soczysty schab pieczony - 221 przepisów (strona:7/15)

Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 270

indyka z pieczarkowym farszem autorka: KasiaWa | blog: Smakołyki i koraliki Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim autorka: Delicious Titbits | blog: Delicious titbits Kurczak w marynacie z maślanki i musztardy autorka: karolajna | blog: moje kuchenne fanaberie Szaszłyki obiadowe z kurczakiem i warzywami autorka: karolajna | blog: moje kuchenne fanaberie Soczyste żeberka w keczupie autorka: migotka28 | blog: Monia miesza i gotuje

Kuchenna Kontrrewolucya
Akademia CookUp - Wieprzowina 250

wolimy przygotować jedną dużą pieczeń czy mniejsze kawałki! Decydujemy się na jedną dużą. Łukasz opowiada nam jak ważne jest dobre zawinięcie mięsa w odpowiedni sposób, aby było ściśle zawinięte i aby soki z pieczenia nam nie uciekały! I z pewnością warto porad Łukasza słuchać i je stosować, bo upieczona szynka była cudownie soczysta! Następnie przygotowaliśmy marynatę do żeberek BBQ - były(...)Cię serdecznie :) I mimo, że każdy robił i jadł schabowe wcześniej nikt nie był niezadowolony! Wręcz przeciwnie, bo Łukasz uraczył nas pięknymi schabami z kością, które najpierw obsmażaliśmy, a potem dopiekaliśmy w piekarniku! Były przepyszne! Kruche i soczyste! I to co zostało na koniec! Domowa wędlinka! Schab był przygotowany wcześniej - zamoczony przez trzy dni w solance - a my zadbaliśmy

Plate of Joy
Niedzielny obiad, schab pieczony w mleku 356

bardzo. Schab mięciutki i soczysty. Sosik który powstał wyszedł bajeczka. Schab pokroić w plasterki o grubości 1 cm. Cały tłuszczyk odciąć. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Na patelnię wlać olej i dodać masło, rozgrzać wszystko. Na gorącą patelnię położyć kawałki mięsa i obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron. Obsmażony schab ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia(...)zredukować ilość płynu. Dokładnie wymieszać, żeby wszystko z patelni było w sosie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wylać wszystko na schab. Obsypać suszoną natką pietruszki. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec 1,20 minut. Sos nie wygląda najpiękniej więc trzeba lekko zaczarować Wyjąć mięso i marchewki, natomiast resztę przelać przez sitko. Zostawić czysty

Kuchnia Pokoleń
Schab z kiszona kapustą, faszerowany kabanosem pieczony w rękawie 201

Schab pieczony w rękawie foliowym z kiszona kapustą nie należy do dań typowo letnich, ale smakuje zawsze super. Danie powstało zupełnie przypadkowo. Ustawiając rzędy tegorocznych przetworów, natknęłam się na słoik ubiegłorocznej kapusty kiszonej i spożytkowałam go właśnie do upieczenia schabu. Danie robi się samo, a schab upieczony w rękawie jest wyjątkowo smaczny i soczysty. Pierzynka z kiszonej kapusty dodatkowo(...)ząbki czosnku 2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Wykonanie: oregano, sól, czerwona paprykę i olej wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem. Schab naciąć przez środek i naszpikować (najlepiej zamrożonym) kabanosem lub inna pachnącą wędzonką kiełkaską. Powstałą pastą natrzeć schab i odstawić na 1 godzinę kapustę kiszoną gdy jest za kwaśna można delikatnie przepłukać i ewentualnie przesiekać. Nie płukałam, tylko dodałam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczony filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną 177

Żadne święta nie mogą się obyć bez pieczonego mięsa! ;) Obok tradycyjnego schabu i boczku warto zrobić także lżejszą i zdrowszą, ale równie smaczną wersję: filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną. Nie bójcie się tego, że wyjdzie suchy. Dodatek suszonych owoców oraz pieczenie w folii sprawią, że mięso będzie bardzo soczyste, kruche i smaczne. Może być wykorzystane jako wędlina

MyCookBook.pl
Schab inaczej – pieczone kotlety z musztardą francuską, ziołami i octem balsamicznym 414

nadaje się na kotlety – jest bardziej tłusta, ale też częściej używana, lepiej ukrwiona i dodatkowo ma fragmenty ciemnego mięsa z szynki i polędwicy – jest schab tylny. I taki polecam Wam na te marynowane i pieczone kotlety. Cały kawałek mięsa – około kilogramowy – kroimy w poprzek włókien mięśniowych na dwucentymetrowe kotlety. Nie rozbijamy ich i nie odcinamy żadnego tłuszczu(...)kotlety „na dwa palce” piekły się równo 43 minuty). Upieczone mięso powinno mieć w środku temperaturę 72-78⁰C. Kotlety finalnie są mięciutkie, bardzo soczyste, lekko kwaskowe i mocno aromatyczne od ziół. Do podania, na przełamanie, świetnie pasuje młoda zasmażana kapusta z żurawiną – lekko słodka. SKŁADNIKI na 6-7 porcji 1kg schabu tylnego – z fragmentami mięsa z szynki

