tarta Mięso mieszamy z bułką tartą, przyprawami i jajkiem (tak abyśmy mogli uformować kotlety). Formujemy 3 płaskie (grubość około 1 cm) kotlety, smażymy na patelni bez tłuszczu jeśli mamy dobrą patelnie lub na małej ilości tłuszczu. Kiedy kotlety nam się smażą mieszamy jogurt z ketchupem, kroimy bułki na pół - sosem smarujemy górną i dolną część bułki kładziemy sałatę oraz
Moje-pitraszeniepodać gościom no i oczywiście podać go z sosem czosnkowym lub z ketchupem np dla dzieci polecam gorąco u mnie zniknęły ze stołu pierwsze i smakowały wszystkim SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki szczypta ostrej mielonej papryki olej do smażenia Na ciasto: jajko 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1/2 łyżeczki
Swojskie jedzonkoczęść po ziemniakach wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać jajko i odłożone ziemniaki, zagnieść szybko ciasto. Z ciasta formować kuleczki, w środku zrobić dołeczek. Gotowe kluski wrzucać do wrzącej, osolonej wody, jak wypłyną na wierzch, gotować jeszcze na wolnym ogniu przez 2 minuty. Wybierać łyżką cedzakową na talerze. Podawać polane sosem . (function
Kuchnia Danusiszpinaku i listków mięty, dodać jajko, mąkę, odrobinę soli i około łyżki soku z cytryny- wszystko zblendować Na gorącym tłuszczu smażyć z obu stron kawałki ryby zanurzone wpierw w szpinakowo-miętowej panierce Osączyć na papierowym ręczniku Zrobić sałatkę, u mnie z pomidorów i arbuza (polałam sosem miętowym ) Na sos miętowy : Kilka gałązek mięty, sok z cytryny, miód i oliwa
Proste Potrawyczym zlewamy sok, który puściły warzywa. Następnie dodajemy jajko, mąkę i bułkę tartą a na końcu pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę i posiekamy koperek. Dokładnie ze sobą mieszamy. Na rozgrzaną patelnie kładziemy po łyżce masy i smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor. Podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym
My simple kitchennamoczone i odciśnięte bułki i całość dokładnie wymieszać. Wbić jajka, wsypać bułkę tartą, dodać śmietanę, przyprawy do smaku, wymieszać raz jeszcze i zmielić. Formę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wyłożyć masę grzybową i piec w temperaturze 190 stopni przez około 60 minut. Gotowy, upieczony pasztet podawać z pieczywem lub z sosem do obiadów
Tradycyjna Kuchniaweekend na śniadanie usmażone z cebulką, kiełbaską i jajkiem. Lecz teraz nie o tym, tylko o makaronie z grzybami i chili. Obowiązują tylko grzyby leśne. One nadają smak i aromat potrawie. Na 4 porcje Potrzebujemy: 225g grzybów leśnych 150ml rosołu wołowego 100ml czerwonego wina 1 puszka pomidorów (zmiażdżone na sos) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru świeżo posiekana bazylia
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Finalnie wyszło świetne danie obiadowe, okraszone kwaśnym i miętowym sosem śmietanowo-jogurtowym. Z tego przepisu wychodzi 16 kotlecików, więc spokojnie możecie użyć połowy składników. W przeciwnym razie nakarmicie całą rodziną i to przez 2 dni :) Składniki klopsiki 400g mielonego mięsa wołowego (użyłam ligawy) 800g porów 90g bułki tartej 2 jajka 1 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu olej roślinny
W kuchni wieczoremłyżki otrębów owsianych 2 jajka 180 g gęstego jogurtu naturalnego 150 g serka homogenizowanego 2 łyżki mąki kukurydzianej słodzik do smaku łyżeczka proszku do pieczenia Wszystko wsypać do miski i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni, formując niewielkie placki. P lacki podawać z serkiem homogenizowanym lub sosem czekoladowym. Z porcji wychodzi około 4-5 placuszków
Humanistka w kuchniKaszę gryczaną ugotować wg instrukcji umieszczonej na opakowaniu;) Przestudzić. Jajka i cebulkę wrzucić do blendera, dodać przyprawy i suszony koperek. Blendować aż do uzyskania jednolitej masy ;) Do masy jajecznej dodać ugotowaną kaszę gryczaną i wymieszać. Formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Można podawać z sosem grzybowym lub solo... a to już jest kwestia smaku
Lawendowe Niebojest wysuszony kurczak z warzywami, potrzebujemy jeszcze sosu:-). Odstawiamy do ostudzenia. Gdy mięso już jest ostudzone zabieramy się za "rwanie" go w małe kawałeczki. A na końcu dodajemy puszkę groszku i kukurydzy. Gdy studzi się nam farsz, czas zabrać się za ciasto na empanada: Składniki ciasta: 1) 2 jajko 2) 1 szklanka mleka 3) 1 szklanka oliwa
Smaki BrazyliiSkładniki: Około pół kilograma szparagów ( u mnie białe ) 2 jajka (oddzielnie żółtka i oddzielnie białka) 1 średnia por (cała) 1 duży ziemniak 1 średnia cebula Ok. 100 g masła lub 2 łyżki oliwy z oliwie 5 łyżek mascarpone lub cały serek topiony (opcjonalnie śmietana kremówka) sól, biały pieprz, gałka muszkatołowa, sos sojowy, imbir pestki dyni Szparagi umyć, obrać obieraczką
Bon Appetit Małgorzatybyłam ciekawa smaku. Smakuje równie dobrze jak ta z jajkami :) Skła dniki: 1 główka sałaty masłowej 3-4 łyżki śmietany 12% cukier do smaku ocet do smaku Sposób przygotowania: 1. Liście sałaty myjemy i rwiemy na mniejsze kawa łki. 2. W mi sce mieszamy śmietanę z cukrem i octem. Gotowym sosem polewamy sałatę , całość mieszamy i podajemy do drugiego
Kuchnia domowa Aniczas przygotowania ciasta. Wodę, mąkę, jajka i odrobinę soli miksujemy. Na patelni rozgrzewamy olej. Paski mięsa moczymy w cieście i smażymy do zrumienienia. Przekładamy na papier, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Paluchy są gotowe i świetnie smakują z surówką z pomidorków i cebulki marynowanej. Można też dodać sos czosnkowy. Jeśli zostanie nam ciasto, smażymy
Maminek kulinarnydorośli, można podać je z sosem czosnkowym jak i ketchupem. Składniki (na 5 bułek): 200 ml letniego mleka 2 łyżeczki cukru 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1/3 szkl oleju roślinnego 2 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka bazylii lub ziół prowansalskich 5 cienkich parówek 1 jajko + 1 łyżka mleka do posmarowania bułeczek Zaczyn
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia