duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 3 łyżki keczupu 1 łyżka oleju sól, pieprz 1 jajko 4 łyżki mleka 150g żółtego sera Dodatki: keczup sos czosnkowy 1/3 główki sałaty lodowej 10 pomidorków koktajlowych 2 ogórki kiszone 1. Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Wałkujemy cienko, wyklejamy(...)serem. Masą zalewamy tartę. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 20-30 minut, do zarumienienia. 4. Na upieczoną tartę wykładamy pokrojoną sałatę i warzywa. Polewamy keczupem i sosem czosnkowym
Szefowa kuchniDzisiaj potrawa inspirowana kuchnią austriacką. Pyszne delikatne sznycle wieprzowe (u mnie ze schabu) w połączeniu z kwaśnym sosem z kaparami. Wbrew pozorom bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Składniki (4 porcje) -600 g schabu wieprzowego -ok. 4 łyżki mąki pszennej -200 ml bulionu -200 ml śmietanki kremówki -3 łyżki kwaśnej śmietany -2-3 łyżki marynowanych kaparów -skórka starta(...)drobne sitko do rondelka. Dodać kapary, sok i skórkę z cytryny. Wymieszać i zagotować. Dodać obie śmietany, zagotować. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Ciepłe sznycle podawać polane sosem i z ulubionymi dodatkami - np. kluseczkami, gotowanymi ziemniakami lub smażonymi talarkami. Smacznego
Zielona Kuchniapoczekaniu ze składników, które akurat miałam w domu. Prosta, szybka, pyszna - same plusy. Jest tylko jeden minus - szybko znika ;-) Składniki: 1 opakowanie mieszanki sałat 1 puszka tuńczyka w sosie własnym kawałek czerwonej papryki kawałek żółtej papryki 1 ser sałatkowy 2 ogórki gruntowe duża garść pomidorków koktajlowych mała czerwona cebula 1/2 słoiczka zielonych oliwek Sos: oliwa z oliwek + przyprawa do sałatek
Kuchnia domowa Animielonej łopatki wieprzowej 3 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 15 sztuk) sos: 500 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka rozmarynu 3/4 szklanki wody lub bulionu sól pieprz olej rzepakowy Mięso wrzucamy(...)rozdrobniony czosnek, smażymy wszystko do zrumienienia. Pod koniec dodajemy rozmaryn i wlewamy bulion, chwilę gotujemy. Śmietanę łączymy z mąką w kubku i dokładnie mieszamy. Wlewamy do tego trochę sosu z gotowania pieczarek, mieszamy. Zawartość kubka wlewamy z powrotem do pieczarek, całość doprawiamy solą i pieprzem i zagotowujemy. Dodajemy klopsiki, mieszamy i chwilę gotujemy
Kardamonovyczerwonej papryki pół młodej cukinii ok 10dkg podsmażonych na maśle pieczarek – w plasterkach DODATKOWO: 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka posiekanego szczypiorku sos czosnkowy – do podania PRZEPIS TUTAJ *** Szpinak myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Jeżeli używamy mrożonego szpinaku to wcześniej go rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody *** *** Wszystkie pozostałe składniki(...)Całość posypujemy z wierzchu startym na tarce żółtym serem *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem i polane domowym sosem czosnkowy PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY
Blog z Apetytempółplasterki. Dodać do mięsa. Wlać mleko kokosowe, dodać listki keffir i gotować na małym ogniu około 15-20 minut. Teraz to już zależy od Was, niektórzy nie lubią zagęszczania sosów. Wtedy nie dodawać wody od razu wlać mleczko kokosowe. Gotować do momentu zredukowania wody z mleczka kokosowego. Ja jednak zagęściłam. Jedną łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozmieszać w odrobinie wody i wlać(...)gotującego się sosu. Zagotować. Podawać z ryżem lub makaronem. Polecam było pyszne
Kuchnia Pokoleńgrilla. Dobrze smakuje także na zimno. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 180 g(1 szklanka) suchego ryżu długoziarnistego 500 ml gorącego bulionu lub wody, np. z sosem sojowym 5 suszonych pomidorów ze słoiczka 2 łyżki oleju, np. ze słoiczka z pomidorami 4 ząbki czosnku 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryczki chili 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...)żółtą paprykę oraz papryczkę chili, suszone pomidory i ryż. Smażymy 3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonym oregano. Dodajemy koncentrat pomidorowy i stopniowo dolewamy gorący bulion lub wodę (z sosem sojowym). Zagotowujemy, przykrywamy i redukujemy ogień do minimalnego. Gotujemy 15-20 minut, bez otwierania i mieszania, aż ryż wchłonie całą wodę. Odstawiamy z ognia i zostawiamy na minimum
