Idealna, soczysta pieczeń o lekko anyżowym smaku. Składniki 1 kg schabu 2 łyżki nasion kopru włoskiego sól morska gruboziarnista- 1 łyżka 3 łyżki oleju 500 g kopru włoskiego świeży rozmaryn 500 ml białego wytrawnego wina Dodatkowo: sznurek spożywczy papier do pieczenia Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. W moździerzu tłuczemy nasiona
R'n'G Kitchenkawałek i podać jako obiad np. ziemniakami i surówką . Można k ł aść na kanapki . Co najważniejsze wiem co zjadam. Niestety schab pieczony jest najczęściej suchy . Dlatego ja dusze go w mleku . Wychodzi bardzo soczysty . Taki schabik jest wielozadaniowy. Nadaje się na kanapki, na obiad , zalewam go galaretą, robi ę roladki z chrzanem . Składniki 1,1/2 kg schabu
Eli GotowaniePolędwiczki wieprzowe zapiekane z pieczarkami i mozzarellą to delikatne danie, które zachwyca każde podniebienie. Mozzarella przykrywa pieczarki, pod którymi znajdują się miękkie i soczyste polędwiczki wieprzowe. Najlepiej podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Składniki: 5 plastrów schabu na kotlety 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 40 dag pieczarek 1 cebula 1 serek topiony Bazylia Sól, pieprz, chili 20 dag mozzarelli
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneKruchy, soczysty i delikatny schab według przepisu Babci Alinki. Świetny do kanapek, a z dodatkiem sosu i ziemniaczków będzie pysznym drugim daniem :) Składniki: schab bez kości około 1 kg suszony majeranek 2 łyżki czosnek 5 ząbków sól pół łyżeczki olej (rzepakowy lub oliwa z oliwek) lub smalec 3 łyżki Przygotowanie: Mięso posolić. Na patelni rozgrzać olej lub smalec(...)obsmażyć schab z każdej strony. Wystarczy lekkie obsmażenie aby mięso nie wysychało podczas pieczenia. Czosnek drobno posiekać, obsypać schab z każdej strony. Na koniec posypać majerankiem. Piec w żaroodpornym naczyniu lub brytfannie z przykrywką, jeśli takich nie mamy, to może być też forma np. keksówka, którą przykryjemy folią aluminiową. Na dno nalać trochę oleju, włożyć mięso, przykryć i wstawić
głodny alergikNigdy nie robiłam takiego schabu. Taka pieczeń jest wyśmienita jako dodatek do obiadu lub na zimno do kanapek. Jest absolutnie aromatyczny i soczysty…oczywiście z mojego ulubionego blogu MojeTworyPrzetwory…smacznego Składniki: kawałek surowego schabu - około 600 g 250 ml wiśniówki 1/3 łyżeczki cynamonu 3 ziarenka kardamonu Przygotowanie: mięso umyć, osuszyć kardamon rozgnieść w moździeżu i dokładnie wymieszać z cynamonem(...)każdej strony, odstawić do lodówki na minimum 1-2 godziny po tym czasie dolać do mięsa wiśniówkę - marynować przez 2 doby, po tym czasie umieścić mięso w rękawie do pieczenia bądź zamykanej formie żaroodpornej - piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni około 1 godziny i 15 minut /źródło http://mojetworyprzetwory.blogspot.com
Anioły w kuchniDzisiaj mam dla Was przepis na przepyszny schab marynowany a następnie pieczony w zalewie z majonezem. Mięso jest niezwykle aromatyczne, soczyste i niezwykle miękkie. Idealnie nadaje się do niedzielnego obiadu. Ja podałam to mięso w niedzielę na obiedzie z okazji 55 rocznicy ślubu moich dziadków. Mięso zniknęło w ekspresowym tempie. Wszyscy goście byli zachwyceni jego smakiem. Przepis pochodzi
Krakowskie smaki Aniostatnio. Ten schab wygląda bardzo efektownie, do tego jest bardzo soczysty i smaczny. Jego przygotowanie nie jest trudne. Ten schab przed faszerowaniem i pieczeniem peklował się trzy dni, potem został nacięty wzdłuż i w te miejsce zostały „wpakowane” duszone podgrzybki z cebulką, spięte wykałaczkami, aby farsz nie wypadł. Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. ok. 1,20 kg schabu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębardzo smakowicie się prezentuje. Jest to jedna z wersji mięsnej rolady, specjalności kulinarnej mojej mamy. Także młotki w dłoń i rozbijamy! Rolada ze szpinakiem 1,5kg mięsa (u nas schab, ale może być też np. delikatniejsza pierś z indyka) 400g szpinaku 1 czerwona papryka 200g mozarelli 3 ogórki kiszone 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma Szpinak(...)pieczenia, roladę można zawinąć w folię aluminiową bądź włożyć do rękawa, po licznych testach uznaliśmy, że wersja z folią aluminiową jest bardziej soczysta i tą polecam dla tych, którzy nie lubią zbyt suchego mięsa. Roladę ze schabu pieczemy 1,5 godziny (wprost proporcjonalnie do wagi mięsa), natomiast roladę z indyka nieco krócej, godzina powinna wystarczyć. Przez pierwsze pół godziny temperatura
