sok - 13499 przepisów (strona:680/900)

Łosoś z salsą awokado 177

oliwek i mieszanką z 1 płaskiej łyżeczki soli i słodkiej papryki.Grillujemy z dwóch stron po 5-6 minut.Awokado obieramy i kroimy w kostkę.Dodajemy posiekaną cebulę, świeżą kolendrę, sok z limonki.Przyprawiamy solą i pieprzem.Łososia przekładamy na talerz i nakładamy po 2 łyżki salsy na rybę.Podajemy z bagietką :)SMACZNEGO

Kredowe Menu
Złociste plaże = złocista sola 194

sklepie na sos Worcestershire!Składniki (2 porcje):1 jajoodrobina oliwy czosnkowejszczypta soli i pieprzukaszka kukurydziana do grubej panierki2 filety z soliolej kukurydziany do smażeniaNa zaostrzony sos tatarski:skórka i sok z połowy cytrynypół łyżeczki soli morskiej w płatkach bądź 1/4 łyżeczki soli zwykłejgęsta kwaśna śmietana (100 g)2 łyżeczki małych kaparów1 ogórek konserwowy lub 50 g korniszonów3 krążki (posiekane) papryczki

Gotowanie to kochanie
Kurczak na porowym puree 150

możesz wyjąć i zmiksować na puree.  Na patelnię z porami dodaj podsmażone filety z kurczaka i duś razem, aż kurczak nie będzie już surowy w środku. Danie skrop sokiem z cytryny i posyp zmielonym czarnym pieprzem. Możesz podawać prosto z patelni, na talerze z przygotowanym puree ziemniaczanym. Smacznego

Gotowanie to kochanie
Krzepiąca zupa 170

Składniki na 5-6 porcji:420 g mięsa mielonego1 cebula pokrojona w kostkę1 ząbek czosnku posiekany w plasterki1 łyżka oleju i 1 łyżka masła klarowanego3/4 puszki kukurydzy (bez soku)1 spora marchewka1 mała cukinia500 g ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę2,5 litra bulionu drobiowo -warzywnego1 pomidor pokrojony w słupki1/2 szklanki kaszy jaglanej (suchej)1 łyżka szczypiorkugarść posiekanej natki pietruszkisól

Gotowanie to kochanie
Przed śniadaniem 198

organizm z toksyn (limonen- związek, który odpowiada za cytrusowy zapach owoców- wspomaga neutralizowanie szkodliwych substancji powstałych przy procesie trawienia)przy pomocy miodu wyeliminujecie z organizmu ołów i metale ciężkiedzięki sokowi z cytryny zwalczycie wolne rodniki , nawilżycie skórę od środkaodświeżycie oddechwspomożecie walkę z wypryskami i zmarszczkamidodacie sobie energii (i to uczucie będzie utrzymywać się cały dzień!)odkwasicie organizmpoprawicie odporność i pracę

Gotowanie to kochanie
Proste i pyszne ciasto z żurawiną, jabłkami i cynamonową kruszonką 192

jabłka, robiąc z nich okręgi, aż do środka ciasta. Ułóż pierwszą warstwę, a na nią wysyp część żurawiny. Te większe możesz przeciąć lub rozgnieść w palcach tak, by trochę soku wytrysnęło na jabłka. Ułóż następną warstwę jabłek, wysyp kolejną część żurawiny. Czynność powtarzaj aż do wyczerpania owoców. Zalej jabłka ciastem.Górę ciasta posyp cynamonową kruszonką, delikatnie przyklej

Gotowanie to kochanie
Zupa cebulowa z biskwitami serowymi 238

bułeczkami serowymi zwanymi biskwitami, jest doskonałą propozycją na jednodaniowy obiad.Składniki:500g cebuli3 łyżki masła1 ząbek czosnku3 łyżki mąki pszennej2,5 szkl.wywaru z warzyw2,5 szkl. mleka2-3 łyżeczki soku z cytryny lub limonki1 liść laurowy1 marchewka grubo startasól, pieprznatka pietruszkiBiskwity serowe1,5 szkl. mąki pszennej razowej2 łyżeczki proszku do pieczenia1\4 szkl. masła4 łyżki startego parmezanujajko1\3szkl. mleka

