sosy - 72734 przepisów (strona:1679/4849)

Krokiety w kształcie trójkątów 119

łyżka brązowego cukru 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżeczki świeżego tymianku Panierka 30 g startego parmezanu 80 g tartej bułki 3 jajka olej kokosowy lub masło do smażenia Sos 100 g majonezu 2 łyżki ketchupu 2 łyżeczki sosu sriracha Przygotowanie: Zmiksować składniki na ciasto naleśnikowe. Ciasto powinno być dosyć rzadkie. Naleśniki będą wtedy delikatne i cienkie. Usmażyć 10 dużych naleśników

codojedzenia
Kapusta z opieńkami do słoików 91

jako przekąskę, do kanapek, można podgrzać i podać z ugotowanymi ziemniakami. Bardzo polecam!   Polecam również inne przepisy na grzyby: Marynowane grzyby Pierogi z kominkami Placek po zbójnicku z sosem grzybowym Makaron z sosem grzybowym Kanapki z borowikami i jajkiem Zupa grzybowa z mrożonych grzybów Pęczotto z grzybami i boczkiem Uszka i pierogi z kapustą i grzybami   Kapusta

Obiad gotowy
Frytki po meksykańsku 93

pieprzem, a jak już się usmaży, dodaj pozostałe przyprawy: wędzoną paprykę, pieprz cayenne, kmin rzymski. Dodaj do mięsa koncentrat pomidorowy i czerwoną fasolę z puszki, odsączoną z większości sosu. Mięso duś do momentu aż sos się zredukuje, wszystko połączy. Całość powinna być dość gęsta! W tym czasie przygotuj frytki na oleju lub w piekarniku. Zetrzyj też ser cheddar i rozgrzej

nietylkopasta.pl
Od wspólnego spaceru po lesie do pysznego dania na talerzu 91

minut. Odcedzić i zachować odrobinę wody od gotowania. Następnie do podsmażonych grzybów dodać ocet balsamiczny i zamieszać do połączenia. Wlać śmietankę i 2 łyżki wody od gotowania makaronu. Zagotować sos, po czym wymieszać z makaronem. Przełożyć makaron na talerze, posypać świeżo startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Od razu podawać. Smacznego! Czy skorzystałeś już z tego przepisu? Daj znać

codojedzenia
Sery włoskie – Parmigiano-Reggiano, Gorgonzola i inne skarby 82

specyficzny, intensywny smak. Gorgonzola dzieli się na dwa główne typy – Dolce i Piccante. Gorgonzola Dolce jest delikatniejsza i bardziej kremowa, idealna do smarowania pieczywa czy jako składnik sosów. Gorgonzola Piccante natomiast ma ostrzejszy smak i bardziej kruchą teksturę, co czyni ją świetnym dodatkiem do sałatek i pizzy. Produkcja tego sera odbywa się głównie w regionach Lombardia i Piemont, gdzie(...)wszechstronna – używana zarówno do dań słonych, takich jak lasagne, jak i do deserów, na przykład cannoli czy serników. Jej delikatny smak sprawia, że jest idealnym składnikiem do nadzień, sosów czy wypieków, dodając im lekkości i kremowej konsystencji. Ricotta to ser, który doskonale oddaje włoską filozofię wykorzystania każdego elementu w procesie produkcji żywności, łącząc w sobie tradycję i praktyczność. Produkcja

CityTaste
Chimichanga z dipem guacamole 104

czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki mielonej chili 1 puszka (400 g) fasoli pinto lub cannellini 200 g grubo startego sera cheddar sól, pieprz Do podania: sos czosnkowy lyb majonez 1 słoik dipu guacamole Casa del Sur  ćwiartki limonki świeża kolendra plasterki pomidorków koktajlowych i oliwek na „oczka mumii” Cebulę siekamy drobno, odkładamy 1 łyżeczkę(...)głębokości) do temp. 160℃, wkładamy ostrożnie wrapy i smażymy z każdej strony na rumiano. Odsączamy na ręczniku papierowym. Gotowe chimichangi posypujemy pozostałym cheddarem, cebulką, robimy „zygzaki” z sosu czosnkowego imitujące bandarze mumii. Na każdej układamy oczka z pomidorków i oliwek. Podajemy z dipem guacamole, limonką i kolendrą. * Wpis powstał we współpracy reklamowej z Casa del Sur i De Care

