pewnością przypadnie do gust ta wersja bałkańskiej zupy. Składniki 300 g kapusty kiszonej 150 g białej fasoli 3-4 średniej wielkości ziemniaki 250 g surowego wędzonego boczku 1 łyżka smalcu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki 1 liść laurowy 5-6 ziaren pieprzu 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false
R'n'G Kitchenskładniki na 4-5 osób. Pulpeciki 20 sztuk: - 500 g mielonego mięsa z indyka - 2 czerstwe kromki chleba plus mleko do ich namoczenia - 1 jajko - sól - pieprz - bułka tarta - smalec lub olej do smażenia 1. Odciąć skórki od chleba, namoczyć chleb w mleku , odcisnąć i połączyć z mięsem. Dodać jajko i przyprawy, dobrze wymieszać, formować kuleczki i obtaczać w bułce
Apetyczna babeczkaPrzepis na kluski z kapustą i smażonym boczkiem. Składniki 1 kg mąki 2-3 szklanki ciepłej, przegotowanej wody średnia główka białej kapusty 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu 0,5 kg boczku parzonego lub wędzonego sól i pieprz Sposób przyrządzenia 1 Przygotowanie klusek: Mąkę przesiać przez sitko, dodać pół łyżeczki […] Artykuł Kluski z kapustą pochodzi z serwisu
PysiaGotuje.plIngredients KLOPSIKI 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 posiekane ząbki czosnku garść posiekanej natki pietruszki 100 g sera z niebieską pleśnią sól, pieprz tłuszcz do smażenia (olej, smalec) SOS: 1 duża cebula 4 ząbki czosnku oliwa do smażenia 1 marchewka ½ litra rosoły 700 g pomidorów ( albo ok 500 g pomidorów siekanych w zalewie) garść kaparów POLENTA ½ litra rosołu ½ litra
Cooking for Emilyziemniaków, 1 kg mąki + do przesypania 1 szklankę, łyżkę soli, 2-3 jajka, 2-3 cebule, 1 łyżeczkę płaską pieprzu, koperek, 2-3 cebule, 50 g smalcu. -- Cebulę, koperek drobno kroimy, jajka wybijamy na talerz i sprawdzamy... Zimne ugotowane ziemniaki mielimy lub ugniatamy jak na puree. -- Wszystkie przygotowane produkty wkładamy do miski z mąką i dokładnie mieszamy
chleba naszegołyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu balsamicznego przyprawa do wieprzowiny 2 listki laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego 3-5 ząbków czosnku 2 średnie cebula 1 łyżka smalcu lub masła 1-2 łyżki cukru(u mnie brązowego) tłuszcz do smażenia WYKONANIE: karkówkę płuczemy, osuszamy, kroimy na kawałki, lekko tłuczemy nakłuwaczem, aby napowietrzyć mieso, przygotowujemy marynatę:oliwa, ocet, przyprawa
Kuchnia Beatyciut rosołem jeśli za sucha będzie na mocno gorącym oleju rzepakowym smażyć kotleciki na rumiano z każdej strony sos pomidorowy: 6 dojrzałych pomidorów blenderem zmiksować ze skórką łyżeczka domowego smalcu ze skwarkami, łyżeczka kucharka, bazylii w garnku stopić, wlać pomidory, wlać z 3/4 szklanki wody i gotować z 10 minut na średnim ogniu smaczne "po rosołowe" kotlety z sosem pomidorowym
W Mojej Kuchni Lubięschabowe sakiewki z farszem wyglądają jak pierożki, stąd moja nazwa tych kotletów. SCHABOWE PIEROŻKI Z MUN Składniki: 4 porcje schabu na kotlety 2 ząbki czosnku bułka tarta jajko smalec do smażenia farsz: 200 g mięsa mielonego garść grzybów mun 1/2 pora sos sojowy i pieprz do smaku Przygotowanie: Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa dość cienko. Posypujemy trochę
Bon appetit mon amieczęści. Rozpłaszczamy je na blacie. Smarujemy musztardą, układamy po kawałku boczku, cebuli i papryki, następnie formujemy całość w roladkę i obtaczamy w mące. Smażymy z wszystkich stron na smalcu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trinesposobem powstał postny bigos :) A może to już nie bigos tylko zwykła kapusta? Składniki : ok. 1 kg kiszonej kapusty 2 cebule pieprz mielony marchew olej lub masło klarowane, ewentualnie smalec domowy sól, ewentualnie cukier 2 jabłka dość słodkie Przygotowanie : Kapustę odcisnęłam z niezbyt smacznego soku i zalałam w garnku zimną wodą, dwukrotnie zagotowałam kapustę z wodą i dwukrotnie ja odlałam
Proste Potrawymięsa mielonego wieprzowego garść grzybów mun 1/2 pora 1 jajko ok. 3 łyżek bułki tartej (+ trochę do panierowania) sos sojowy lub sól do smaku pieprz do smaku smalec do smażenia Przygotowanie: Grzyby mun moczymy, a następnie kroimy w cienkie paski i obsmażamy na oleju. Pora kroimy w pióra. Mięso mielone łączymy z porem, grzybami oraz lekko namoczoną bułka tartą
Bon appetit mon amieżółtek 3/4 kostki masła (rozpuszczonego i lekko schłodzonego) 1 kieliszek spirytusu 4 łyżki cukru 1,5 szklanki mleka szczypta soli Dodatkowo: 600 g twardej marmolady wieloowocowej olej rzepakowy lub smalec do smażenia W małym garnuszku przygotowujemy rozczyn. W letnim mleku rozpuszczamy drożdże, mąkę i cukier. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W dużej misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto wraz
Krokusowy Domświeże owoce z cynamonem i cukrem. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 2,5 szklanki mąki 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 200 g masła 50 g smalcu szczypta soli na nadzienie: słoik jabłek prażonych (użyłam Stovit) 5 białek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju Składniki ciasta zagnieść, owinąć folią i wstawić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatakim razie co z nauką języka szwedzkiego,a w szczególności słówek o jedzeniu? Ano takowa wywołuje podwójny głód... A tu takie niuanse do zapamiętania! Smör to wcale nie smalec a masło. Marmolada to tylko pomarańczowa. Reszta dżemideł ma końcówkę -sylt . Pierwsze co zrobić po przybyciu do tego pięknego kraju-poczłapać do Bolognet System Sklepu,bo na CPNie % nie uświadczysz. Monopoli
U FiolkiLeczo jest węgierską potrawą przygotowywaną na smalcu i z dodatkiem słoniny. Często podawane jest jako dodatek do dania mięsnego. Osobiście wolę jego lżejszą wersję i traktuję jako danie jednogarnkowe. Bardzo dobrze smakuje również na ostro - z dodatkiem np. sosu piri-piri. Składniki - 3 czerwone papryki - 2 średnie cukinie - 2 marchewki - cebula - 200g kiełbasy - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 łyżki oleju
Zielona Kuchnia