letnie mleko i roztopione masło (ostudzone), lekko wymieszać. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą, dokładnie wymieszać. Nałożyć do foremek muffinkowych, na środek położyć po łyżeczce masy serowej (serek wymieszany z cukrem) i posypać groszkami czekoladowymi (może być posiekana czekolada). Piec w temperaturze 180 o C przez około 20 minut (do lekkiego zarumienienia
In my kitchendokładnie papierem do pieczenia (sernik jest płynny i może się zdarzyć, że parę kropel wody będzie się wydostawać dołem). Pokruszone ciastka wyłożyć na spód, lekko docisnąć. Składniki na masę serową: 750 g serka śmietankowego lub twarogu (półtłustego lub tłustego) 2-krotnie zmielonego; 3 jajka; 3/4 szklanki drobnego cukru; 1 szklanka (250 ml) likieru jajecznego; 3 łyżki mąki pszennej
In my kitchenŻelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i dodać do masy jajecznej. Ostudzić. Następnie dodać serek mascarpone i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Podłużne biszkopty ułożyć w pucharkach. Pucharki wypełnić kremem. Wierzch posypać kakao lub startą gorzką czekoladą
In my kitchenbrzoskwiniowego; Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody, wystudzić. Ser utrzeć z cukrem pudrem, śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem "Śnieżki". Połowę lekko tężejącej galaretki dodać do masy serowej, wymieszać. Drugą połowę lekko tężejącej galaretki dodać do ubitej śmietany i również wymieszać. Obie masy połączyć ze sobą, wymieszać. Kremem przełożyć biszkopt. Wierzch ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym. Ponadto
In my kitchenczyli z ziemniaków, porów, cukinii, marchewki i sera. Wyszła zaskakująco smaczna, dlatego zdecydowałam się na umieszczenie jej na blogu. Polecam! Scroll down for recipe in English Kremowa zupa ziemniaczano-serowa (3-4 porcje) Składniki: 1 łyżka masła klarowanego lub oleju 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 1 duży por, tylko biała część, pokrojony na plasterki 1 marchewka, pokrojona w drobną
karmelowychusty serowarskiej i powiesić na około 12 godzin do odcieknięcia. Odsączony ser wymieszać z przyprawami (część mieszanki pozostawić do późniejszego użycia) i uformować kule wielkości małej pomarańczy. Serowe kule pozostawić na słońcu na 7-10 dni (w polskich warunkach rozłożyć na kilku warstwach papierowych ręczników w lodówce, ręczniki codziennie wymieniając na suche). Na serze mogą się pojawić niewielkie naloty
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajedzeniu nie mamy ochoty nawet patrzeć na jedzenie, dlatego wybrałam dla Was lekki, kolorowy torcik na zimno , ucieszy oko i podniebienie, jest przepyszny i mega łatwy w wykonaniu:) Serowa i śmietanowa masa, połączona z galaretkami, tworzy idealną całość, polecam , nie pożałujcie;) Zapraszam też do poczytania "Dekalogu zdrowego żywienia" i prostych przepisów na zdrowe posiłki KLIK biszkopty okrągłe galaretki rubinowa
Takie tam pichceniezmielić lub przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka , cukier , cukier waniliowy , olejek waniliowy i roztopioną margarynę .Następnie dodać budynie . Wszystko utrzeć mikserem. Białka ubić na sztywną pianę , dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć na ciasto. Piec w temperaturze 175/ 180 stopni około 70 / 75 minut. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliorzechy - cały czas miksując do czasu połączenia się wszystkich składników. 5. Piekarnik nagrzać do 180*C. Na spód piekarnika położyć blachę do pieczenia/naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą*. Masę serową przełożyć do tortownicy i wstawić do gorącego piekarnika (u mnie na 2 półkę od dołu), po 15 min zmniejszyć temperaturę do 120*C i piec sernik przez kolejne 105 minut
Kto ugości moich gości?Masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ricottę, jajka, aromat waniliowy, cały czas ucierając. W drugiej misce łączymy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Przesypujemy do serowej masy i krótko miksujemy jedynie do połączenia składników. Dodajemy czekoladę i rodzynki, mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę do babki natłuszczamy i posypujemy bułką tartą, mąką lub kaszą manną
My Culinary Artbiałkami. Na dno pucharków ułożyć jedną warstwę biszkoptów i polać mocną kawą rozpuszczalną wymieszaną z amaretto, tak aby biszkopty były delikatnie nawilżone kawą. Ułożyć 2 łyżki masy jajeczno-serowej, posypać przesianym kakao. Na masę ułożyć znowu biszkopciki, polać kawą i na końcu wyłożyć resztki masy. Posypać kakao. Wsadzić do lodówki na 12 godzin. Smacznego
CookYourselfużyć 3 rodzajów różnych serów żółtych, tak aby ich smak się zmieszał. Spróbujcie, a nie pożałujecie. Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale robione były przy sztucznym świetle. 'czosnkowo-serowy chleb' Składniki: - 1 bochenek chleba - 2-3 łyżki masła - 3 duże ząbki czosnku - 3 rodzaje sera po 100g (użyłam gołdy, chedarra, mozzarelli) - oregano, bazylia, koperek Masło połączyć z przeciśniętym przez
CookYourselfjednak powstała zupa-krem. Kobieta zmienną jest ;) Krem ten jest bardzo gęsty i z dodatkiem grzanek/groszku ptysiowego/ciabatki stanowi sycący posiłek. W smaku jest słodko-ostra. Polecam ! 'krem serowy z pora i cukinii' Składniki (na 3 porcje): - 3 cienkie młode pory lub jedna duża - 3 średniej wielkości zielone cukinie - 2 ząbki czosnku - 100-150g sera żółtego* - 1 szklanka
CookYourselfjabłkowy zagotować. Zdjąć z ognia i od razu dodać żelatynę i mieszać do połączenia się soku z żelatyną. Ostudzić i schłodzić. Lekko tężejącą galaretkę jabłkową wylać na masę serową. Schłodzić w lodówce min. 12h. Smacznego! Sernik na zimno z prażonymi jabłkami zdecydowałam się przygotować w nietypowej (jak dla mnie :)) keksówce. Mowa tu o keksówce z ceramicznym dnem i silikonowej rozpinanej
CookYourselfserem. Czego chcieć więcej? Jeśli chodzi o ich nadzienie, to możecie rogaliki nadziać praktycznie wszystkim na co macie ochotę :) U mnie ser, bo miałam ogromną ochotę na coś serowego :) Można też zrobić rogaliki bez nadzienia. Wtedy będą idealną podstawą np do nutelli czy konfitury np truskawkowej ( klik ). 'drożdżowe rogaliki z białym serem' Składniki (na 24 szt): * ciasto: - 3 szklanki
CookYourself