Anioły w kuchni
Pierś kurczaka z parowaru z białym grejpfrutem na rukoli 493

choć trochę się zamarynowało :) Po czym przekładamy do parowaru na tacce z folii aluminiowej i ustawiamy czas w urządzeniu na 20 minut. Grejpfruty przekładamy na sitko, żeby odsączyć sok, a rukole myjemy, chyba że kupimy już umytą i gotową do spożycia.Po 20 minutach przekładamy wszystko na talerz i można jeść :)Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis

Parowar Faceta
(Przed)sylwestrowe sposoby antykacowe 426

rozpoczynasz od kieliszka wina – sumiennie trzymaj się go do końca wieczoru. Ta sama zasada się tyczy drinków – im więcej kolorów i rodzajów – tym gorzej dnia następnego.Wódkę popijaj wodą, sokiem lub herbatąZrezygnuj z napojów gazowanych, bowiem nie tylko sprawiają, że alkohol szybciej uderza do głowy, ale również bardzo obciążają pracę wątroby, która odpowiada za odtruwanie organizmu.Zrezygnuj z niezdrowych przekąsekIm więcej

W kuchni Katie
Drinki na Sylwestra 704

 Impreza Sylwestrowa na pewno nie obędzie się bez napojów wyskokowych. Polecam zestaw drinków, które pojawiły się na moim blogu.Whiskey z rumem i sokiemDrink szarlotkaDrink a

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka ze szpinakiem i wędzoną makrelą 246

Bardzo szybka, prosta i pyszna sałatka dla miłośników szpinaku :)SKŁADNIKI2 garście szpinaku3 jajka ugotowane na twardo150g wędzonej makreli1 czerwona cebulakilka pomidorków koktajlowychsos:3 łyzki musztardy3 łyżki

Moje Kuchenne Rewelacje
Sylwestrowe grillowanie – polecane przepisy 173

minut; czas grillowania: 6 minutSkładniki: 2 ½ kg krewetek jumbo (śmiało je można również zastąpić mniejszymi)¼ szklanki oliwy z oliwek¼ szklanki posiekanej kolendry½ szalotka pokrojona w drobną kostkę3 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka suszonej bazylii1 wyciśnięty ząbek czosnku½ łyżeczki soliPrzygotowanie: Krewetki obieramy, nacinając nożyczkami pancerz na grzbiecie, następnie delikatnie obieramy zostawiając głowę i końcówkę ogona. Usuwamy niepotrzebne części i płuczemy

naRuszcie
Sałatka z łososiem 387

przed podaniem. S.O.S Kiedy zabraknie Wam miodu jest na to sposób. 2 łyżki musztardy + 2  łyżki oleju + 2 łyżki ciepłej wody, odrobine cukru, sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszać. Na początku wygląda na zważony ale po kilku minutach nabiera aksamitnej konsystencji

pieprzny smaczek
Whiskey z rumem i sokiem pomarańczowym 168

Dzisiaj propozycja kolejnego drinka na Sylwestrową imprezę.SKŁADNIKI20 mililitrów rum brązowy, 20 mililitrów whiskey, 2 łyżki lodu  20 mililitrów likieru bananowego, 80 mililitrów soku pomarańczowego WYKONANIELód dodać do wysokiego naczynia  o pojemności 150 mililitrów. Zalać płynami wymieszanymi w shakerze. Można od razu podawaćSMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie

W kuchennym oknie Ewy
Rożki z ciasta francuskiego z wiśniami 265

kwadratów.  Wiśnie oddzielamy od kompotu. Z całej ilości kompotu odlewamy 1/3 szklanki, resztę możemy wypić J Przekładamy wiśnie do rondelka, zasypujemy cukrem i podgrzewamy do momentu aż puszczą sok. 1/3 szklanki kompotu który wcześniej odlaliśmy mieszamy z mąką ziemniaczaną i zalewamy mieszanką wiśnie.Gotujemy na małym ogniu do momentu aż masa zgęstnieje (musimy uzyskać konsystencję dżemu).Jeśli masa będzie

Mania Gotowania