dodać ugotowane jajka na twardo i jedno jajko surowe i wszystko zmiksować masę przełożyć do miski, dodać kucharka, pieprz i tartej bułki tyle aby masa nie była za luźna formować kotlety i smażyć na rumiano na gorącym mocno oleju, usmażone odkładać na ręcznik papierowy smaczne kotlety można zjeść z surówkami lub sosem pieczarkowym............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępesto Szybki sos pomidorowy do makaronu Najprostszy sos serowy do makaronu Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Zielone gnocchi Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g ugotowanych starych ziemniaków ok. 200 g mąki pszennej 1 jajko 1 pęczek natki pietruszki szczypta
Kulinarne przygody Gatitykrótko na tłuszczu Do mięsa mielonego dodać jajko, sól, pieprz, przesmażoną i przestudzoną cebulę oraz pieczarki - wyrobić Podczas formowania kotletów włożyć w środek masy mały kawałek żółtego sera, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu Jeśli mamy więcej niż 30 dag pieczarek to możemy sobie zrobić dodatkowo do kotletów, sos pieczarkowy. Myślę, że można byłoby dodać
Proste Potrawyzacznie się już gotować wlewamy do niej jajko zataczając koła i trzymamy na małym ogniu 3minuty. Kromki chleba nasączamy oliwą, posypujemy bazylią i oregano. Obieramy pieczarkę i kroimy w plasterki, następnie układamy na chlebku. Przykrywamy całość plastrami szynki i wsadzamy do piekarnika na 10 minut w 150C. Kanapki możemy polać ulubionymi sosami
Emcia Pichciktórym będziemy zalewać podszedł pod jajko. Po jajku, mięso, marchewkę z kukurydzą i groszkiem. Całość zalewamy schłodzonym wywarem i odstawiamy do lodówki na minimum 2h. Gotowe galaretki układamy na paterze z przystrojenie wedle uznania - na sałacie lub z ogórkiem, ... Niektórzy do galaretki używają do skropienia octu, niektórzy co mi również zasmakowało sosu sojowego jeśli podajecie ocet to nie zapomnijcie
Mechanik w kuchniPost Wytrawne naleśniki z pikantnym kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeciasto: 3 jajka 1 szklanka mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru Składniki na masę: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku 7 jajek 2 budynie waniliowe 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru ½ szklanki oleju proszek do pieczenia (1/3 łyżeczki) rodzynki Przygotowanie (20 min): Ciasto: Zaczynamy od oddzielenia żółtek od białka. Białka ubijamy z cukrem(...)serową wraz z rodzynkami, delikatnie mieszając, aby piana nie opadła. Gotową masę wylewamy na ciasto. Pieczemy w 170-180°C przez około 1h 20 min. Gotowe ciasto można polałam sosem jagodowym, na który przepis znajdziesz TUTAJ. Smacznego
PastelFoodWami tym przepisem. Może ktoś z Was będzie miał ochotę. Naleśniczki w mojej wersji są całe z maki orkiszowej.U Nigeli są z mąki pszennej. Polałam je gęstym sosem z soku z jagód, do których dodałam skrobię, żeby można było pobawić się jak artysta i pomalować coś na nich. ( Nie chciało mi się odparowywać wody, bo szybko chciałam je zjeść(...)się jak w najlepszej restauracji. Wyglądają wspaniale. Niewielki dodatek w postaci skórki z cytryny wiele zmienił w smaku:) Ciasto 1,5 szklanki mąki orkiszowej 3/4 szklanki wody 1 jajko sól mała patelnia olej UWAGA: ciasto z mąki orkiszowej jest dość gęste, trzeba mało nalewać aby smażyć cieniutki placuszki, bo inaczej się nie zwiną z nadzieniem. Nadzienie: 1 opakowanie twarożku
