uciecze! :) Zupa Sylwestrowa kwaśnica. Ja lubię takie smaki :) U pani Ani była jeszcze pomidorowa i rosół - niebo! Dania główne Sylwestrowe mięso na słodko (kurczak z morelą w sosie) z kluskami i lekką sałatką. Mięciutkie i soczyste. Polecam jeśli ktoś lubi takie połączenia. Ja preferuję mięsa słone, ostre lub na bazie wina. Wyjątkiem jest dla mięsko takie jak zaserwowała pani Ania
Karola gotujerazem przedstawiam Wam specjalność mojej mamy. Lubię, jadam, ale muszę mieć smak... Składniki na wątrobę w sosie własnym (6 porcji): 80 dag wątroby mała śmietana 12% łyżka mąki 2 łyżeczki (lub więcej wedle uznania) Vegety Pokroić wątrobę na mniejsze i większe kawałki (nie muszą być równomierne). Wrzucić na patelnię i podsmażać do ścięcia. Przerzucić do garnka i zalać wodą
Karola gotujemojej okolicy. Jedzenie pyszne, duże porcje w niewygórowanej cenie. Urozmaicone menu. Oprócz pizzy jest także bogata oferta zestawów obiadowych. Zdecydowanie polecam! Przedstawiam Wam trzy wybrane (rewelacyjne) dania: Pizza Carbonara Sos pomidorowy, Pieczarki, Oregano, Ciasto firmowe, Ser, Boczek, Brokuły, Ser feta Przysmak grillowany Schab soute zapiekany z boczkiem, pieczarkami, selerem, ogórkiem kiszonym i czosnkiem. Ziemniaki gotowane Enchilada drobiowa z serem Więcej
Karola gotujepomidorowy, paprykę i wino. Gotować aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Radzę jeść w tym samym dniu i nie zostawiać na kolejny ze względu na ziemniaki, które są w sosie, żeby nie zrobiła się papka
Karola gotujeplastry i pieczarki. Dokładnie wymieszać. Wierzch dania posypać startym parmezanem. Bardzo lubię makarony z dodatkiem pesto, ponieważ jest ono pyszne i lekkie. To doskonała alternatywa dla ciężkich sosów szczególnie w upalne dni i dla osób, które dbają o linię. Kiedyś wrzucę zielone pesto domowej roboty
Karola gotujeprzystawki, ponieważ trochę inaczej sobie to wyobrażałam, ale w smaku była naprawdę interesująca. Polecam! Filé de frango à parmegiana - Filet z kurczaka zapiekany z szynką długodojrzewającą, mozzarellą, parmezanem i sosem pomidorowym, podawany z ryżem i farofą. Mój faworyt bez dwóch zdań (nie licząc lemoniady!). Filet dobrze doprawiony, soczysty. Szynka obłędna. Ilość serów (moja miłość parmezan) powalająca. Ciekawy dodatek w postaci
Karola gotujepieprzem. Całość gotujemy jeszcze przez godzinę na wolnym ogniu. Krok 4 Przecedzamy zupę przez sitko. Smacznego Rosół można zamrozić – jest to doskonała baza do innych zup i sosów. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length
Coś bym zjadłarazem kofty w wersji kebabowej:). Te szaszłyki z mielonego mięsa smakują doskonale ze świeżym pieczywem i sosami na bazie jogurtu. Nie są pracochłonne i można przygotować je na długi czas przed podaniem a w odpowiednim momencie jedynie wrzucić do piekarnika. 500g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 kajzerka 1/2 pęczka
Szefowa kuchniżywności, jak ją przechowywać i przygotowywać. Znajdziecie tu naprawdę przydatne i sprytne rozwiązania! Główna- trzecia część - to przepisy podzielone na kilka działów. Na początku - przepisy podstawowe - beztłuszczowe sosy i inne dodatki, które są bazą lub składnikiem wielu dań. Znajdziecie tu przepis na bulion warzywny, przecier pomidorowy, ale też domową przyprawę piernikową czy przecier z daktyli, który doskonale zastępuje
Moje Kuchenne RewelacjeNastępnie dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy passatę i zioła. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do Sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy ze starta mozzarellą i posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenodparowania płynu i połączenia smaków. Kosztuję i w razie potrzeby doprawiam solą. W osobnym naczyniu gotuję w osolonej wodzie makaron. Gotowy makaron odcedzam, przekładam na talerze i polewam sosem z mięsem i dodatkami. Dekoruję zielona pietruszką. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródfikuśne pierożki "urzekły" moje kubki smakowe pierwszy raz we Włoszech i do dzisiaj mam do nich wielki sentyment. Nadzienie moich sycylijskich pierożków było bardziej finezyjne: farsz grzybowy z sosem krewetkowym. Wierzcie mi, niebo w gębie! (przepis kiedyś pojawi się na blogu). Ja natomiast dzisiaj proponują wersję lżejszą, równie pyszną. Może dla niektórych jest to nieco czasochłonne danie, ale jaka duma
Calzonella.comduszę przez ok. 10 minut. Następnie dodaję mascarpone, polewam sokiem z cytryny, dokładnie całość mieszam i duszę na wolnym ogniu jeszcze przez jakiś czas, do miękkości mięsa. Mięso z sosem wykładam na ugotowany makaron spaghetti, posypuję słonecznikiem i żurawiną, Pyszne danie gotowe ;-) SMACZNEGO
Wielopokoleniowomalin zmiksuj i przetrzyj przez sito, aby pozbyć się pestek. Białą czekoladę posiekaj, włóż do miski. W rondlu zagotuj śmietankę. Wlej ją na czekoladę., dobrze wymieszaj i dodaj malinowy sos. Biszkopt delikatnie rozwiń, nasącz syropem przy pomocy łyżki, a następnie wyłóż na niego krem waniliowy (crème pâtissière), dodaj 125g malin. Delikatnie zroluj biszkopt. Polej roladę przygotowaną polewą malinowo- czekoladową
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSzybki obiad i bardzo prosty w wykonaniu. Smakował super, polecam. Jak nie macie kurek możecie dodać pieczarki lub boczniaki. Polędwiczkę umyć, obciąć błonki i pociąć w
Kuchnia Pokoleń