.. Marka Fit&Easy wprowadziła na rynek nowe opakowania, na opakowaniu - pojawił się motyw pola i hasło
Moje domowe kucharzenieczasu i pomysłu. Składniki: (na 4 porcje) 400g makaronu razowego spaghetti 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka masła klarowanego 2 białe cebule ząbek czosnku 2 puszki tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 400ml śmietanki słodkiej 12$ łyżka mąki biały pieprz, sól świeży tymianek Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i polewamy dwoma łyżkami oliwy
Pyry na Gaz