sok - 13499 przepisów (strona:689/900)

Sałatka z pstrągiem łososiowym, zielonymi owocami i twarożkiem wędzonym 230

pół cytryny, łyżka masła klarowanego do smażenia, pergamin. 1. Mix sałat płuczemy, osuszamy. 2. Avocado przecinamy na pół, usuwamy pestkę, obieramy ze skórki, kroimy na plasterki, po czym zalewamy sokiem z cytryny, żeby nie pociemniało.  2. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki.  3. Pomidorki myjemy, osuszamy kroimy na cztery.  4. Pstrąga łososiowego obieram

Sajkofanka smaku
Lunch box/ kluseczki szpinakowo- jaglane/ roladka z kurczaka z pomarańczami! 358

moździerzu i wyłóż na rozcięte piersi kurczaka, zroluj w roladę. Zepnij wykałaczkami. Roladki polej odrobiną octu winnego, oliwą i gruboziarnistą solą. Na wierzch ułóż pomarańcze. Polej 2 łyżkami soku z pomarańczy. Zapiekaj 35- 45 minut ( w zależności od wielkości roladki)w temp. 220 stopni C! SZPINAK świeże liście szpinaku zblanszuj wrzątkiem, dopraw solą (ewentualnie posyp płatkami migdałowymi) lunch

SMYKWKUCHNI
JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU (WEGE). 422

Waldorf-Astoria.     W oryginalnym przepisie jajka te podaje się z sosem holenderskim, co z przyczyn głodowych i "apetytowych", pominęłam ;) Sos holenderski powstaje z żółtek, masła oraz soku z cytryny i jest chyba moim ulubionym dodatkiem do potraw. JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU /nieco zmieniony;/ na 1 porcję 1 jajko 1-2 łyżeczki octu szczypta soli 3/4 litra wody

W kuchni Karmel-itki
Morelowo-żurawinowa pierś w olejowych ziołach z amarantusem 236

jest i teraz ;)    Składniki :  saszetka 30 ml oleju Kujawskiego z bazylią 1 łyżeczka oleju Kujawskiego Cytryna z bazylią 50g suszonych moreli  30g suszonej żurawiny z sokiem z granatu filet z piersi kurczaka  4 łyżki ziarna amarantusa bio 5 łyżek sałaty roszponki Przyprawy : curry pieprz czarny   Filety z piersi kurczaka myjemy, odsączamy nadmiar wody

Parowar Faceta
Marynowana pieczeń wieprzowa z nadzieniem owocowym 193

przodu kieszeń( nie przecinamy na wylot). My lubimy  dużo owocow, więc kieszeń była szeroka, pozostawiłam tylko ok 1,5 cm margines od brzegów mięsa.  Odsączamy owoce, sok zachowujemy. Owoce nakładamy do środka kieszeni. Zamykamy szpilkami, lub zaszywamy białą nicią. Mięso z zewnątrz solimy i pieprzymy. W brytwannie rozgrzewamy tłuszcz, obsmażamy mięso ze wszystkich stron. Podlewamy wodą, dodajemy pozostałe

Mia Cucina Sofieta
Pączki 159

suchych) 10 – 15 dag cukru ½ l mleka 6 żółtek 1 jajko (całe) Kieliszek spirytusu 5 – 6 łyżek oliwy lu 10 dag margaryny 1 opakowanie cukru waniliowego Sok i skórka z cytryny Szczypta soli Smalec lub olej do smażenia Konfitura Lukier na pączki: ½ szklanki cukru pudru rozpuścić z 2-3 łyżkami gorącej wody> W przypadku gdy używamy świeżych drożdży należy

Na słodko lub wytrawnie
Grillowanie z Dobrą Kiełbasą – stek wołowy 230

KWIATÓW SKŁADNIKI 2 garście rukoli liście mięty młody szczypior dymka pomidorki koktajlowe cebula dymka rzodkiewka czerwona pocięta w paseczki 1 nektarynka pokrojona w kostkę Sos: oliwa z oliwek sok z cytryny sól pieprz wrzątek WYKONANIE W dużej misce układamy rukolę, pomidorki pokrojone na połówki, listki mięty, jadalne kwiatki, pokrojony szczypior, cebulę, rzodkiewkę i nektarynkę. Całość polewamy sosem. Sos: mieszamy wszystkie

