sok - 13499 przepisów (strona:527/900)

Ciasto cytrynowo-kokosowe 192

KREM:   200 g wiórków kokosowych 1 duży (400ml) jogurt grecki 0,5 litra śmietany kremówki 30 % 2 galaretki cytrynowe 6 łyżek cukru pudru  PONCZ: 1/2 szklanki wrzątku sok z 1 dużej cytryny 3 łyżki cukru Przygotowanie: Wiórki zalać jogurtem na 30 minut; trochę zostawić do posypania wierzchu. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzącej wody. Schłodzoną z lodówki kremówkę

Cakes By Kejt
Słoneczny koktajl z mango 133

kostki lodu by po kilku minutach popijać przepyszny napój. Spróbujcie koniecznie!  Składniki : * dojrzałe mango * 2 brzoskwinie  * 5 kostek lodu * pół szklanki zimnej wody mineralnej lekko gazowanej  * sok z ćwiartki cytryny Przygotowanie : Owoce obieramy, kroimy. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Podajemy od razu

Magiczne Życie Marty
zupa tajska 205

wody 400 ml mleczka kokosowego 1 ząbek czosnku 1 cebula(szarlotka lub cukrowa) 1 łyżeczka chilli  1 łodyga trawy cytrynowej (lub łyżeczka pasty z trawy cytrynowej)  sok z limonki lub połowy cytryny sól ostra papryka kawałek korzenia imbiru 3 łyżki oleju kokosowego Sposób przygotowania Do garnka na rozgrzaną olej kokosowy wrzucamy pokrojoną w kostkę szarlotkę, drobno posiekany ząbek

Miód i pieprz
Torcik śmietankowo- jagodowy 225

owoców leśnych. Torcik wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Zachęcam do wypróbowania innych przepisów z letnimi owocami: A'la malakoff z truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem , Ciasto z sokiem porzeczkowym, Cudaczek z truskawkami, Deser z truskawkami , Jogurtowe placuszki z truskawkami , Kruche ciasto z truskawkami, Maślankowe ciasto z porzeczkami, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Śniadanie z truskawkami

paapilotkaa
Egzotyczna sałatka z mango i avocado 276

avocado (ok. 350g), albo 1 duże mango (ok. 500g) lub 2 avocado 250g pomidorków koktajlowych 250g słodkiej kukurydzy konserwowej odsączonej z zalewy 1 średnia czerwona cebula (150g) 2 łyżki soku z limonki pęczek liści kolendry Instrukcje Cebulę kroimy w dość drobną, kilkumilimetrową kostkę. Pomidorki dzielimy wzdłużnie na pół. Kolendrę grubo siekamy. Jeśli stosujemy mango, ostrożnie usuwamy z niego pestkę

Kulinarna Pokusa
Grillowany łosoś i faszerowane cukinie 154

zastąpić inna rybą, należy pamiętać, że powinien to być filet, oraz ryba musi mieć zwarte mięso, nie może się rozwalać. Przygotowanie: Do głębokiego talerza, albo miseczki wlewamy sos sojowy, sok z połowy cytryny, łyżkę miodu, oraz wyciskamy czosnek. Całość mieszamy. Do przygotowanej marynaty wkładamy rybę. Oczywiście obtaczamy łososia w marynacie, tak, żeby doszła do każdego jego kawałka. Pozostawiamy rybę

KasiaiKrzysiu.pl
mojito [+18] 2153

łyżeczki cukru trzcinowego 7 – 8 listków mięty woda gazowana 1/2 szkl. pokruszonego lodu wykonanie: Do szklaneczki wkładamy cząstki limonki, listki mięty oraz cukier. Wszystko ugniatamy, aż limonka puści sok. Następnie wsypujemy część pokruszonego lodu, wlewamy rum i całość dokładnie mieszamy. Uzupełniamy pokruszonym lodem oraz wodą gazowaną. Podajemy od razu