AZgotuj!sterty świeżo usmażonych. Dzisiaj postanowiłam zrobić ślimaczki z serem i zapiec je pod beszamelem. Ciasto naleśnikowe robię "na oko": 2 szklanki mleka 1 szklanka wody 2-3 jajka mąka sól, duża szczypta cukru Wszystko w misce roztrzepuję trzepaczką rózgową. Kiedyś wyciągałam mikser i hałasowałam, ale trzepaczka sprawdza się rewelacyjnie :) Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto odstawiam na kilka(...)kilkucentymetrowe kawałki. Jeśli będziemy zwijać ciepły jeszcze naleśnik, wtedy sklei się on lekko i przy krojeniu nie będzie rozwijać się. Foremkę żaroodporną natłuściłam lekko. Na dno nalałam trochę sosu beszamelowego, a następnie ułożyłam pokrojone ślimaczki naleśnikowe. Całość zalałam resztą sosu i posypałam drobno utartym serem. Na sos beszamelowy potrzebujemy: 3 łyżki masła, 1 czubata łyżka mąki około
Codzienna kuchnia niecodziennagrubych oczkach, posiekaną natkę, mąkę i jajka. Dokładnie wszystko wymieszać, do smaku doprawić ziołami włoskimi. Rozgrzać patelnię z olejem. Nakładać czubata łyżkę masy na patelnię i uformować płaski placuszek. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe kotleciki podałam z kuskusem i surówką z sosem koperkowym
Monia miesza i gotujecebulę. Dodać jajka mąkę,skrobię osadzoną na dnie szklanki i posiekane zioła wszystko razem wymieszać i doprawić solą pieprzem 3. w powstałej masie ziemniaczanej panierować piersi z kurczaka nie jest to proste ale warto się pomęczyć Smażyć na rozgrzanym oleju Na średnim ogniu Podawać można z dowolnym sosem ketchupem lub bez dodatków
W królestwie smaków Beatysolą i pieprzem. Do masy dorzucamy 3 jajka i całość dokładnie mieszamy. Jeżeli masa jest bardzo rzadka można dosypać odrobinę bułki tartej ( w moim przypadku nie było to konieczne). Z masy lepimy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Kotleciki smażymy na oleju na złoty kolor. Ja uwielbiam takie kotleciki jedynie ze słodkim sosem chili... ale to już rzecz gustu. Smacznego
IMPRESJA SMAKUobiadowa lub oryginalna przekąska podana z sosem jogurtowym. Greckie placki z pora i szpinaku Spanakokeftethes na podstawie tego przepisu Składniki: 700 g świeżego szpinaku 2 pory, same białe części, drobno pokrojone 5 cebulek dymek, drobno posiekanych pęczek natki pietruszki, drobno posiekany pęczek koperku, drobno posiekany 3-4 łyżki kaszki kukurydzianej 2 jajka mąka do obtoczenia sól, pieprz oliwa
Chilli Czosnek i Oliwamożna je podać z ulubionym sosem, śmietaną a nawet z samym keczupem :) Dodatek warzyw urozmaicił smak ryżu a prażone ziarna słonecznika cudnie chrupią przy każdym kęsie :) SKŁADNIKI: (na ok 10 placuszków) 2 szkl ugotowanego ryżu* 1 marchewka 1 cebula kilka łyżek kukurydzy konserwowej garść posiekanego szczypiorku garść ziaren słonecznika 2 jajka 1 łyżka (czubata) mąki pszennej
Kto ugości moich gości?mleko. 4. Dodajemy cale jajka oraz make. Wszystko dokładnie mieszamy 5. Doprawiamy nasza masę wątróbkową sola i pieprzem. Nasza masa ma mieć konsystencje ciasta na naleśniki. 6. Na patelnie wlewamy troszkę oleju i rozprowadzamy go po całej patelni. 7. Na rozgrzany tłuszcz wlewamy nasze wątróbkowe ciasto łyżką np. do sosów, tak by pokryło cale dno patelni
Kulinarnie z Polką na Kresach