Cukinie obieramy i kroimy w pas,y lub jeśli wolimy inaczej , to wg.własnej inwencji Posypujemy solą i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki ,żeby zmiękła i puściła sok . W międzyczasie zagotowujemy w garnku wodę z octem , do gorącej wsypujemy cukier i sól i jeszcze chwilkę gotujemy -około 1 minuty , mieszając co jakiś czas . Odstawiamy do wystygnięcia, jak już
Ogrodnik w podróżyszklanki wody , dosalamy lekko, zagotowujemy i zmniejszamy ogień. dusimy aż marchewka zmięknie gdy już będzie miękka dolewamy mleczko kokosowe i gotujemy kilka minut aż smaki się połączą. skrapiamy lekko sokiem z cytryny i gotowe podajemy z ryżem . najlepiej z kilkoma innymi rodzajami curry w małych miseczkach i próbujemy wielu smaków
Snejkusiowe Przepisynaturalnego pół posiekanej gorzkiej czekolady Składniki polewy czekoladowej: 100 g gorzkiej czekolady 40 g masła Wykonanie: Cukinię obieramy, ścieramy na dużych oczkach i po około 30 minutach odciskamy z soku. Dopiero tak przygotowaną cukinię ważymy. W czasie tych 30 minut przygotowujemy pozostałe składniki na ciasto. Do małej miski wsypujemy: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, cukier waniliowy, kakao i wszystko
Smak mojego domuprzygotowałam dzisiaj z szafranem pierś z kurczaka. Piękny kolor, super smak i polecam Wam również taki obiad. Składniki 2 podwójne piersi z kurczaka Marynata 6 łyżek oliwy sok z 1/2 cytryny szczypta szafranu sól pieprz Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Wszystkie składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć w niej kurczaka. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce
O kuchni z uczuciemużyciu wędzarni Bradley Smoker. Składniki: 1 duży filet z łososia Solanka: 1l wody 125 ml soli 125 ml syropu klonowego 60 ml ciemnego rumu 60 ml soku z cytryny 10 ziaren ziela angielskiego 10 całych ząbków czosnku 1 liść laurowy Przygotowanie: W średniej wielkości misce połączyć wszystkie składniki solanki. Łososia umieścić w niemetalicznym naczyniu
naRuszcieSkładniki: 100 g świeżego szpinaku 100 g borówki amerykańskiej kiwi sok z cytryny mleko roślinne Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Pijemy bezpośrednio po przyrządzeniu lub lekko schłodzone. Smacznego
Taste Of My Dayprzygotowań! Składniki na 2 porcje: 1 duży zielony ogórek 1 duże zielone jabłko pęczek natki pietruszki (same liście) 2 łodygi selera naciowego mała garść liści szpinaku baby 1 kiwi sok z 1 limonki 3 pełne łyżeczki płynnego miodu 1/2 szklanki lodowatej wody kilka kostek lodu CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki na koktajl umieścić w misie
My Culinary Artświeżych liści mięty ogrodowej (mocno ubitych) miód do smaku lód do podania Liście mięty płuczę pod bieżącą wodą. Limonki i cytryny sparzam wrzątkiem. Wrzucam miętę do wysokiego naczynia, wyciskam sok z cytrusów i wlewam do mięty. Dodaję odrobinę miodu i miksuję blenderem, aż liście mięty całkowicie zostaną rozdrobnione. W tym momencie dodaję wodę mineralną i miód, wedle uznania. Całość przecedzam
W kuchni Karmel-itkidzbanek wody mineralnej 1-1,5 l 1 pomarańcza 1 cytryna kilka listków mięty lód w kostkach PRZYGOTOWANIE Owoce dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem. Do wody wyciskamy sok z połowy pomarańczy i cytryny. Resztę owoców kroimy w plastry i nabijamy naprzemiennie na patyczek do szaszłyków. Wkładamy do wody. Wrzucamy listki mięty i kostki lodu. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjekawałki margarynę, jajo, cukier, proszek do pieczenia i olej. Wszystko szybko ze sobą mieszam i wykładam na blaszkę (ja użyłam okrągłej do tarty). Ciasto posypuję kaszką manną, aby sok z owoców nie wsiąknął za bardzo w ciasto. Wykładam owoce. Dobrze, jeśli zakrywają całość ciasta - u mnie było ich niestety trochę mniej. Przygotowuję następnie kruszonkę- mieszam szybko wszystkie składniki, robię
Wielopokoleniowołyżki · śmietana 18 proc 2/3 szkl · mąka pszenna 1-2 lyżki · musztarda 1 lyżka · sól · czarny pieprz mielony · cukier · majeranek · czosnek · przyprawa do zup i potraw w płynie · sok z cytryny Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z brukselką
Camilla w kuchnibędziecie żałować. Składniki: - 2 cytryny - 1 gruby plaster świeżego ananasa - pół zielonego ogórka - 1,5-2l zimnej wody - 1-2 łyżki miodu - opcjonalnie: świeża mięta Z cytryn wycisnąć sok, wlać do dzbanka, dodać pokrojonego w cienkie plastry ananasa i ogórki. Zalać schłodzoną wodą. Dodać miód i dokładnie wymieszać. Dodać listki mięty. Podawać z kostkami lodu. Smacznego
CookYourselfsmaku olej do smażenia kwaśna śmietana do podania Wykonanie : Cukinię ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Solimy i odstawiamy na jakieś 15 min. Po tym czasie odciskamy nadmiar soku i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, jajka, mąkę i mieszamy dokładnie całą masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki. Podajemy gorące z kwaśną śmietaną
psgotujemyPrzygotowanie: Jagody pukamy, usuwamy listki i zostawiamy kilka do dekoracji a resztę wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem, a następnie dusimy do czasu, aż jagody się rozpadną i powstanie sok z kawałkami owoców. W 50 ml wody mieszamy mąkę ziemniaczaną, a pozostałą wodę wlewamy do jagód. Czekamy aż całość się zagotuje, ściągamy z ognia, dolewamy mąkę ziemniaczaną, mieszamy i g otujemy
Symfonia smakowa