śniadania - 47913 przepisów (strona:1149/3195)

Babka pszenno - żytnia z jabłkami 99

Pomimo braku tłuszczu, niewielkiej ilości cukru, jest bardzo smaczna. Wypieczona, mięsista. Może zastępować poranną chałkę do kakao lub drożdżówkę, jeśli nie wzbraniacie się przed pełnoziarnistymi wypiekami. Idealna na drugie śniadanie i popołudniową lekką przekąskę. Taka codzienna. Dobra na wynos do pracy - jeśli nie pracujecie zdalnie. Do pracy zdalnej też się zda :) Pachnie jabłkami, które nadają jej słodyczy i wilgotności

Kronika Piekarnika
Ciasteczka owsiane z czekoladą i orzechami 107

całkiem sporo. Połączenie orzechów z gorzkimi elementami czekoladowymi jest doskonałe. Ciasteczka dobre na każdą porę dnia - do szybkiego przegryzienia przed wyjściem z domu, do kawy w południe zamiast drugiego śniadania, do popołudniowego zaspokojenia potrzeby dopełnienia obiadu czymś słodkim. Dobrze się przechowują w słoiku, tydzień na pewno, może nawet i dłużej. Ciasto zagniata się bardzo szybko, bezproblemowo poddaje się lepieniu

Kronika Piekarnika
Cynamonka drożdżowa - wersja XXL 112

warstwowy, przekładany i przesypany kakao.  I ma coś, czego cynamonkom brak - chrupiącą kruszonkę. Do krojenia, nie odrywania spiralek. Polecam fanom ciepłych bułek sieciówkowych, popijanych własnym imieniem. Idealny na śniadanie przed dniem pełnym wyzwań,  lub dniem spędzanym na snuciu się z pokoju do łazienki,  z łazienki do kuchni, z kuchni do.. byle nie za próg

Kronika Piekarnika
WĘGIERSKIE LANGOSZE ZE ŚMIETANĄ I SEREM – bez dodatku ziemniaków 192

oznaczającego płomień, przed wiekami przygotowywany był przy użyciu ognia w piecach chlebowych po skończeniu pieczenia chleba, w tlących się jeszcze piecach. Danie w tamtym okresie najczęściej było podawane jako śniadanie. Obecnie langosze przygotowywane są już tylko w formie smażonej na głębokim oleju. Głównymi składnikami ciasta są mąka pszenna, drożdże, gotowane utłuczone ziemniaki ( nie zawsze ), mleko, cukier, sól i olej

Ostra na Słodko
Bułeczki dyniowe 174

klimacie Halloween. Są delikatnie słodkie w smaku, więc ja uwielbiam je ze wszelkimi słodkimi pastami i konfiturami. Albo po prostu z masłem! Jeśli chcemy, żeby bułeczki były gotowe na śniadanie, to można wyrobić ciasto wieczorem poprzedniego dnia i włożyć do lodówki do wyrastania. Aby nadać im kształt dyń, można użyć wielu różnych technik. Moim zdaniem najprościej wykorzystać nożyczki maczane

Chleby Rolfa
Sałatka z Twarożkiem Pomidorem i Ogórkiem 130

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z dodatkiem twarogu i świeżych warzyw to idealny pomysł na śniadanie, kolację, a także posiłek do pracy. Najlepiej smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa lub wafli ryżowych. Bardzo często biorę taką sałatkę z twarożkiem pomidorem i ogórkiem do pracy, ponieważ jest bardzo szybka w przygotowaniu, a dodatkowo smaczna i sycąca. Serdecznie polecam Składniki

Przepiski.pl
Sałatka z buraków konserwowych 121

Uwielbiam książki 😉 A od dobrych kilku lat namiętnie zbieram różnego rodzaju wydania kulinarne. Zaczęło się chyba od sterty starych gazet z przepisami, które moja Babcia zbierała

gotować!
Sałatka idealna na lunch czyli drugie śniadanie 129

wychodząc z domu do 16:00 Pomimo iż pogoda jest znośna i świeci słońce. Robię jej za ten taki kolorowe sałatki w które zjada podczas okienek między lekcjami. Ze śniadaniem czasem jest u dzieci bardzo kiepsko ale po godzinie półtorej siedzenia przed komputerem czują już konkretny głód . Proponuję sałatkę, dzięki której świat nabierze zupełnie innych barw! Sałatka która napełni