Domowy Smak Jedzenia
pstrąg łososiowy z cukinią i ziemniakami 218

ziemniaki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki, wkładamy do osolonej wody i podgotowujemy cukinię kroimy w półksiężyce, solimy i polewamy oliwą z oliwek rybę myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie obtaczamy w mące rybę smażymy na patelni w oliwie z dwóch stron po 4 minuty blaszkę wykładamy papierem do pieczenia podgotowane ziemniaki oraz cukinię wykładamy

zobacz ich smak
Zapiekanka brokułowo-ziemniaczana z masłem fistaszkowym 181

całości do bardzo przypomina serowy odpowiednik, a przy tym smak jest o wiele bardziej interesujący.  Składniki: ½ kg młodych ziemniaków pokrojonych w plastry (zanurzonych w zimnej wodzie z dodatkiem soku z cytryny) ½ średniej cebuli 1 papryczka chili 2 łyżki oliwy 2 szklanki mleka kokosowego 8 łyżek masła z orzeszków ziemnych (ekologicznego) 1 łyżka sosu sojowego 1 brokuł podzielony na małe

Roślinna - blog wegański
Lody Pina Colada 169

łyżki cukru (jeżeli lubicie bardzo słodkie, to można dodać więcej) WYKONANIE Ananas obrać ze skóry, usunąć stwardniały środek, wrzucić do misy blendera (jeżeli korzystacie z puszki, to odcedzić sok i wrzucić ananas do misy blendera). Dodać mleczko kokosowe (zimne z lodówki, bez wody), łyżkę cukru i kieliszek rumu, zblendować. Zimną śmietanę ubić dodając cukier waniliowy i łyżkę cukru. Do białek

Passions hobbies life
Kawa mrożona z nutą piernika 120

Upał. Teraz jest właśnie czas na mrożone napoje - soki, herbaty i właśnie kawy. Mrożona kawa nie dość, że orzeźwia to jeszcze pobudza a to w sam raz na taką pogodę. Napój jest łatwy do przygotowania i smakuje doskonale

Milion Smaków
Koktajl szpinakowy warzywno-owocowy 268

Pyszny! Zdrowy, łatwy w przygotowaniu zielony koktajl owocowo-warzywny z ziarnami. Dla każdego freak'a zdrowego odżywiania :) Składniki: 100 g szpinaku seler naciowy, 2 łodygi pomarańcza sok z połowy cytryny pół awokado mleko roślinne nasiona chia po łyżce siemienia lnianego, wiórków kokosowych, mielonego ostropestu plamistego mięta, kilka listków opcjonalnie - kiwi Wykonanie: Nasiona chia moczymy w mleku ryżowym, pozostałe składniki przekładamy

Taste Of My Day
pstrąg łososiowy z cukinią i ziemniakami 163

ziemniaki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki, wkładamy do osolonej wody i podgotowujemy cukinię kroimy w półksiężyce, solimy i polewamy oliwą z oliwek rybę myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie obtaczamy w mące rybę smażymy na patelni w oliwie z dwóch stron po 4 minuty blaszkę wykładamy papierem do pieczenia podgotowane ziemniaki oraz cukinię wykładamy

zobacz ich smak
Placuszki z cukinii i marchewki 184

Cukinię obieramy i oczyszczamy z ziaren. Marchew również obieramy i myjemy. Warzywa ścieramy na tartce o grubych oczkach. Cukinię solimy i odstawiamy na kilka minut, następnie odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy jajko, przyprawy i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Po usmażeniu placuszki nakładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z łuszczu. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Makaron z tapenadą z czarnych oliwek 183

się robi i jest sycąca. Składniki: 200g czarnych oliwek bez pestek i zalewy 4 łyżki oliwy duży ząbek czosnku świeżo zmielony pieprz 2 filety anchois ( można pominąć) 1/2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżki octu balsamicznego ostra papryka (do smaku) makaron 10 pomidorków koktajlowych garść rukoli Przygotowanie: Przygotowanie tapenady jest bajecznie proste. Wystarczy wszystkie składniki pasty umieścić w wysokim naczyniu

ChilliJemy