mascarpone w połączeniu z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami smakuje naprawdę wyśmienicie. Jest to moje danie awaryjne, zawsze kiedy nie mam pomysłu lub czasu na przygotowanie obiadu Do wykonania sosu potrzeba zaledwie kilku składników. ok. 150 g wędzonej piersi kurczaka 250 g sera mascarpone ok. 100 g suszonych pomidorów w oliwie szczypta pieprzu makaron tagliatelle (na 3-4 porcje) olej
Bulliomięsa wlać mleczko kokosowe i dodać brokuł obrany w małe różyczki. Gotować do momentu, aż brokuł będzie się rozpadać. Makaron ugotować al dente i połączyć z mięsem i sosem. W małym garnuszku wymieszać odrobinę wody z mąką ziemniaczaną, po czym przelać do potrawy i chwilę podgrzewać, mieszając, aż potrawa nieco zgęstnieje
Passions hobbies lifeJedną z wielu potraw, które robiłam na tej patelni były krewetki z groszkiem, kukurydzą i papryką. Przepis znajduje się tu kliknij. Przepis na szparagi w szynce, z sosem musztardowym znajduje się tu kliknij
W kuchni u Monikiwsypać mąkę (energicznie mieszając, aby nie powstały grudki). Smażyć do nabrania złotego koloru. Zasmażkę dodać do garnka (mieszając) wraz z majerankiem, papryką i odrobiną gałki muszkatołowej. Gotować - aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku i opcjonalnie posypać posiekaną zieleniną. (*) Gulasz można zagęścić samą mąką, ale moim zdaniem z zasmażką zyskuje na smaku. (**) Do zasmażki przeważnie używam mąki pszennej
Di gotujeCzytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs
Ekspansja smakuSałatka warstwowa z kurczakiem, fetą i brokułem To najbardziej popularna sałatka na blogu. I słusznie, bo jest bardzo bardzo smaczna. Feta, obsmażony kurczak, brokuł al dente i pyszny sos czosnkowy. Pierwszy raz robiła go moja siostra na chrzciny najmłodszego, od tamtej pory robimy regularnie na różne uroczystości rodzinne. Na święta również ją planuję. Przepis znajdziecie TUTAJ 5. Sałatka z pieczonego
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieskórkę otartą z 2 cytryn i sok z połowy cytryny. Na koniec dodajemy 50 ml wody po ugotowanym makaronie. Makaron odsączamy, po czym przekładamy do miski z przygotowanym sosem. Wszystko dokładnie mieszamy. Makaron dekorujemy bazylią, świeżo zmielonym pieprzem i startym parmezanem. **** PREPARAZIONE Cuocete la pasta al dente. Fate sciogliere il burro. In una ciotola aggiungete il burro sciolto
La grande e la piccola cuocapuree z dyni najbardziej moim zdaniem nadaje się dynia Hokkaido, chociaż inne gatunki dyń jadalnych również z powodzeniem wchodzą w grę. Moje puree z dyni wykorzystuję do ciasta, do sosów, zup, past do chleba a nawet dodaję do różnych zapiekanek, klusek i ciast. Zamrażam dynię lub wekuję w słoikach, co jest świetnym rozwiązaniem ułatwiającym codzienne gotowanie, gdy najdzie was chęć
Gotowanie-ukdodajemy odrobinę mąki pszennej. Całość dzielimy na dwie porcje. wylewamy pierwszą na rozgrzana patelnie posmarowana oliwą i pieczemy po kilka minut z każdej strony. Podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem
Gotowanie...to proste !smażącego się mięsa. Smażyć aż cebula się zeszkli. Gdy fasola zacznie powolutku mięknąć dodać do niej usmażone mięso i gotować aż fasola zupełnie zmięknie (jeśli lubimy rzadki sos można w trakcie gotowania dolać jeszcze wody). Pod koniec dodać cały koncentrat, keczup, słodką paprykę, majeranek, sól i pieprz. Gotować jeszcze przez ok. 10 minut. Podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa
Simply Foodłyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżka soli 1 łyżka warzywka 3 ząbki czosnku 2 cebule 2 łyżki majeranku 2 łyżki sosu teriyaki Wykonanie W nasze mięso wcieramy wszystkie wymienione powyżej przyprawy , obrany posiekany czosnek , cebulkę obieram kroję w talarki i dodaję do mięsa . Jak mamy dobrze wklepane przyprawy w mięso
Mój SmakCzytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs
Ekspansja smakuJesienna tarta z ciasta francuskiego z brokułami, grzybami, dyni ą i tuńczykiem zapiekana w aromatycznym sosie jajeczno-serowym z dodatkiem świeżego tymianku to bardzo aromatyczne danie, proste a zarazem szybkie w przygotowaniu. Smacznego! **** La torta salata realizzata con la pasta sfoglia, farcita con i broccoletti, il tonno, i funghi, la zucca
La grande e la piccola cuocamakarony i dziś znów znów zapraszam Was na makaronową ucztę! Mam dla Was przepis na fantastycznym makaron ( u mnie wstążki z pełnego ziarna Lubella ) z pulpecikami z kurczaka w sosie śmietanowo – porowym z odrobiną parmezanu. Danie łatwe do zrobienia, szybkie, smaczne a zarazem sycące Idealny na taki jesienny obiad! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron wstążki z pełnego ziarna
Ostra na Słodkokalafiorowych. Bardzo łatwo się je przygotowuję i są przepyszne :) Jak zawsze najpyszniejsze zostawiłam na koniec. W tym miesiącu moim zdecydowanym hitem były dyniowe pankejki owsiane z bitą śmietaną i sosem kasztanowym. Takie połączenie jest dla mnie kwintesencją jesieni i świetnie sprawdza się na śniadanie czy deser. Pierwszym ulubieńcem kosmetycznym jest szampon Angel Wash marki Kevin Murphy . Dostałam
wegujemy