Składniki: opakowanie wędzonego tofu firmy Polsoja opakowanie mrożonej fasoli szparagowej około 2 łyżek sezamu łyżka miodu łyżka octu balsamicznego łyżeczka (+odrobina do smażenia tofu) oleju ryżowego firmy Oleofarm łyżeczka sosu sojowego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Fasolę gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy sezam prażymy na suchej teflonowej patelni, odstawiamy na bok na (innej) rozgrzanej teflonowej patelni (lekko skropionej olejem(...)smażymy pokrojone w kostkę tofu, aż ładnie opiecze się z każdej ze stron dodajemy fasolę, chwilę smażymy mieszając mieszamy miód, ocet, olej, sos sojowy i dodajemy do fasoli i tofu smażymy z minutę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem przekładamy a talerz/miskę gdzie posypujemy gotowe danie uprażonym sezamem SMACZNEGO ! ! ! :) Mini fotorelacja z Poznania
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmarynata: łyżka oleju ryżowego firmy Oleofarm , sól morska, pieprz ziołowy, papryka czerwona słodka i ostra, zioła prowansalskie 0,5 puszki kukurydzy 1-2 pomidory 1-2 garści mieszanki sałat sos musztardowo-miodowy: 1 łyżeczka oleju ryżowego firmy Oleofarm + 1 łyżeczka octu balsamicznego + 1 łyżeczka musztardy Dijon + 1 łyżka miodu Sposób przygotowania: Tofu odsączamy a następnie kroimy w kostkę przekładamy pokrojone(...)całą noc zamarynowane tofu wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnię smażymy z każdej ze stron, aż ładnie się zrumieni do miski wrzucamy składniki na sałatkę wraz z tofu wszystko polewamy sosem musztardowo-miodowym SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKeks 2 Makiełki (kluski z makiem) <3 NA SŁONO RYBY Sałatka śledziowa Ryba pieczona z papryką Śledzie po kaszubsku Kulki makrelowe Śledź w sosie musztardowym INNE: Sos pieczarkowy Razowe paszteciki z pieczarkami Krokiety z kapustą i grzybami Biała kiełbasa Bigos SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkurczaka na każdą ze stron, aż się usmaży dodajemy kukurydzę, koncentrat, pokrojonego w kostkę, obranego ze skóry pomidora chwilę wszystko dusimy w misce ze śmietanki, skrobi i wody przygotowujemy sos ciągle mieszając powoli wlewamy sos na patelnię, mieszamy, aż zgęstnieje w razie potrzeby jeszcze wszytsko doprawiamy naleśniki: Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy odstawiamy ciasto na około 5 minut (wtedy siemie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsię zachwyciłam! :D Nic dodać, nic ująć, BOMBA! proste, szybkie, to chyba będzie od dziś moje popisowe danie ;) Składniki (2 porcje): garść makaronu ryżowego (wstążki) puszka łososia w sosie własnym (po odsączeniu około 90g) 1 żółtko łyżka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego ząbek czosnku łyżeczka oleju ryżowego firmy Oleofarm sól morska, pieprz(...)dodajemy makaron, chwilę podsmażamy mieszając w szklance dokładnie mieszamy wodę od makaronu, jogurt, żółtko i skrobie dodajemy przygotowaną miksturę do makaronu (ciągle mieszamy!), smażąc na małym ogniu, aż sos zgęstnieje i zacznie lekko bulgotać dodajemy łososia, krusząc go w rękach na mniejsze kawałki, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy przyprawiamy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem wg. smaku ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćteflonowej patelni,aż się zbrązowią dodajemy soję, mieszamy i podsmażamy kilka minut koncentrat mieszamy z wodą i wylewamy na patelnię dusimy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż sos pomidorowy zgęstnieje doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem najlepiej smakuje na następny dzień kiedy sos pomidorowy przegryzie soję ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćokoło 5 minut ściągamy patelnię na chwilę z ognia i cały czas mieszając dodajemy pomału miks jogurtowy wstawiamy patelnię z powrotem na mały ogień i cały czas mieszając (żeby sos się nie zważył) smażymy makaron, aż sos zgęstnieje na sam koniec dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki ser oraz pietruszkę/mieszamy przyprawiamy solą i pieprzem wg. smaku SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzezłoci wkładamy na patelnię szparagi, mieszamy w 3/4 szklanki wody po szparagach rozpuszczamy skrobię, żółtko i jogurt na chwilę odstawiamy z ognia patelnię ze szparagami i ciągle mieszając dodajemy sos ponownie wstawiamy patelnię na ogień (mały), mieszamy, aż zgęstnieje na koniec dodajemy pokrojony ser, koperek i ugotowany (zgodnie z instrukcjom na opakowaniu) proteinowy makaron jeszcze chwilkę smażymy, aż sos oblepi