OstryKęs
Sernik z mascarpone i białą czekoladą 260

przez 60-75 minut. Ostudzić w zamkniętym piekarniku, a następnie schłodzić w lodówce przez kilka godzxin, a najlepiej całą noc. Porzeczki zasypać cukrem, odstawić na kilka godzin, żeby puściły sok. Całość przełożyć do garnka, podgrzać, dodać mąkę, dokładnie wymieszać. Zagotować, zdjąć z palnika, gdy masa nabierze konsystencji rzadkiego kisielu. Ostudzić. Kremówkę ubić, wyłożyć na schłodzony sernik. Udekorować frużeliną. Smacznego! Przepis

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka na ciepło z dorszem i cukinią 152

łyżka soku z cytryny Wykonanie: Cukinię kroimy na półplasterki i podsmażamy na oliwie. Dodajemy dorsza pokrojonego w kostkę i smażymy, po czym doprawiamy solą i pieprzem ( musimy uważać aby dorsz się nie rozpadł). Cukinia musi być al dente Na talerzu układamy sałatę, na nią kładziemy usmażonego dorsza i cukinię. Następnie dokładamy suszone pomidory pokrojone w cienkie paski i oliwki przekrojone

IMPRESJA SMAKU
Kuchenne ABC - pasta curry i mieszanka curry 190

kuchnia indyjska. Czerwona pasta curry Składniki 4 świeże czerwone papryczki chilli (80g) 35g świeżego obranego imbiru 4 obrane ząbki czosnku (20g) 1/2 białej cebuli (60g) 1 łyżeczka zmielonego kuminu sok z 1/2 limonki 4 łyżki wody Sposób przygotowania Papryczki przekroić na pół i pozbyć się pestek. Pokroić każdą połówkę jeszcze na 3 części. Zalać gorącą wodą i zostawić

W kuchni wieczorem
Łosoś z serem mozzarella gotowany na parze 229

zdrowo i kolorowo. Sami zobaczcie i oceńcie:-) Składniki: 150g łososia 1/2 brokuła 1/2 kulki mozzarelli 1 plaster cytryny sól, pieprz Wykonanie: Łososia obieram ze skóry i myję. Następnie skrapiam sokiem z cytryny i doprawiam solą i pieprzem. Brokuła parzę wrzątkiem. Na sitku układam łososia, na niego kładę mozzarellę pokrojoną w plastry, a obok różyczki brokuła. Można doprawić solą też brokuła

Anielska Kuchnia Ani
Placki gryczane 145

jabłkiem,gruszką czy malinami :) ~ Karobowe placki gryczane z sezamem ~  Składniki: 60g zmielonej kaszy gryczanej niepalonej 70ml (1/3 szklanki) wody 1 łyżka karobu 1 łyżka sezamu 1 łyżka soku z cytryny mniej niż pół łyżeczki sody oczyszczonej słodzidło* + dowolne dodatki *jak już pisałam, ja do swoich nie dodałam Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (do powstałej masy możemy dodać pokrojone w kostkę

Kuchenny Skrawek Nieba
Krem grzybowy, grzanki z serem i jabłkiem 135

patelni z pieczarkami i opiecz z obu stron. Natrzyj grzanki przekrojonym na pół ząbkiem czosnku. Jabłka pokrój w zapałkę i przemieszaj z grubo pokrojoną natką pietruszki oraz odrobiną soku z cytryny. Ułóż kapelusze małych pieczarek na grzankach, posyp je startym serem i orzechami, włóż pod grill i zapiekaj około 2 minut, aż się ser stopi. Blenderem ręcznym zmiksuj zupę

Kredowe Menu
Łosoś pieczony w folii 330

przyprawienia, solą ziołową, pieprzem oraz koperkiem. Skrapiamy cytryną i odstawiamy na ok. 45-60 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie możemy dodatkowo przyprawić pozostałym czosnkiem i jeszcze skropić sokiem z cytryny. Masło kroimy w plasterki i układamy na rybie. Następnie kładziemy półplasterki cytryny i pomarańczy oraz koperek. Folię smarujemy niewielką ilością oleju, aby nie przywarła do pieczonej ryby. Zawijamy

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Rolady w modrej kapuście 203

musztarda -5 dkg masła -sól, pieprz, słodka papryka -cytryna    Kapustę kroimy na spore kawałki i sparzamy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut. Odsączamy i skrapiamy sokiem z cytryny.    Paprykę, marchew i ogórki kroimy w słupki a cebulę w piórka.    Plastry karkówki delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Smarujemy musztardą

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania