Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej

Przepis na : obiad

Kapusta pekińska w Chinach uprawiana jest już od V wieku. Serca smakoszy innych kontynentów – Europy i Ameryki Północnej – podbiła zdecydowanie niedawno, bo w latach trzydziestych XX wieku. Od razu stała się cenionym warzywem ze względu na smak i wartości odżywcze. Kapusta pekińska jest warzywem używanym na szeroką skalę w kuchni wschodnio-azjatyckiej (Chinach, Korei, Japonii). Na surowo wykorzystywana jest do zawijania wieprzowiny czy ostryg lub jako składnik zup. Bardzo dobrze smakuje smażona z woka z in... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, kapusta pekińska, boczek, kiełbasa, bigos, mielone, koper, por , grzyby, warzywa, obiad, sok, wieprzowina, szynka, sosy, chleb, zupa, sałatka, surówka, sałatki, sałatka z kapusty pekińskiej, surówka z kapusty, szybki obiad, obiad na szybko, sos do mielonego , lekkie sałatki, sałatka z szynką, boczek w sosie, sałatka z pomidorem, chleb mieszany

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.