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżki oliwy 150 ml letniej wody dodatki na wierzch pizzy (moja inwencja twórcza;)): papryka cebula wędzona pierś z kurczaka ser żółty 5% tłuszczy dostępny w sklepie Centrum Sylwetki sos pomidorowy *0,5 puszki pomidorów, czosnek, oregano, sól, pieprz wg. smaku (smażymy na małym ogniu, aż zgęstnieje) Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mieszankę, drożdże, oliwę, wodę (od siebie dorzuciłam jeszcze łyżeczkę(...)wyłożoną papierem do pieczenia żeby ułatwić sobie sprawę z rozsmarowywaniem ciasta przykryłam je folią spożywczą i rozwałkowałam odstawiamy w ciepłe miejsce na około 25 minut na wierchu pizzy rozsmarowujemy sos i wykładamy dodatki pieczemy w temp. 200 stopni przez około 25 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćszpinak i dusimy na małym ogniu, aż zmniejszy swoja objętość Jajko, wodę, skrobię, jogurt dokładnie ze sobą mieszamy Patelnię zestawiamy na chwilę z ognia i ciągle mieszając dodajemy sos Wstawiamy z powrotem na ogień, mieszamy, aż zgęstnieje Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie wrzucamy na patelnię, chwilę podsmażamy, aż sos oblepi makaron Przyprawiamy wg. smaku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdodajemy pokrojone warzywa i dusimy pod przykryciem, aż zmiękną (może to trochę potrwać, papryka potrzebuje czasu) na koniec dodajemy koncentraty, przyprawiamy wg. smaku i jeszcze smażymy, żeby nadmiar sosu wyparował leczo najlepiej smakuje na następny dzień kiedy mięso nasiąknie pomidorowym sosem, a wszystkie składniki się przegryzą ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćporanne wstawanie Składniki (porcja około 495 kcal): około 250g świeżego szpinaku 60g makaronu błonnikowego 200g koncentratu pomidorowego ząbek czosnku kilka kropel oleju ryżowego firmy Oleofarm puszka łososia we własnym sosie (około 90g) sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu na teflonowej patelni rozgrzewamy kilka kropek oleju, dodajemy rozduszony ząbek czosnku i smażymy, aż się(...)zezłoci dodajemy makaron, koncentrat, łososia, smażymy klika minut, co jakiś czas mieszając liście szpinaku kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnię wszystko podsmażamy chwilę, aż sos oblepi szpinak, przyprawiamy wg. smaku SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzdrowsze przygotujmy je w domu. Tak zrobione nuggetsy na pewno znajdą uznanie u wszystkich dzieciaków. Składniki: 40 dag piersi z kurczaka duży kubek jogurtu greckiego 2 łyżki sosu sojowego łyżka słodkiej papryki sól,pieprz 1,5 szklanki płatków kukurydzianych 1,5 szkl bułki tartej Wykonanie: Piersi z kurczaka oprószamy solą, pieprzem. Kroimy(...)mniejsze paseczki. Jogurt łączymy z sosem i papryką, wkładamy do takiej marynaty kurczaka na noc. Na drugi dzień płatki kukurydziane rozdrabniamy, mieszamy z bułka tartą, panierujemy w nich nugetsy, zapiekamy w piekarniku na rumiano. Podajemy z ulubionymi dipami
Z Majeczką w kuchnimała puszka kukurydzy 2 czerwone cebule 3 jajka Dzisiaj dosyć ciekawa sałatka z kurczakiem i świeżymi ogórkami o dosyć mocno cebulowym posmaku. Postanowiłam odrobinę zmienić jedynie smak sosu tzatziki w stosunku do oryginału, ponieważ wydawał mi się troszkę nijaki. Zdecydowanie polecam tą sałatkę do zjedzenia tego samego dnia, w którym została przyrządzona, ponieważ użyte świeże ogórki, mimo odciśnięcia - cały czas(...)zalewy. Cebule obrać i drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i pokroić w drobną kostkę. Teraz (najlepiej w przezroczystej misce) ułożyć warstwami: kurczaka, pory, kukurydzę, Ogórki z sosem, posiekaną cebulę i jajka. Wstawić do lodówki na godzinę przed podaniem. Inspiracja: gregorhspeed.blogspot.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej KuchniKalafiora jadam pod każdą postacią. W zupie, sałatce np takiej , gotowanego, zapiekanego itp. Dzisiaj miałam ochotę na zapiekanego w sosie serowym. Danie bardzo proste do wykonania, ale bardzo smaczne. Składniki: 1 średni kalafior 250 ml śmietany 18% 100 g żółtego sera 1 szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 1 łyżeczka cukru koperek Wykonanie: Kalafiora podzielić na różyczki . Włożyć do garnka(...)startym na tarce serem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Polać kalafiora i piec w piekarniku w 180 stopniach C do zarumienienia się. Przed podaniem posypać koperkiem. kalafior zapiekany w sosie serowym
O kuchni z uczuciem