Zdrowa wersja spaghetti, która składa się z wartościowego łososia, pełnoziarnistego makaronu oraz szpinaku i czosnku w delikatnym sosie śmietankowym. Każdy składnik ma jakąś zaletę. Oprócz tego, że świetnie smakuje to dodatkowo super wygląda. Składniki : makaron pełnoziarnisty 3/4 opakowania szpinak świeży 200 gram łosoś bez skóry 400 gram czosnek 4 ząbki sól 1 łyżka sok z cytryny ok. 1 łyżki
Kuchnia Paulettesmocno. Wtedy stopniowo wlewać mleko oraz dodać posiekany czosnek. Energicznie mieszać, aby masa była płynna i bez grudek. Jeśli jednak pojawią się grudki to można przetrzeć sos przez sitko. Dodać ser, sól i pieprz. Wymieszać. Wylać na kulki. 5. Na wierzch ułożyć ser żółty oraz posiekaną natkę pietruszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni
Kuchnia Paulettesmarchew 1 szt. grzybki suszone 2 szt. cebula 1 szt. olej 2 łyżki ziele angielskie 2 kulki śmietana kwaśna 2 łyżki śmietana do zup i sosów 12 % 2 łyżki mąka ziemniaczana 2 łyżki kość schabowa 1 szt. zimna woda ok. 2-3 łyżek Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki, marchew, cebulę i pieczarki obrać. Ziemniaki i marchew, cebulę
Kuchnia Paulettesśniadanie i na kolację. Polecam, bo jest naprawdę świetny. Mi smakuje na chrupkim chlebku np. wazie, bo lubię kiedy mi coś chrupie w buzi. Składniki: tuńczyk w sosie własnym 2 puszki ryż 1 torebka sól, pieprz do smaku przecier pomidorowy 4-5 łyżeczek ketchup pikantny 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżka natka pietruszki 1 garść listki
Kuchnia PaulettesKurczak jest soczysty i czuć sezam, który z połączeniem z curry nadaje dość oryginalnego smaku. Warzywa, które są zamrożone a potem podczas pieczenia puszczają soki tworzą smaczny sos, który można zagęścić lub nie i polać ziemniaki. Ja osobiście wolę nie zagęszczany, bo po co dodawać mu kalorii. Takie ćwiartki śmiało można podać jako jedno z dań na ciepło
Kuchnia Paulettespopcorn i orzeszki solone. Miałam ser i karmel, tak też to połączyłam dodałam sól i powstało ciasto z serem o smaku solonego karmelu. Całość jednak dodatkowo polałam domowym sosem karmelowym, który jest prosty w przygotowaniu. Ciasto jest mięciutkie, słodko - słone i wilgotne. Składniki blacha 25x35 cm. : Ciasto : cukier brązowy 1 szkl. masło miękkie 125 gram jaja 4 szt. proszek
Kuchnia Paulettesenergicznie mieszając, aż dobrze się rozpuści. Powoli wlewać mleko i mieszać. Doprawić solą, pieprzem.Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do beszamelu. Mieszać aż się rozpuści a sos zgęstnieje. Gotowym beszamelem polać makaron. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni
Kuchnia Paulettessię na kanapkach, starczy na dużo kanapek i jest aromatyczna ! :) A no i ma piękną zieloną barwę :) Zielony jest zdrowy dla wzroku xD Składniki: tuńczyk w sosie własnym 2 puszki ryż 1 torebka szpinak mrożony 250 gram mascarpone 2 łyżki sól i pieprz do smaku czosnek 1 ząbek koperek 1 łyżka sól 1 łyżeczka ( do ryżu ) Metoda
Kuchnia PaulettesSKŁADNIKI: bulion warzywny 1 l. cukinia 200 gram kalafior 200 gram cebula czerwona 1 szt. por biała część ok. 8 cm śmietana 12 % do zup i sosów ok. 100 ml. koper suszony 1 łyżka sól, pieprz do smaku masło 1 łyżka chleb razowy 2 kromki czosnek 3 ząbki oliwa z oliwek 2 łyżki filet drobiowy
Kuchnia Paulettesodsączyć z wody (oleju), umieścić w misce. Rozdrobnić widelcem. Jaja i ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać do tuńczyka. Majonez, tabasco, ketchup wymieszać razem ze sobą, aż powstanie jednolity sos. Wlać do tuńczyka. Wymieszać. Wsypać koperek i doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać
Kuchnia Pauletteszrobić zapiekankę. Wystarczy kilka głównych składników, do tego beszamel i powstaje pyszna, syta zapiekanka. Moja propozycja to zapiekanka z brokułami, czosnkiem, kurczakiem i makaronem zapieczone pod beszamelem. Wszystko pod sosem jest soczyste, chrupkie i delikatne, a brokuł ma piękną zieloną barwę. SKŁADNIKI: brokuł 0.5 kg. filety z kurczaka 3 szt. makaron pełnoziarnisty z mąki durum rurki
Kuchnia Paulettespokolenia na pokolenie. Najlepsza to taka, którą przygotuje babcia. Babkę można podawać na gorąco jak i na zimno. Pokrojona w plastry lub romby prezentuje się wspaniale. Można polać ją sosem, najlepiej grzybowym lub podać z podsmażonym wędzonym boczkiem. Pyszności. A gdy zostanie na następny dzień można ją podsmażyć i dalej będzie pyszna. Babka jest zdrowszą wersją placków ziemniaczanych, gdyż placki
Kuchnia Pauletteskiszona marchew jest bardzo, bardzo smaczna a jej zastosowanie w kuchni jest ogromne. Do czego używamy? Jemy samą a sok wypijamy. Jako surówkę lub składnik surówek, sałatek, zup, sosów albo jako jeden ze składników do sajgonek czy naleśników. Jej zastosowanie może tylko ograniczać nasza wyobraźnia :). Marchew po ukiszeniu nic a nic nie traci na kolorze! Jest kilka sposobów
Leśny Zakątekmasło. Dodać czosnek. Chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojone na mniejsze kawałki pomidory. Całość przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Smażyć na średnim ogniu tak długo, aż pomidory zmiękną i sos lekko się zredukuje. Następnie dodać szczypiorek i w pomidorach zrobić dwa wgłębienia, w które wbić jajka. Przyprawić je solą oraz pieprzem. Patelnię przykryć pokrywką i gotować około 3-4 minuty
UgotowaćWstawić indyka do piekarnika nagrzanego do 120 -130 stopni. Piec, aż termometr wskaże 71 stopni. Długość pieczenia zależy od wilk ości indyka. W trakcie pieczenia polać kilka razy wytworzonym sosem. Pierwszy raz polać po godzinie. Ja swojego indyka piekłam niecałe 3 godziny. Upieczonego indyka wyjąć z piekarnika i odstawić na 15 minut, aby odpoczął
królestwo garów