Delicious Place
Surówka Colesław 75

Delikatna, klasyczna, wszędobylska sałatka Colesław. Nie jest trudna, polecam do różnych dań! Co nam trzeba? pół średniej główki białej kapusty 1 cebula żółta 2 duże marchewki sos, wymieszaj ze sobą: 200g majonezu, po pół łyżeczki: soli, pieprzu czarnego, cukru Sok z całej cytryny Robimy! Najpierw kapusta- zdejmij wierzchni liść , pozostałą cześć poszatkuj dość drobno- do głąba. Co z nim zrobisz(...)Twoja rzecz. Ja lubię chrupać. Cebulę obierz i posiekaj drobno Marchewki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Warzywa wymieszaj w misce i wymieszaj z sosem. Odstaw na około godzinkę by „przeszło” smakiem i już! Smacznego! Share 0 Post 0 Pinterest 0 0 Shares The post Surówka Colesław first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Kokosowe miso ramen z chrupiącym tofu 91

warzywnego, ze słoiczka 2 ząbki czosnku 1cm świeżego imbiru płaska łyżeczka mielonej kolendry łyżka oleju sezamowego Na chrupiące tofu: pół kostki tofu – użyłam wędzonego łyżka oleju sezamowego łyżka sosu sojowego łyżka syropu klonowego Dodatkowo: makaron ramen szczypior odrobina chrupiącego chili w oleju – opcjonalnie   Przygotowujemy składniki do zupy — suszone grzybki shitake zalewamy wodą, do przykrycia. Groszek cukrowy(...)ręcznik papierowy i porządnie pościskać. Następnie na tarce o grubych oczkach ścieramy tofu. Na blaszce z piekarnika rozkładamy papier, kładziemy na niego tofu które polewamy olejem sezamowym, sosem sojowym oraz syropem klonowych. Wszystko razem mieszamy, najlepiej delikatnie rękami, aby tofu pokryło się wszystkimi składnikami. Wkładamy do piekarnia i nastawiamy na 180° na 10 minut.   Do dużego garnka wlewamy łyżkę

Smaczna Strona
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 80

granatem Makaron z wędzonym łososiem Trójkąty z porem i wędzonym łososiem Kotlety z łososia Pieczony łosoś Łosoś z suszonymi pomidorami i szpinakiem Sałatka cezar z łososiem Łosoś w sosie chrzanowym Łosoś w sosie miodowo-musztardowym Tarta z łososiem w kształcie ryby Łosoś ze szpinakiem Łosoś pieczony z parmezanem Tarta z porem i łososiem Łosoś barbecue ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM PRZYGOTOWANIE

nietylkopasta.pl
Kopytka dyniowo-ziemniaczane – jesienny hit w Twojej kuchni! 167

jajko 150 g mąki sól do smaku 300 g kiełbasy 2 pak choi 2 dymki 1 jabłko 3 łyżki kukurydzy, mrożonej lub konserwowej 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka sosu chili 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru trzcinowego sól i czarny pieprz młotkowany do smaku Przygotowanie: Z ziemniaków, dyni, jajka i mąki zagnieść delikatne ciasto. Zagotować wodę w dużym(...)pomocą cedzaka. Pak choi i dymkę pokroić w piórka. Jabłko pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę na patelni. Usmażyć jabłka, po czym doda√ dymkę i pak choi. Następnie dodać chili sos, sok z cytryny, cukier i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć przez 2 minuty. Usmażyć kiełbasę pokrojoną na cienkie plasterki i dodać do warzyw. Na koniec dodać kukurydzę

codojedzenia
Pinsa capricciosa 191

szybką kolację. Zazwyczaj mam jedną kupioną na czarną godzinę. Tym razem przygotowałam ją w stylu włoskim capricciosa. Pyszności! Polecam, jeśli jeszcze nie próbowaliście. Składniki: 1 pinsa 2 łyżki sosu pomidorowego  2-3 duże pieczarki kawałek cebuli 3-4 plasterki szynki drobiowej lub wieprzowej 70-100 g sera mozzarella zioła prowansalskie Sposób przygotowania: 1.   Dobrze rozgrzać piekarnik(...)pinsę wyłożyć sos pomidorowy, szynkę, pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w piórka cebulę. Na wierzchu ułożyć plastry mozzarelli, posypać całość ziołami prowansalskimi.  3. Piec krótko, 6-8 minut.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pasta z grzybów do słoików – jesienny hit w kuchni 796

Jako farsz: Pasta z grzybów może służyć jako farsz do pierogów, naleśników lub tortilli. Do zup: Dodaj trochę pasty do zupy krem z pieczarek, aby wzbogacić jej smak. Do sosów: Pasta z grzybów może być bazą do wielu sosów, np. do mięs lub makaronów. Pasta z grzybów do słoików – jesienny hit w kuchni   Składniki na pasta z grzybów

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania