soczysty schab pieczony - 221 przepisów (strona:5/15)

Schab w majeranku nadziewany śliwką 222

pogoda nie będzie pozwalała na rozpalenie grilla, to polecam odpalić piekarnik i upiec soczysty schab :-). Będzie doskonały na ciepło do  ziemniaczanej sałatki  lub na zimno do kanapek. Na blogu są też inne przepisy na schab:   schab z warkoczem pieczony w majeranku ,  schab ze słoika , schab karkowy z pończochy  i  schab pieczony

Kulinarne przygody Gatity
Schab kanapkowy, peklowany, parzony w piekarniku. Domowa wędlina. 5659

pieczony w niskiej temperaturze, w zasadzie parzony w piekarniku, schab kanapkowy. Schab przygotowałam w bardzo podobny sposób jak boczek rolowany peklowany, ( przepis jest już na blogu  klik ) Tak naprawdę, to pierwszy był schab, robiłam go już kilka razy, ale za każdym razem tak szybko znikał, że nie zdążyłam zrobić zdjęć. Schab z tego przepisu, wychodzi bardzo soczysty, miękki

Kuchnia z widokiem na ogród
łopatka 201

łopatka pieczona Chyba wszyscy lubimy soczyste mięsne pieczenie, dlatego dziś przedstawię przepis na pieczoną łopatkę. O ile wszyscy przywykliśmy do tego że pieczemy szynki, schaby, czy karkówki to większość podchodzi do łopatki dosyć podejrzliwie. Moim zdaniem całkowicie niesłusznie ponieważ pieczeń z ładnie wykrojonej wieprzowej łopatki, delikatnie poprzerastana tłuszczem, będzie daniem które z pewnością przypadnie do gustu domownikom. składniki(...)nakrywamy brytfankę pokrywką i zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, piekąc mięso dalsze 70 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik zostawiając  pieczeń w zamkniętym piekarniku jeszcze na dalsze 30 minut ( dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste) .  Następnie wyjmujemy z piekarnika i podajemy na gorąco do obiadu, lub na zimno jako dodatek do pieczywa

Miód i pieprz
Schab ze śliwką 248

roku na naszym Wielkanocnym stole obok faszerowanego boczku znalazł się schab ze śliwką . Ale nie był to tradycyjny, klasyczny schab pieczony nadziewany śliwką lecz schab peklowany parzony ze śliwkami. Schab przygotowany według naszego przepisu jest bardzo soczysty i kruchy. Schab ze śliwką świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno podobnie jak schab peklowany parzony bez dodatków. Pięknie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab ze śliwką 166

roku na naszym Wielkanocnym stole obok faszerowanego boczku znalazł się schab ze śliwką . Ale nie był to tradycyjny, klasyczny schab pieczony nadziewany śliwką lecz schab peklowany parzony ze śliwkami. Schab przygotowany według naszego przepisu jest bardzo soczysty i kruchy. Schab ze śliwką świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno podobnie jak schab peklowany parzony bez dodatków. Pięknie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab pod warzywną pierzynką i mozzarellą 188

Kolejna odsłona schabu pieczonego w kawałkach pod pyszną warzywną pierzynką. Niejedna osoba przekonała się już, że przygotowanie tego mięsa tak, żeby było kruche i soczyste jest dość trudnym zadaniem - ja mam na to swój sposób czyli tzw. pierzynki - podduszone różne mieszanki warzyw, zalane mieszanką keczupu i majonezu albo przecierem pomidorowym. Dzięki temu mięso dusi się w sosie własnym(...)łyżki Keczupu Kieleckiego 2 łyżki Majonezu Kieleckiego 1 łyżka Musztardy Kieleckiej 1 op. mozzarelli (lub kawałek sera żółtego) * w przypadku innych rodzajów mięsa należy odpowiednio zmienić czas pieczenia 1. Schab pokroić na kawałki (ja przedzieliłam plastry jeszcze wzdłóż na pół - łatwiej jest je później układać w naczyniu). Obsypać ulubionymi przyprawami i nalać tyle oleju, żeby przyprawy się przykleiły

Kto ugości moich gości?
Schab po węgiersku z piekarnika-wędlina kanapkowa 4110

Schab po węgiersku z piekarnika – wędlina kanapkowa Pieczona wędlina nie jest niczym nowym , ani odkrywczym , ale uwierzcie , ten przepis powoduje , że schab jest mięciutki i soczysty .Doskonale sprawdza się na kanapki , nawet bez dodatków . Wędlinka siedziała u nas w lodówce tylko trzy dni , biorąc pod uwagę ,że nasza rodzinka liczy 4 osoby , to zniknięcie w takim czasie(...)będzie potrzebna później ) , wszystko mieszamy i zanurzamy w zalewie schab . Wstawiamy do lodówki na minimum 5 dni – co dziennie obracamy schab w zalewie . Po upływie tego czasu , wyjmujemy schab z zalewy , upychamy w siatkę wędliniarską , nacieramy łyżką papryki i olejem . Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 100 C i pieczemy w tej temperaturze 1,5 godziny – to właśnie pieczenie

