takiego śniadanka? Nie znam takiej osoby ;-) Pysznie! Od rana! Racuchy z jagodami: - 1/2 szklanki mąki tortowej - 3/4 szklanki mleka 2% - 1 jajo - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - kilka kropel soku z cytryny - masło do smażenia - słodzik lub cukier - jagody Z w/w składników robimy ciasto za pomocą miksera. Następnie dodajemy jagody. Smażymy na maśle na gorącej patelni. Podajemy od razu
SMYKWKUCHNIporcje: 400 g świeżego łososia 1 duży jogurt naturalny (400 g) szczypiorek sól, pieprz 1/2 limonki (ewent.cytryny) Filet z łososia umyć, osuszyć, przyprawić solą oraz pieprzem i skropić sokiem z limonki. Przygotowanego łososia przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem około 20 minut w 195 (ryba musi zmienić kolor). W międzyczasie makaron, np. do spaghetti ugotować al dente. Jogurt
UgotowaćWykonanie: Ciasteczka rozdrobnić w malakserze i ugnieść z masłem. Formę do tarty wyłożyć masą ciasteczkową (spód i brzegi) i włożyć na 15 minut do lodówki. Z grejpfrutów wycisnąć sok (powinno być ok. 400 ml). Wymieszać z jajkami, śmietaną, cukrem i mąką ziemniaczaną. Masa będzie bardzo płynna. Piekarnik rozgrzać do 170-180 stopni. Masę grejpfrutową wylać do wyłożonej ciasteczkami formy. Tartę
Pociąg Do Kuchnidrobnych oczkach . Wszystkie starte warzywa przekładamy na sitko i odstawiamy na 30 minut do odcieknięcia . Po tym czasie , wyjmujemy warzywną masę , raz jeszcze wyciskamy z niej rękami nadmiar soku i wkładamy do miski . Dodajemy sól , pieprz , mąkę i jajko . Dokładnie mieszamy łyżką , aż do połączenia składników . Na patelni rozgrzewamy olej i gdy jest już porządnie gorący , kładziemy ostrożnie łyżkę farszu
Ogrodnik w podróżybulion zakrył ryż, dorzucamy paprykę oraz skórkę startą z jednej cytryny. Całość mieszamy, przykrywamy i dusimy, aż ryż zmięknie. Pod koniec duszenia dodajemy groszek, posiekane zioła i kilka kropli soku z cytryny. Kurczaka wyjmujemy z piekarnika i przekładamy na patelnię. Chwilkę trzymamy razem z ryżem, aby smaki się przegryzły i podajemy. Smacznego. Post powstał przy współpracy z firmą Knorr
Kolizje Smakówswoją objętość) w ciepłe miejsce pamiętając aby temperatura nie przekroczyła 27 stopni . W tym czasie całe cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie mocno odciskamy z nadmiaru soku. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy mąkę, startą cukinię, sól oraz oliwę i całość wyrabiamy tak długo, aż ciasto zacznie przestanie się kleić do rąk. Wyrobione ciasto uformujemy w kule
Miód i pieprzzłoty kolor, pokrojoną w plastry, drugą cebulę. Ugotowany wywar odcedzamy (odrzucając kawałki ryb i warzywa, pozostawiając jedną pietruszkę oraz marchew), a następnie mieszając łyżką lub trzepaczką dodajemy do wywaru sok z cytryny, mąkę, kwaśną śmietanę ( hartując ją, żeby się nie zważyła), oraz przesmażoną cebulę i warzywa z wywaru pokrojone w paski( marchew, pietruszka). Na koniec dodajemy kawałki flądry, gotujemy zupę
Miód i pieprzmnie w samym ponczu znalazło się mango oraz arbuz i mięta. Wszystko utopiłam w toniku. :) Wersja bez alkoholu wspaniale gasi pragnienie, bardzo polecam! Rant szklanki został przyozdobiony sokiem z limonki i cukrem, co daje dodatkowy efekt smakowy. :) Konfiguracji smakowych, zarówno w wersji z alkoholem jak i bez - jak się domyślacie, jest mnóstwo. I uwierzcie - w każdej kombinacji tak przygotowany
Garniec Magalieotwarty. Najlepiej robić to od razu na papierze do pieczenia żeby później łatwo przełożyć sakiewki do piekarnika. Przekładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 min. Gotowe sakiewki skrapiamy sokiem z cytryny, oliwa i posypujemy natką pietruszki. Serwujemy. Sakiewki z mięsem mielonym, pomidorami i papryką
Pyza i Surówkamały ogórek gruntowy 1/2 średniej papryki czerwonej 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku ok. 60 g sera feta Dressing: 1 łyżka oleju arganowego Bio Planete (dostępny np. TUTAJ ) 1 łyżeczka soku ze świeżej cytryny szczypta pieprzu ziołowego i prawdziwego Przygotowanie: Na talerz wyłóż porcję sałaty, dodaj pokrojone pomidorki, paprykę, ogórka. Oprósz szczypiorkiem i ułóż kostki fety. Całość polej dressingiem (wszystkie składniki
Zdrowie na języku :Pbardzo wysoką zawartość błonnika, odgrywającego szczególną rolę w regulacji czynności przewodu pokarmowego, stają się coraz bardziej popularne. Nasiona można spożywać w w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także doskonały dodatek do wielu potraw, m.in. jako składnik deserów, panierka do mięs lub zagęszczacz. Zalecamy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu
Zdrowie na języku :Ppowstanie mokry piasek, którym wysypujemy dno i nieco boki tortownicy. Wkładamy do lodówki na około 20 minut. W międzyczasie obieramy banany i kroimy je w plastry, po czym skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie czerniały. Puszkę z kajmakiem otwieramy i podgrzewamy w gorącej wodzie, aż zacznie być lekko płynna. Taki kajmaku wylewamy na spód biszkoptowy. Na kajmaku układamy plastry
MamaOskarkasię nie przypalił, bo będzie gorzki. Ja użyłam go bez prażenia, gdyż podczas pieczenia i tak się podpiecze. 6. Petimezi to szlachetny, fruktozowy słodzik z Krety, wytwarzany ze skoncentrowanego soku winogronowego, pozyskiwanego ze świeżych winogron. Można go kupić w sklepie internetowym. Można zastąpić miodem lub melasą. Na tureckie bajgle – Simit wykorzystałam przepis Doroty z Moich Wypieków oraz oryginał
mojewypiekiinietylkozwykle kupuję w kostkach w Biedronce) 250 g serka mascarpone 60 ml syropu miętowego barmańskiego 220 g drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny opcjonalnie pokrojona na drobne kawałki czekolada deserowa 1 garść wystarczy Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki umieściłam w misce i wszystko razem zmiksowałam do połączenia
Blondynka GotujeSkładniki : * litr herbaty - odpowiednio posłodzonej - ja używam 2 łyżek miodu * pół cytryny * szklanka kostek arbuza * kilka listków mięty * kostki lodu Przygotowanie : Herbatę wystudzić, osłodzić , dodać sok z cytryny, listki mięty oraz kostki arbuza - czasami mam je zamrożone. Całość uzupełnić kostkami lodu
Magiczne Życie Marty