dodatkowo papryką. Na rozgrzanym oleju obsmażamy roladki z każdej strony. Podlewamy bulionem lub wodą. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę ( ok. 100 ml ). Jeżeli chcemy zagęścić sos możemy do śmietany około 2 łyżeczek mąki i zagotowujemy. Podajemy z ziemniakami lub kaszą. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewygdzie zamieniając 1 lub 2 składniki uzyskamy zupełnie inny efekt. Ważne jest tylko, żeby gotować składniki al dente, bo będą kilka godzin kisić się w słoiku i żeby ewentualne sosy były na dnie słoika, tak żeby nie moczyć w nich sałaty czy bardziej delikatnych składników. Jaki obiady chciałabym zabrać ze sobą do biura? Dobrze wygląda słoik po kreolsku z ryżem
Ugotowane pozamiatanekabaczkiem Krem dyniowo-marchewkowy Krem dyniowy Kiszonka z kalafiora i marchwi Zupa kalafiorowa z serem Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych buraków / Warming cream of beetroot soup Cielęcina w Sosie Kurowym Zupa z cukinii
Weekendy w domu i ogrodzierozpuścicie do płynnego brązowego karmelu - ale nie spalonego, dodajemy masło (roztopione łatwiej się łączy z cukrem), następnie dodajemy 1 śmietankę 36% i powoli mieszamy aż połączy się w jednolity sos karmelowy.Dodajemy do niego 2 garście orzechów włoskich i mieszamy, odstawiamy do wystudzenia. Resztę orzechów trzeba zblendować na bardzo drobny miał. Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno z dwiema łyżkami cukru
Kuba Gotujeciecierzycę i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszałem. Gotową kaszę nałożyłem do miseczek, a na niej wyjęte z piekarnika marchewki, które skropiłem znajdującym się na dnie naczynia żaroodpornego sosem. Marchewki powinny zrobić się niemal całkowicie miękkie i lekko przyrumienione, a przy tym bardzo słodkie. Można piec je krócej, aby zachowały swoją chrupkość. Cale danie ma smak pikantno - słodki. Doskonale
Wyprawy kulinarneMakaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. W tym czasie przygotowujemy pesto. Oregano, pestki, ser, olej miksujemy na gładko, do smaku doprawiamy pieprzem. Gorący makaron dokładnie łączymy z sosem. Podajemy od razu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchensmarujemy masłem i pieczemy na złoty kolor jeszcze ok. 15 min. Kaszę jęczmienną pęczak gotujemy w wodzie bez soli i odcedzamy. Kurczaka wyciągamy, do pojemniczka zlewany część powstałego sosu, a do upieczonych (powinny wyjść al dente) dodajemy pęczak, mieszamy i wstawiamy na kilka min do piekarnika. Kurczaka podajemy z kaszą jęczmienną pęczak z warzywami. Smacznego
Moniki Smakołykicebulę i smażyć aż cebula zmięknie. Formę do zapiekanki wysmarować masłem, rozłożyć połowę ziemniaków. Obsypać ziołami prowansalskimi i obsypać połową sera. Rozłożyć obgotowany brokuł, resztę ziemniaków, pozostały ser. Przygotowanie sosu – śmietanę wymieszać z jajkami. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Wylać wszystko na zapiekankę. Pieczenie – wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 30 minut. Nie przykrywać !!! Smacznego
Kuchnia Pokoleńżelatyny. Rozpuszczoną żelatynę powoli wmieszać do owoców, uważając, by nie wytworzyły się grudki (najlepiej najpierw ją rozrobić z sokiem z owców by nie była tak gęsta). Całość schłodzić, by sos owocowy zgęstniał. Frużelina powinna mieć konsystencję żelu-kisielu. Nasączenie i wykonanie tortu Wycisnąć sok z cytryny i pomarańczy. Dodać wodę i wymieszać. Biszkopt podzielić na 3 części (blaty). Pierwszy
Wypieki i Rumieńcemarchewkowe, ciast kruchych, półkruchych i parzonych. Nadaje się do naleśników, omletów, makaronów oraz różnego rodzaju klusek , knedli i kopytek! Świetnie sprawdzi się również jako zagęszczacz do zup i sosów
Ostra na SłodkoRybka w piątek to idealna kolacja. Ja polecam łososia na rukoli z pysznym sosem. Oczywiście danie błyskawiczne ! Niebo w gębie! Smacznego! Składniki : * 200-300g świeżego fileta z łososia * łyżka oliwy z oliwek * sól, pieprz * łyżka soku z cytryny * garść rukoli * łyżka oliwy z oliwek * łyżka soku z cytryny * łyżka soku z limonki * łyżka soku z pomarańczy
Magiczne Życie MartyMusztarda i keczup to must have każdej lodówki. Nie wyobrażamy bez nich kanapek, mięs czy przystawek, stosuje się je również z powodzeniem jako dodatek do wielu
COOKMAGAZINEwrzuć do papryki. Podsmaż. Zalej sokiem z pomidorów, niedużo. Dosmacz solą, możesz pieprzem. Gotuj chwilkę, dodaj oliwy z oliwek. Ugotowany makaron odcedź i wrzuć na patelnię. Wymieszaj z sosem , posyp jeszcze grubo serem. Przed podaniem trochę zieleniny i ser i gotowe! Szybko,pysznie i niezwykle prosto! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniścieramy na tarce. Dodajemy jajko, mąkę oraz pokruszony ser. Doprawiamy do smaku. Wszystko mieszamy. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy porcjami nakładanymi łyżą, formując placuszki. Podajemy ze śmietaną lub sosem czosnkowym
Domowy Smak Jedzeniabazie kapusty. Coleslaw to ta, którą opycham się najczęściej. Bardzo dobrze sprawdza się jako surówka do obiadu, ale też jako samodzielna przekąska np. do pracy. Najważniejszy jest w niej sos, który każdy może robić według własnego gustu. Pewne jest jedno - ma być go dużo, by kapusta nie była sucha. Składniki : pół białej kapusty marchew duży (400 g) kubek dobrego jogurtu
Weekendy w domu i ogrodzie