Karo in the Kitchen
Szynka pieczona w niskiej temperaturze-na kanapki 1292

domowe wędliny,był już schab pieczony w niskiej temperaturze i okazał się genialny(znajdziecie go  tutaj ),a teraz kolej na szynkę-przepis jest o tyle inny ,że nie peklujemy go przez kilka dni tylko 24 godz w marynacie-szyneczka wyszła mokra i niezwykle soczysta-pychotka.... polecam gorąco.... Składniki: szynka wieprzowa(najlepiej taka kulka

Swojskie jedzonko
Świąteczna pieczeń schabowa 318

boczek nie wysycha i jest bardzo soczyste. Do tego sos z grzybową nutą oraz z dodatkiem wędzonej śliwki- MNIAM! :) A zapach podczas pieczenia, po prostu bomba !:) Mięso warto upiec dzień wcześniej, według mnie jest jeszcze smaczniejsze niż pierwszego dnia. Łatwiej też jest na zimno pokroić roladę i podgrzać w piekarniku. Składniki: Schab : 600g-1000g schabu sól, pieprz, papryka słodka

Czerwona Porzeczka
schab ze śliwkami w rękawie pieczony... 202

rękaw włożyć do blaszki i piec w nagrzanym piekarniku, grzanie góra/dół na 200 C około 60 minut, teraz rękaw trochę rozciąć i zostawić na 15 minut na termoobiegu na 160 C, zostawić w piekarniku do przestygnięcia wystudzony w rękawie włożyć do lodówki najlepiej na całą noc - schab ma pyszna galaretkę, jest soczysty, nie suchy, aromatyczny.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Schab z dziurką 180

temu będzie on soczysty w środku, a zarumieniony na wierzchu. Kolejno schab należy przełożyć do żaroodpornego naczynia, aby odpoczął. W tym czasie należy pokroić cebule w krążki a czosnek w płatki. Włączyć piekarnik, ustawiając go na temperaturę 180 stopni, program góra/dół.  Cebulą i czosnkiem obłożyć schab. Dodać listki majeranku oraz owoce jałowca. Zalać schab szklanką bulionu oraz(...)szklanką białego wina.  Zakryć folią spożywczą i wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopniach około 1,5 godziny (mały schab) 2 godziny (większy). W połowie pieczenia schab przewrócić na drugą stronę.  Bon appetit

Garniec Magalie
Schab w pomarańczach 190

Schab w pomarańczach, mówiąc ściślej. Soczysty, łagodny, lekko słodki. To moja propozycja obiadu z dodatkiem słodyczy. Ach, no i bym zapomniała, Udanego Sylwestra Wam życzę!" Składniki : schab bez kości ok. 1,5 kg łyżeczka przyprawy do mięs sól morska, pieprz kolorowy bazylia plasterki z 1 dużej pomarańczy suszone wiśnie oliwa z oliwek rękaw do pieczenia Sposób przygotowania: Schab myjemy

Słodkie Przyjemności
Schab nadziewany śliwkami 148

Taki schab można podawać na ciepło jak i na zimno. Będzie super daniem na specjalne okazje i nie tylko. Alkohol nada mięsu soczysty smak i lekki aromat. To jest pycha Schab umyć i wysuszyć, usunąć tłuszcz i ścięgna. Powinien zostać piękny czysty płat mięsa. W miseczce wymieszać olej z pozostałymi składnikami marynaty i posmarować nimi mięso. Najlepiej zostawić tak mięso(...)pomocą ostrego noża naciąć otwór wzdłuż mięsa i powpychać śliwki. Ja pomogłam sobie długim drewnianym kijkiem. ( rączka od tłuczka) Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć schab ze wszystkich stron. Włożyć schab do rękawa do pieczenia. Na patelnię wylać pól szklanki wody wody, tylko tyle, żeby odzyskać wszystkie przyprawy pozostałe po obsmażeniu schabu. zagotować, wymieszać i lekko doprawić solą. Wlać

Kuchnia Pokoleń
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej marynowanej w jogurcie naturalnym i świeżej kolendrze 210

tuszy wieprzowej biegnąca wzdłuż schabu, o niskiej kaloryczności (100 g mięsa dostarcza około 110 kcal), wysokiej zawartości białka (21 g w 100 g produktu) i niewielkiej ilości tłuszczu (ok. 3 %). Mięso jest kruche, delikatne, soczyste o wysokiej marmurkowatości. Nie wymaga zaawansowanej obróbki wstępnej - wystarczy oczyścić polędwiczkę z błon. Idealnie nadaje się do marynowania, peklowania, smażenia, pieczenia, duszenia. Taki obiad dostarcza

W kuchni Katie
Schab pod pierzynką 235

polecam przepis na soczyste mięso pod warzywno - serową pierzynką. Zamiast schabu można użyć filetów z kurczaka, indyka lub szynki wieprzowej. Mięso warto wcześniej natrzeć przyprawami i oliwą i marynować co najmniej godzinę (a najlepiej całą noc przed przygotowaniem). Majonez połączony ze startym serem tworzą na potrawie białą "pierzynkę". Danie można podać z ziemniaczkami gotowanymi lub pieczonymi. Polecam! Schab

Smak mojej kuchni