cool and mintyczasie, gdy gotuje się makaron, krótko podsmażamy czosnek i cebulkę. Dodajemy szpinak, a po chwili dolewamy śmietankę i dosypujemy gorgonzolę. Na koniec mieszamy z ugotowanym makaronem. Aby sos był lżejszy, warto zachować trochę wody z gotowania makaronu i dodać do gęstniejącej śmietanki. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 150 g makaronu, np. penne, fusilli 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki(...)czasu. Nie rumienimy Zwiększamy ogień do dużego i dodajemy szpinak. Smażymy 1 minutę, aż zwiędnie. Dolewamy śmietankę i 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu (można dać więcej, jeśli sos zrobi się zbyt gęsty). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy 1 minutę Dodajemy pokruszoną gorgonzolę i makaron. Mieszamy i wykładamy na talerze. Można oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać
cool and mintyWyjmij łyżką cedzakową, przełóż na chwilę na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Następnie od razu podawaj. Rada: klasyczne dodatki do fish and chips to oczywiście frytki oraz sos tatarski. Oba przepisy znajdziecie na końcu tego wpisu. Domowy sos tatarski. Z nim wszystko smakuje lepiej. PRZEPIS Jak zrobić idealne frytki w domu? Metoda profesjonalistów, którą każdy powinien znać Artykuł
Kulinarna Polskawersji mini , smakują doskonale ,także na zimno więc spokojnie mogą robić za kąski pod piwko Nawet mój młodszy ,oportunista mięsa mielonego , wciągał je ze smakiem no i oczywiście sosem czosnkowym , który maskował każdy wyczuwalny smak Generalnie pyszne i proste danie z piekarnika , warte uwagi składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 opakowanie cieńko krojonego , wędzonego na zimno(...)złocisty i chrupiący . Brązowy cukier pomaga osiągnąć naprawdę chrupką skorupkę Nie potrzeba dodatkowego tłuszczu , mięso upiecze się w tym co wytopi się z bekonu . Serwujemy na gorąco , doskonałe z sosem czosnkowym ..ale z nim wszystko jest lepsze Smacznego ! Artykuł Kotlety mielone z warzywami w bekonowej owijce pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypotasu, fosforu, witaminy B6 i niacyny, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Są bardzo delikatne w smaku, dlatego też pasują z wieloma dodatkami. Możemy przygotować je w dodatkiem sosu bądź bez. Najlepiej do tych klopsików pasuje sos pomidorowy oraz śmietanowo-koperkowy. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz przepisy fit . Składniki: 500 g mielonego mięsa
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnezbiór cudownie pachnących pomidorów....uwielbiam takie momenty. Obowiązkowo jak zerwę pomidora musze go powąchać..... no tak już mam. I aby zatrzymać te chwile pomidory, a dokładniej zrobiony z nich sos zamykam w słoikach i cieszę się nimi dobrych kilka miesięcy. Jest pyszny, delikatny, a dzięki przyprawom jest gotowy do użycia. Składniki na 8 słoiczków o poj.0(...)przez około godzinę. Doprawić solą, pieprzem. Wrzucić całe gałązki bazylii i lubczyku i dalej dusić. Po godzinie wyjąć bazylie i lubczyk, resztę zmiksować. Dusić jeszcze 30 minut. Gorący, gotowy sos przelać do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 20 minut. Wyjąć i odwrócić słoiczki do góry dnem i zostawić do wystudzenia
Pysznie & Pięknieselera po 1/4 papryki czerwonej i zielonej 4 średnie pieczarki 2 suszone grzyby lesne 1 średnia cebula najlepiej czerwona przyprawy:sól,pieprz,papryka czerwona ostra, przyprawa do potraw chińskich,sos sojowy ciemny, ocet balsamiczny, 1-2 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła klarowanego olej około szklanki bulionu drobiowego lub rosołu(ja użyłam rosołu) WYKONANIE: grzyby leśne moczymy w 1/2 szkl(...)wody, kroimy w słupki, mięso kroimy na wąskie paski i smażymy (około 5 min.) na maśle z dodatkiem wszystkich suchych przypraw i kilku kropel sosu sojowego, usmażone mięso odkładamy, na tym samym tłuszczu smażymy pocięte w słupki warzywa-najpierw marchewkę i seler, nieco później dodajemy pozostałe, dodajemy łyżkę oleju i pozostałe warzywa, skrapiamy wszystko octem balsamicznym i smażymy
Kuchnia BeatySmaczny sezonowy obiad, z bobem i nową, lepszą wersją makaronu spaghetti Lubella Pełne Ziarno w roli głównej. Z dodatkiem boczku dla okrasy i kremowego sosu na bazie serka mascarpone tworzą wyśmienitą kompozycję. Szybkie tempo przygotowania, prostota i smak, to zalety potraw z makaronem, a makarony pełnoziarniste Lubella dodatkowo zawierają wiele cennych minerałów, witamin oraz błonnik, a ich skład jest wciąż(...)odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody. Ugotować bób, ostudzić i obrać. Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać mascarpone i podlać wodą z gotowania makaronu. Dodać bób, makaron i gotować, aż sos lekko się zagęści. Doprawić szczyptą pieprzu. Przed podaniem posypać natkę pietruszki. Wpis powstał przy współpracy z marką Lubella
Kraina Miodem PłynącaSkładniki: 400 g fileta z indyka 1 średnia cukinia (ok. 300 g) 1 marchewka 1 brokuł 1 cebula 1 jogurt naturalny (200 g) 2 łyżki sosu chili 1 łyżka czubrycy … Czytaj dalej Indyk w sosie cukiniowo-brokułowym
czarrna od kuchni