oparciu o przepis na pyszne pączki serowe postanowiłam przygotować pączki na bazie twarogu z cynamonem i wanilią. Sama nie wiem które lepsze....jak myślisz? Wiem już, że obie wersje przygotuję dla swoich dzieci na Tłusty Czwartek ( mąż też się ucieszy). Ich przygotowanie nie wymaga zbyt wielkich umiejętności, wystarczą dobrej jakości składniki i chęci a efekt przerośnie twoje oczekiwania. Gorąco
Wielki apetytmożecie zalać je alkoholem. Żółtka ucieram z cukrem na puch, dodaję po trochu miękkie masło i twaróg przepuszczony przez maszynkę. na końcu ubijam białka i łączę delikatnie z masą serową, za pomocą łopatki. Wsypuję osączone rodzynki i bakalie obtoczone w mące, wymieszam szybciutko i przekładam do blaszki o wym 24x25 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika
Ciasteczkowy Potwórricottę szpinak, jajka, bułkę tartą. Doprawiamy do smaku. Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy natkę i passatę. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Z powstałej szpinakowo – serowej masy formujemy małe kluseczki, obtaczamy je w mące i wrzucamy powoli do wrzącej wody. Kiedy kluski zaczną wypływać na powierzchnię, wyjmujemy je i przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z pomidorowym
Bon Ton Italiawbijamy całe jajka. Łączy składniki przy pomocy widelca, bądź drewnianej łyżki. Następnie dodajem cukier, kakao, znów mieszamy do połączenia składników. Na końcu dodajemy mąkę i wszystko dokładnie łączmy. Masę serową przelewamy do papilotek na muffinki lub innych dowolnych, małych foremek. Gruszkę kroimy wzdłuż na grube "stożki". Wkładamy kawałek gruszki do każdego serniczka. Tak przygotowane serniczki umieszczamy w piekarniku. Serniczki pieczemy
Słodkie okruszkiposiedzenie... A to zdecydowanie o czymś świadczy. Sernik cafe latte Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 1 łyżka kakao 40 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 200 g mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 100 ml mocnej, ostudzonej kawy 1 łyżeczka ekstraktu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeegański twarożek z orzechów nerkowca przyrządzam już od dawien dawna. Nie pamiętam już, gdzie wynalazłem przepis na tę kanapkową pastę, przypominającą do złudzenia jej serowy odpowiednik (no może, nie licząc tego słodkiego orzechowego posmaku), jednak wiem jedno - zachwyciła mnie ona od pierwszego spróbowania. Przepis jest prosty i szybki wykonaniu. Jedyne, o czym, trzeba pamiętać, to by dzień wcześniej namoczyć orzechy
Food Squaremąki 200 g masła 200 g cukru 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyzki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Masa serowa
Ugotujmy Cośdodawać cukier puder i po jednym żółtku. Następnie dodać proszek budyniowy i stopniowo twaróg. Z białek ubić sztywną pianę. Za pomocą łyżki lub silikonowej łopatki wmieszać ją z masa serową.Pod koniec wsypać bakalie i delikatnie wymieszać. Teraz gotową masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do gorącego (175-180°C) piekarnika i piec około
w mojej kuchniSernik, który pokocha każdy, mały i duży. Aksamitna masa serowa, w której zatopione są czekoladowe markizy (u mnie ciasteczka Neo). Sernik jest na spodzie z ciasteczek i udekorowany… ciasteczkami. I wiecie co? Nie jest ich wcale za dużo. Nowy post Sernik Neo Oreo pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i Rumieńcemięsa i dodaję porcjami do masy żółtkowej. Dokładnie wymieszam i na końcu dodaję przesianą mąkę pszenną z kakao. Wymieszam, odstawiam. Białka ubijam na sztywną pianę, przekładam do masy serowej i mieszam łopatką, aż białka połączą się z masą. Tortownicę o śr. 28 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego
Ciasteczkowy Potwórnią robić wspaniałe torty, ciasta, ciasteczka, a także wiele innych interesujących dań. Wszystko zależy wyłącznie od nas i naszej wyobraźni. Dziś chciałabym przedstawić Wam... czekoladowe pierogi z czekoladowo-serowym nadzieniem *, czyli uczta dla podniebienia każdego łasucha. Spróbujcie, zapewniam, że warto. ... czekoladowa uczta ... Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki (do podsypania podczas wyrabiania) 5 kostek czekolady gorzkiej
Słodkie okruszkinajlepiej przez całą noc. Krem: Serek mascarpone rozmieszać. Dodawać po łyżce dżemu i mieszać do momentu połączenia się składników. Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodawać po łyżce do masy serowej i delikatnie mieszając połączyć składniki. Krem włożyć na około pół godziny do lodówki. Po schłodzeniu za pomocą szprycy cukierniczej rozprowadzić na bezach i udekorować borówkami
Ala piecze i gotujeindyka miąższ z 2 kromek chleba 2-3 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki mąki + trochę do obtaczania 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka Przyprawy Gosposi Rafex Sos brokułowo-serowy 1 l bulionu 1 op. mrożonych brokułów lub 1 świeży 25 dag pieczarek 50 g serka topionego o smaku Gouda 1/2 szkl śmietanki 30% 2 łyżki mąki 1. Brokuły ugotować
Kto ugości moich gości?Pyszny, mięciutki, zapiekany placek drożdżowy z mocno serowym nadzieniem przypominającym farsz do pierogów ruskich. Przepis znalazłam na stronie ' Moje Pyszności '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki ciepłego (NIE gorącego!) mleka 2 pełne szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki soli 1 łyżka roztopionego masła Składniki na farsz: 200 g obranych ziemniaków
My Culinary Artmięsa lub przecisnąć przez praskę i wsypać do masy - ucierać z 3 minuty dodać miękkie masło, twaróg z wiaderka - nie ucierać zbyt długo by nie potrzebnie nie napowietrzać masy serowej z białek ubić pianę na sztywno, dodać do masy i łyżką delikatnie wmieszać w masę piekarnik nagrzany 190C, grzanie góra/dół, 2 poziom, piec około 60 minut, po upieczeniu
W Mojej Kuchni Lubię