Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów, oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI : ok. 1,5 kg. schabu bez kości 1 litr mleka, sól, pieprz,majeranek,słodka papryka, 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku, olej, PRZYGOTOWANIE: Schab umyć, osuszyć, natrzeć olejem oraz dokładnie oprószyć wszystkimi przyprawami. Czosnek drobno pokroić i wetrzeć w schab. Tak przygotowany schab przykryć folią spożywczą i wstawić do ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...