Z Kuchni Do Kuchni
Muffiny dyniowo-orzechowe (wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru) 132

ilość orzechów czyni już niepotrzebnym dodatek innych tłuszczów. To proste składniki i jeszcze prostsze wykonanie, które gwarantuje miękkie, wilgotne, długo zachowujące świeżość i cudownie pachnące muffiny – idealne na drugie śniadania lub jesienne podwieczorki. Składniki na 4 duże lub 5 mniejszych babeczek: 75 g orzechów włoskich lub pekan zmielonych, 60 g mąki ryżowej, 40 g cukru kokosowego, 100 g purée

Even Better Food
Sałatka z wędzonej makreli z jajkiem. PRZEPIS 158

Bardzo smaczna, a zarazem prosta sałatka z makreli z jajkiem, która z dodatkiem świeżego pieczywa świetnie sprawdza się na śniadanie lub kolację, ale równie dobrze można zabrać ją ze sobą w pudełku do pracy lub na piknik. Przepis na sałatkę z wędzonej makreli z jajkiem Składniki: 1 wędzona makrela, 3 jajka ugotowane na twardo, 1 mała cebula czerwona, pęczek

Kulinarna Polska
Stambuł do zjedzenia Bartek Kieżun 128

Kieżunia Stambuł do zjedzenia nakładem wydawnictwa Buchmann. Książka przepięknie wydana, wyjątkowe zdjęcia, kolorowe. Autor zabiera nas w kulinarną podróż do Istambułu. To przewodnik kulinarny został podzielny na kilka rozdziałów: śniadania, obiady, desery, kolacje. Każdy przepis każdy autor określa w stylu anegdoty, opowiastkami

Kulinarne pyszności Molki
Bułeczki z orzechami i syropem klonowym 120

Jeżeli macie ochotę na drożdżówki z orzechami, to zdecydowanie polecam te. Musicie jednak zdawać sobie sprawę z tego, że ciasto dosyć długo należy wyrabiać, aby nabrało

Smaki Na Talerzu
Kaszotto z kurczakiem i zielonym groszkiem 156

sprayu. Kaszotto znakomicie smakuje na gorąco, ale jest również smaczne na zimno, dlatego jeżeli zostanie nam coś z obiadu spakujmy sobie danie do pracy-będzie znakomite na drugie śniadanie. No i jeszcze jedna ciekawostka dałam mojej Hanusi na obiad leniwe ( 186 podejście do słodkich obiadów typu naleśniki czy racuchy), leniwych oczywiście nie zjadła, ale kaszotto wciągnęła, bo "kasza jest

Krylowa Kuchnia
Błyskawiczne maślankowe bułki śniadaniowe 119

zaopatrzeniu w pieczywo na cały weekend i zorientowanie dopiero w niedzielny poranek. Jeśli nie wyobrażasz sobie niedzielnego poranka bez zjedzenia bułki czy chleba, poniższy maślankowy wypiek uratuje Twoje śniadanie. Maślankowe bułki bez dodatku drożdży, bez zakwasu żytniego i bez wielogodzinnego wyrastania ciasta. Świeże bułeczki z niewielkim dodatkiem sody oczyszczonej, maślanką, posypane ziarenkami sezamu i maku. Upieczesz je z powodzeniem

ProstePesto.pl
WĘGIERSKIE LANGOSZE ZE ŚMIETANĄ I SEREM – bez dodatku ziemniaków 139

oznaczającego płomień, przed wiekami przygotowywany był przy użyciu ognia w piecach chlebowych po skończeniu pieczenia chleba, w tlących się jeszcze piecach. Danie w tamtym okresie najczęściej było podawane jako śniadanie. Obecnie langosze przygotowywane są już tylko w formie smażonej na głębokim oleju. Głównymi składnikami ciasta są mąka pszenna, drożdże, gotowane utłuczone ziemniaki ( nie zawsze ), mleko, cukier, sól i olej

Ostra na Słodko