Ogrodnik w podróży
SCHAB ZE ŚLIWKĄ 205

Doskonała potrawa, w której kruchość mięsa łączy się z soczystym... Artykuł SCHAB ZE ŚLIWKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Schab pieczony w niskiej temperaturze 473

schab marynowany od niedzieli do piątku, który następnie został upieczony przez 120 minut w niskiej temperaturze 100 stopni, Schab jest delikatny, kruchy i soczysty. Mięso jest idealnie jako wędlina do kanapek, ale też świetnie nadaje się na obiad. Schab pokrojony w grubsze plastry podany z sosem pieczeniowym do ziemniaków i warzyw, będzie stanowić smakowite obiadowe danie! Polecam również szynkę pieczoną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab w mleku kokosowym-absolutny HIT 370

Schab pieczony w rekawie i schab duszony w poczciwym mleku krowim to dwa bardzo udane przepisy na zawsze soczysty,miekki i kruchy schab.I wydawaloby sie,ze lepszego efektu juz nie da sie uzyskac.A jednak! Podjelam eksperyment z mlekiem kokosowym,ktore od dawna juz kroluje w mojej kuchni i jak dotad jego dodatek sprawdza sie idealnie w kazdym przepisie.I

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gotowany schab 428

Wiele razy próbowałem zrobić dobrą wędlinę ze schabu. Niestety pieczony zawsze wychodził zbyt suchy – pewnie za długo go piekłem:) Dostałem kiedyś przepis, który zmienił moje podejście do domowej wędliny. Schab przygotowany w ten sposób jest soczysty i doskonale smakuje. Można tak samo ugotować dowolne inne mięso, ale najlepszy wychodzi właśnie schab. Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
Schab gotowany w zalewie z dodatkiem majonezu / Pork loin cooked in a marinade of mayonnaise 346

oferty sklepowych smakołyków nafaszerowanych ulepszaczami nie ma to jak domowe, 100% pewne i zdrowe wędlinki. Schab dotychczas piekłam w piekarniku, tudzież suszyłam w skarpecie (polecam!). Tym razem wzięłam się za wersję gotowaną i przyznam, że to chyba najlepsze rozdanie! Mięso wyszło mięciutkie i soczyste nie tracąc jednocześnie na aromacie, dzięki wcześniejszym marynatom i zalewie, w której był gotowany. Schab gotowany

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Świąteczny schab z żurawiną i borówką 180

Typowy, z posmakiem świąt pieczony schab przeniknięty smakiem tartego kolorowego pieprzu i czerwonej cebuli. Po upieczeniu wyjątkowego smaku nadaje żurawina oraz borówka. Schab jest kruchy i soczysty, a ostrość przenika się ze słodyczą owoców. 700 g schabu w całości Przyprawa marynata do mięs 1 czerwona cebula Kolorowy pieprz w ziarnach Sól czosnkowa 2 łyżki oliwy z oliwek Kilka łyżeczek(...)końca na gładko). Mięso dodatkowo przyprawiamy pieprzem oraz czosnkową solą. Czerwoną cebulę kroimy w piórka, obkładamy nią mięso. Schab zamykamy szczelnie w pojemniku na całą noc. Następnego dnia mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia, skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 190*C przez 1 godzinę 40 minut. Po upieczeniu odstawiamy mięso na chwilę aby odpoczęło. Następnie kroimy

VioletoweKucharzenie
Schab pieczony w soli 295

czasu. Mięso wrzucamy do piekarnika i pieczemy, a my w tym czasie odpoczywamy. Efekt jest niezwykle przyjemny – otrzymujemy soczysty kawałek mięsa, które możemy podać na ciepło jak i na zimno. Może stanowić bazę obiadu, wykorzystacie jako wędlinę na śniadanie lub jako składnik sałatek. Zatem do dzieła! Do przygotowania mięsa potrzebujemy: kawałek schabu sól (tyle ile wynosi waga mięsa) naczynie(...)naczynia żaroodpornego wsypcie ilość soli odpowiadającą wadze mięsa (ja zawsze wsypuję trochę na dno, wkładam mięso i resztę soli wsypuję w wolne miejsca). Mój kawałek schabu ważył 1 kg i wykorzystałam 1 kg soli. Pieczcie w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. 1 kg mięsa to 1 godzina pieczenia. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Zapiekane roladki schabowe FIT 820

Poza tym przygotowanie roladek nie wymaga ogromnej ilości tłuszczu, nadmiar tłuszczu z mięsa wytapia się podczas pieczenia, pozostawiając mięsko soczyste i kruchutkie, ani nie podajemy ich w gęstych, zawiesistych sosach, stąd śmiało możemy nazwać je FIT! Spróbujecie? Składniki: – 400-500g schabu bez kości – 5 plastrów szynki z indyka/szwarcwaldzkiej – 5 kawałków sera (piórko(...)ułożony ser i ogórek. W razie potrzeby, wbijamy wykałaczki tak, by roladki się nam nie rozwinęły. Naczynie żaroodporne delikatnie natłuszczamy i układamy w nim roladki (jeżeli mamy ruszt do pieczenia lub kratkę – używamy ich, tłuszcz wtedy spłynie nam pod mięso, a ono nie będzie się w nim „kąpać”). Z wierzchu delikatnie pryskamy je olejem i pieczemy

Be Fit Be Strong