Jajka gotowane na twardo w przepysznym sosie tatarskim na bazie majonezu i pikli. Przystawka na wielkanocne śniadanie ale nie tylko świetnie się sprawdzi na różnego rodzaju uroczystościach. Sos tatarski jest też świetnym dodatkiem do smażonych ryb i pieczonych mięs. 6 porcji 4 jajka 4 łyżki majonezu mały słoiczek (ok.160g po odsączeniu) marynowanych pieczarek lub grzybków leśnych
Andzia Pichciwielkim krokami! I choć w tym roku znów będą pewnie inne niż dotychczas, to na stole na bank nie zabraknie świątecznych wypieków, a w domu rodzinnej świątecznej atmosfery. Wielkanocnego śniadania, uśmiechu od ucha do ucha, pachnącego żurku z jajkiem i wielkanocnych kolorowych mazurków. I to właśnie na mazurek chciałabym Was dziś zaprosić! Zainspirowana kolejną współpracą z firmą BIELMAR , producentem
Ostra na Słodkowielkim krokami! I choć w tym roku znów będą pewnie inne niż dotychczas, to na stole na bank nie zabraknie świątecznych wypieków, a w domu rodzinnej świątecznej atmosfery. Wielkanocnego śniadania, uśmiechu od ucha do ucha, pachnącego żurku z jajkiem i wielkanocnych kolorowych mazurków czy świątecznych serników. I to właśnie na pysznego mazurka chciałabym Was dziś zaprosić! Przygotowałam go zainspirowana
Ostra na SłodkoUwielbiam tosty, uwielbiam awokado więc bardzo często na śniadanie ten duet się pojawia. Dziś dodałam jeszcze jajko i łososia - takie połączenia zawsze się sprawdzają 😍 Składniki: 2 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego 1/2 dojrzałego awokado 2 kawałki wędzonego łososia 1 jajko na twardo szczypiorek pieprz Gotujemy na twardo jajko,obieramy i kroimy na plastry. Chleb opiekamy w tosterze
Niespełnione zdolności kulinarnepolane sosem owocowym. Kluski te wykonane są dosłownie w 15 minut . Moja córka je uwielbia i przygotowujemy je bardzo często, zabiera je również ze sobą w pojemniku na 2 śniadanie do szkoły. Składniki na kluseczki z ricotty (porcja dla 2 osób): * 250 g ricotty * 55 g mąki pszennej+ odrobina do podsypania * 1 żółtko * szczypta soli * 1 litr wody
Zrób to smacznielodówce :) z każdymi smakuje bardzo dobrze, można dać kozi, halloumi, feta, parmezan i co Wam tylko przyjdzie do głowy. W sam raz na pyszne gorące śniadanie. Składniki na 4 porcje/ ½ kg mąki pszennej 7 g suszonych drożdży ½ szklanki ciepłej wody 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju z awokado
Wanilia i KardamonJajka ugotowane na twardo są pysznym składnikiem wielu potraw. Także same w sobie podane z majonezem są prostym i szybkim pomysłem na domowe śniadanie lub kolację. Jak dobrze ugotować jajka na twardo, z czym je podawać, do czego dodać, co z nich przygotować. Dziś kilka porad na temat gotowania jajek na twardo oraz sposobu podania. SKŁADNIKI: jajka Zanim zaczniesz
Zasmakuj Kuchnismaki w całość i nadaje przyjemniej konsystencji ♥ Jeżeli zatem jesteście chcielibyście przywrócić pietruszkę w swoich kuchniach do łask, to ta pasta będzie idealna i z pewnością urozmaici Wam przedwiosenne śniadania :) A może macie swoje sposoby na wykorzystanie korzenia pietruszki w kuchni? Dajcie znać w komentarzach! Pasta z pietruszki i orzechów z rozmarynem Potrzebujesz: 500g korzenia pietruszki mleko zwierzęce
Kuchnia w Słońcu SkąpanaChrupiące bułki jogurtowe Domowe pieczywko nie ma sobie równych. Polecam więc sprawdzony przepis na proste, szybkie i mega smaczne bułeczki pszenne z chrupiącą skórką. Idealne zarówno na śniadanie, jak i kolację. Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 7g suchych drożdży 300g gęstego jogurtu naturalnego (w temperaturze pokojowej) 30g masła 1 jajko 2 łyżki miodu 1 łyżeczka
Blog z Apetytemprezentują, dzięki dodatkowi kurkumy, zawierają warzywa, a co najważniejsze zawierają kaszę jaglaną, która jest naturalnym antybiotykiem, a jest praktycznie niewyczuwalna. Ponadto jest to pomysł na obiad, przekąskę do pracy, śniadanie czy kolację, jest to danie w 100% bezglutenowe i bezmięsne. Serdecznie polecam! Składniki na placuszki (18 sztuk o grubości 1-1,5 cm, średnicy około 5 cm): 1 mała
moj przepis naśniadanie czy na obiad… mogą być też na deser lub kolację – Racuchy drożdżowe z frużeliną owocową. Zaletą tych racuchów jest to, że ich nie smażymy na głębokim tłuszczu, tylko pieczemy w piekarniku! czyli jest to dietetyczna wersja racuchów. Racuchy robi się bardzo prosto, wystarczy mąka, jajko, drożdże, odrobina cukru i soli i olej. Inspiracja pochodzi
moj przepis nawilgotne, lekko czuć masełko, nie są przesuszone. Są pyszne, odkroiłam sobie kawałeczek na próbę i z trudem opanowałam się aby nie zjeść całego kotleta (a byłam zaraz po śniadaniu) :). Składniki na dużych 10 kotletów 1,3 kg schabu środkowego (tj. o dużym przekroju) sól i pieprz do smaku 4 jajka rozmącone z 4 łyżkami mleka bułka tarta do panierowania
moj przepis naChałka specjalnie na życzenie mojego męża. Uwielbia z rana na śniadanie zajadać się ciepłą chałką z dżemem :) Ja zresztą też. Chciałam opracować taki przepis, który umożliwia zrobienie ciasta wieczorem, wyrastanie w piekarniku przez całą noc i upieczenie. Dzięki czemu nie muszę wstawać z rana, zajmować się przyrządzeniem chałki, czekać minimum 30 min na wyrastanie, a później
moj przepis namamy takiej dyni, to weźmy zwykłą upieczoną dynię zróbmy z niej pure i odsączmy na sitku z drobniutkimi oczkami lub na gazie. Bułeczki z dynią idealnie nadają się na śniadanie, z dżemikiem ze śliwek lub jako przepyszna przekąska do drugiej kawki. Zdecydowanie polecam! Składniki na 12 sporych bułeczek: 3 szklanki mąki chlebowej 20 gr drożdży świeżych
moj przepis napiekarnika nagrzanego do 200 st. na 20-25 min. Po 15-20 min można od góry przykryć folią aluminiową żeby zbytnio się nie przyrumieniły. *Ja chciałam mieć bułeczki na śniadanie, więc na drugie wyrastanie bułeczki poszły do lodówki na całą noc. Z rana bułeczki włożyłam do zimnego piekarnika, ustawiłam temp. na 30 st. i poczekałam, aż się ogrzeją
moj przepis na