Przepysznik - BLW i nie tylkoblogu-jeszcze jest troszkę czasu ,żeby wziąć się za ich przygotowanie-na pewno posmakują waszym bliskim Suszony schab dojrzewający-przepis znajdziecie TUTAJ Szyneczka gotowana-krucha i soczysta-przepis znajdziecie TUTAJ Suszony dojrzewający karczek-przepis znajdziecie TUTAJ Mięciutka szyneczka pieczona w niskiej temperaturze-przepis znajdziecie TUTAJ Mega kremowy boczek z szynkowaru-przepis znajdziecie TUTAJ Wołowina(...)suszona dojrzewająca-przepis znajdziecie TUTAJ Schab po zbójnicku-tak soczysty i wilgotny ,że zaskoczy was na pewno-przepis znajdziecie TUTAJ Boczek suszony dojrzewający a'la panchetta-przepis znajdziecie TUTAJ Swojska kiełbasa-mniam...-przepis znajdziecie TUTAJ Zapraszam również na stronę Kobieceporady.pl znajdziecie tutaj dużo różnych i fajnych tematów i porad -polecam
Swojskie jedzonkowww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak upieczony schab jest soczysty, miękki i niezwykle aromatyczny. Delikatne mięso idealnie komponuje się kremowym, mlecznym sosem. Schab może być doskonałą propozycją na obiad, a po ostudzeniu wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem. 1/2 kg schabu bez kości (można robić z większej porcji, nawet do 1,5 kg) + przyprawy (czosnek w proszku, papryka, majeranek, sól(...)sosu Umyty i osuszony schab dokładnie natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki - na minimum kilka godzin. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego - wysmarowanego odrobioną oleju. (Uprzednio można go obsmażyć, ale jest to czynność opcjonalna.) Mleko zagotować z listkiem laurowym, gałką muszkatołową i przelać na schab. (Mięso nie musi być całe pokryte mlekiem.) Piec około 1 godziny
Di gotujeSchab uwielbiam pieczony "na szaro", jak również w wędlinie: polędwica sopocka czy polędwica łososiowa. Jeśli chodzi o pieczenie... Zazwyczaj schab łatwo przesuszyć, potem przy krojeniu rozpada się. Choć wiem, że nie wygląd a smak się liczy, ale... je się też oczami. Aby nasz schabik był soczysty, chrupiący z zewnątrz i nie rozpadał się przy krojeniu(...)dobrze rozgrzanym oleju (wszystkie boki), dzięki temu mięso dobrze zamknie się w sobie i będzie soczyste. Smażymy krótko aż mięso zbieleje, pamiętając - z każdej strony, boki również. Trzeci krok - pieczemy pierwsze 15 minut bez przykrycia, polewając powstałym sosem i wcześniej przygotowaną marynatą, w której schab leżał całą noc. Potem przykrywamy go folią aluminiową i pieczemy, ostatnie 15 minut zdejmujemy folię
Zasmakuj Kuchniodstawić do całkowitego wystudzenia. 9. Wyjąć, zanim smalec stężeje. Mięso delikatnie otrzeć ręcznikiem papierowym. Tak przygotowany schab jest idealny jako wędlina do kanapek bądź pieczeń do obiadu. Usmażony ten sposób schab jest bardzo, bardzo, bardzo soczysty i pyszny Smacznego
W mojej kuchniszynkowarze. Dzięki Monice z bloga Sio-smutki i jej przepisowi na łopatkę z szynkowara, postanowiłam to urządzenie zakupić. Schab wyszedł pyszny, soczysty, łatwy do pokrojenia, nie rozpadał się jak w przypadku schabu pieczonego w rękawie czy naczyniu żaroodpornym. Wszystkim bardzo posmakował i zniknął ze stołu w ekspresowym tempie. 1 kg. schabu 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesoczyste rozpływające się w ustach . Jeśli przejadł Wam się niedzielny kurczak to proponuję zrobienie takiego dania :) Składniki : Schab pieczarki morele suszone pieprz zielony Skworcu warzywko bazylia Skworcu czosnek granulowany rozmaryn zioła prowansalskie Wykonanie ; Schab umyć i osuszyć . Zrobić po dwa nacięcia wzdłuż schabu w środku. 1 wersja z pieczarkami. Na około 1, 5 kg schabu(...)upychając. Schab przed włożeniem do rękawa obkładamy pieczarkami i cebulą . 2 wersja tak samo tylko nadziewamy morelami. Nadziany schab lekko nacinamy w kratkę z góry i z dołu ( nie za głęboko ) Nacieramy wszystkimi przyprawami i polewamy odrobiną oliwy . Cebulę kroimy w talarki i obkładamy nią mięso , ja czasami jeszcze dodaję pokrojoną marchewkę . Wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy
Sama słodycz i szczypta chiliwarzywami, a właściwie warzywnym relish. Natarty został też wędzoną papryką, rozmarynem i ziołami prowansalskimi. Schab jest soczysty, z nutą pikantnej słodyczy, jest doskonały w smaku, na którego wygląd miękną kolana, a smak i zapach zwala z nóg Jak zrobić schab: Schab peklowany parzony Schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem Schab pieczony z pieprzem i majerankiem składniki: schab wieprzowy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię