sos mięsny - 4565 przepisów (strona:145/305)

Pulpety w sosie koperkowym 973

Tak przygotowane pulpety kojarzą się z tradycyjnym, polskim obiadem, przygotowywanym przez nasze mamy czy babcie. Nie można odmówić im smaku, są naprawdę pyszne, bardzo delikatne a

Szefowa kuchni
Pieczony udziec z indyka 218

Sposób zatytułowania tego przepisu – pieczony udziec z indyka – właściwie nie mówi zbyt wiele nt. tego dania. Z drugiej jednak strony, z samym mięsem z indyka naprawdę

Kulinarna Pokusa
Pieczone roladki schabowe z sosem pieczarkowo-koperkowym 167

Nigdy w swoim życiu nie zrobiłam kotleta schabowego. Jest wiele ciekawszych sposobów na wykorzystanie tego mięsa i nie są one specjalnie skomplikowane, więc schab robię w

Szefowa kuchni
Papryka faszerowana w pomidorowym sosie, a'la gołąbki. Smaczny letni obiad. 276

Doskonałe danie, w sam raz na lato, kiedy papryczki są najsmaczniejsze i w dobrej, przystępnej cenie. Papryczki wypełnione farszem z mięsa mielonego i ryżu przygotowuje się

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka góralska DELUXE 377

wersji mięsnej dodaje się cienkie plasterki upieczonego boczku na górę. W tej sałatce królują tylko polskie składniki! Zapraszam do kuchni i polubienia bloga! Dla 1 osoby Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Kilka liści sałaty Garść startego sera wędzonego "Rolada Ustrzycka" Kilka pieczonych ziemniaczków przyprawionych na ostro 2 cm kawałek ogórka Trochę suszonej żurawiny 3-4 plastry czerownej cebuli Sos

Kuchnia PROzdrowotna
Klopsy drobiowo-grzybowe, gotowane w sosie grzybowym 139

Do wykonania tego dania użyłam thermomix, ale podaję Wam również przepis na gotowanie bez thermomix. Przygotowanie w thermomix grzyby pokroić w plasterki i dodać do naczynia

Kuchnia Pokoleń
Strogonow ze schabu bardzo prosty 305

Szybkie i proste danie. Idealne z kluseczkami makaronem czy ryżem. Schab pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Na patelni rozgrzać

Kuchnia Pokoleń
Mięsne paszteciki z kapustą i pieczarkami 109

francuskie jest bardzo uniwersalne. Często gości w mojej kuchni, a przygotowuję je zarówno na słodko, jak i na słono. Dzisiaj wersja przekąskowa w formie mięsnych pasztecików z farszem kapuściano-pieczarkowym. Są dość duże, więc na mały głód w zupełności wystarczy jeden z kubkiem barszczyku czerwonego. Dwoma natomiast można się już solidnie(...)pasztecików: • 200 g pieczarek • 2 plastry karkówki • 1/4 główki małej białej kapusty • 2 opakowania ciasta francuskiego • sól, pieprz do smaku • 1 łyżeczka ziół prowansalskich • 2 łyżki sosu sojowego • 1 kieliszek brandy • 2 łyżki natki pietruszki • 4 łyżki oleju • 1/2 jajka do posmarowania ciasta Wykonanie: • Rozgrzać olej, obsmażyć starte na grubej tarce pieczarki. 8 sztuk małych pieczarek obsmażyć

To co kocham
Surówka z marchewki, jabłek i pora 409

sosem polać surówkę i dokładnie wymieszać. Gotową surówkę wstawić na kilka godzin do lodówki (można na całą noc) w celu przegryzienia się składników. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Po obraniu i starciu marchewek powinno wyjść około 4 szklanek startej na tarce o dużych oczkach marchwi. Ocet spirtusowy 10 % można zastąpić 2 łyżkami octu 5 %. Surówka jest idelana do potraw mięsnych

Gospodyni Miejska
Ryż z potrawką ostro - słodką z mięsem 159

Dania z ryżem to jedne z najszybszych pomysłów na obiad chociaż przyznam, że jest to również świetny pomysł na ciepłą kolację. Dziś połączenie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczone kacze udka w pomarańczach 118

Te cztery piękne udka kacze aż się prosiły na stoisku drobiowym, aby je upolować. No więc kupiłam, zamarynowałam, upiekłam i zjadłam z ogromną

To co kocham
Pasztet z kaczki z pistacjami 132

Najlepszy pasztet, jaki upiekłam i jadłam, a piekę dużo różnorodnych pasztetów. Jest bardzo miękki, aromatyczny i chrupiący dzięki orzechom. Ładnie się kroi ukazując

To co kocham
Mięsne roladki w cieście francuskim 183

W przerwie miedzy robieniem przetworów znalazłam czas na zrobienie malej przekąski. Pysznie chrupiące roladki, które można podać na wiele sposobów. Znakomicie

Kulinarne przemyslenia
Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem 179

Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem czyli tzw. byliny to pomysł na super połączenie mięsa mielonego i kopytek – przepis znalazłam w notatkach mamy, niestety nigdy taką potrawę

Magiczny Garnek
Domowy Chikker jak z McDonald's 1885

Domowy Chikker stworzony na wzór jednej z nowszych kanapek z oferty restauracji McDonald's. Wyśmienite paluszki z filetów z piersi kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce z

Słodka Strona