Początek lata, to obowiązkowy czas na przygotowanie pierwszych przetworów z truskawek, ugotowanie bigosu z młodej kapusty, przyrządzenie szparagów na wiele sposobów, czy nastawienie ogórków małosolnych. Wszystkie te dary natury są wspaniałe, smakowite i stosunkowo niedrogie. Trzeba korzystać z okazji. Zapraszam na pyszne małosolne. Składniki: 1 kilogram średnich równych ogórków 1 litr wody 1 kopiasta łyżka soli kamiennej 2-3 ząbki czosnku 2 solidne gałązki kopru Sposób przygotowania: Ogórki umyć, odkroić koń... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.