serowe - 4000 przepisów (strona:148/267)

Naleśniki twarogowo-bakaliowe 245

naleśniki lekko studzimy. Twaróg, śmietanę, żółtka, cukier puder i cukier wanilinowy miksujemy na puszystą masę pod koniec ucierania dodajemy ubite na sztywno białka oraz bakalie. Naleśniki smarujemy wyrobioną masą serową zawijamy w rulon, układamy w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego Zapiekamy w piekarniku 25 min w temperaturze 200 stopni C. Podajemy na gorąco posypując cukrem pudrem lub z konfiturą. Danie

kgwjanczewo
Plecione bułeczki z twarogiem 233

jajko i 2 żółtka oraz 1 jajko do smarowana -4 dkg drożdży -2 łyżki cukru -250 ml ciepłego mleka -7 dkg masła -szczypta soli -wanilia     Składniki masy serowej: -1/2 kg zmielonego twarogu -2 łyżki stopionego masła -cukier puder do smaku -2 jajka -wanilia Do zmielonego twarogu dodajemy jajka , masło, wanilię,  cukier puder do smaku i wszystko

Maminek kulinarny
Sernik czekoladowo-kajmakowy 231

Sernik na spodzie z herbatników, z dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej

Bullio
Tagliatelle ze szparagami w kremowo-serowym sosie 270

Pyszny przepis na tagliatelle z zielonymi szparagami.  Śmietanowo- serowy sos doskonale komponuje się z chrupiącymi szparagami. Polecam :) SKŁADNIKI 350g tagliatelle  1 pęczek zielonych szparagów 2 małe cebule 200g śmietany 30%  200g tartego sera corregio (lub innego twardego sera) sól pieprz oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka

Moje Kuchenne Rewelacje
Drożdżówki ślimaczki z serem i rodzynkami 183

całość zagrzać aby było lekko ciepłe. Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać ręcznie do dokładnego połączenia. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Masa serowa: 350 g półtłustego twarogu w kostce 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 żółtko Ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki i całość miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodatkowo

kulinarnyswiatdomi
Kremowa zupa serowa 231

spędzania czasu w domu z rodzinką, czas ciepełka i przytulności (brakuje mi tylko w domu kominka... to by było spełnienie marzeń!) Dzisiaj jednak nie o świętach, a o zupie serowej, którą w tamten zimny dzień postanowiłam zrobić dla rozgrzania po powrocie do domu. Zupka jest sycąca, kremowa, prosta i szybka! - czyli taka w sam raz na jesienno zimowe dni :) Użyłam

Jedzeniomania
Czekoladowy omlet serowy z twarożkiem, migdałami i żurawiną 172

Omlet serowy to ostatnio moja ulubiona propozycja na kolację :) Tym razem przygotowałam wersję czekoladową, która jest jeszcze lepsza niż tradycyjna! Jako dodatki wykorzystałam świeży twarożek oraz migdały i suszoną żurawinę :) Bez zbędnych słów wstępu - zapraszam :) Składniki : 1 jajko, podzielone na białko i żółtko 1 łyżka mąki pełnoziarnistej 2 łyżki sera białego 1 łyżeczka kakao Dodatkowo: 3-4 łyżki twarożku

Chocolate Muffin Blog
Sernik z brzoskwiniami! 197

cukru Ucieramy mikserem na wysokich obrotach na sztywną pianę białka, następnie dodajemy cukier. Ubijamy na sztywno. Tortownicę wylep ciastem, zostaw 1/3 część na wierzch ciasta. Ułóż brzoskwinie. Zalej masą serową, wyłóż pianę z białek, posyp startym na tarce ciastem kakaowym! Jest pysznie! Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni! Buźka! Pięknego Dnia

SMYKWKUCHNI
Sernik w polewie czekoladowo-orzechowej 205

łyżce twarogu. Następnie ubite na sztywno białka. Na koniec dodajemy przekrojone w ćwiartki brzoskwinie. Formę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki. Do formy przekładamy masę serową. Sernik pieczemy 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto studzimy w wyłączonym piekarniku.  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do płynnej czekolady dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie

W kuchennym oknie Ewy
Drozdzowe paluchy z twarogiem lub makiem czyli Niedzielne Sniadanie doc.57 192

łączymy z resztą składników. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt grubości 5 mm. Wzdłuż dłuższego boku, na połowę ciasta nakładamy farsz. Przykrywamy druga połową, dociskamy. Ja ćwiartkę ciasta pokryłam masą serowa a druga masą makową, dosmaczoną skórką cytryny, cukrem i zagęszczoną mąką. Złożone ciasto tniemy nożem na ok. 12 pasków. Każdy pasek delikatnie skręcamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem. Odstawiamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Leniwe pierogi 142

zetrzeć. Masło utrzeć na pulchną masę, dodać kolejno żółtka, a następnie ser. Utrzeć na jednolitą masę. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Białka wyłożyć na masę serową, dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką. Formować wałek o średnicy około 3 cm. Lekko spłaszczyć i pokroić pod skosem na kluski szerokości około

królestwo garów
Jesienne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne 155

gras, trufla Smażony łosoś, dyniowe risotto, smak z szałwii Halibut, cytrusowe Viennoise, jesienne warzywa Filet z dziczyzny, gruszka, brukselka, sos Poivrade Stek z 28-dniowej wołowiny, frytki,sos pieprzowo-serowy Gicz cielęca, piwo Noteckie ciemne, kopytka Ozór cielęcy, smardze, pilaw ryżowy Kasztany, jabłko, karmel

królestwo garów
Paluchy francuskie nadziane jarmużem z serkiem kozim i mięsem z indyka 226

serem kozim nałożyłam, mięsa z indyka dołożyłam, ciasto zrolowałam, jajkiem pomalowałam, czarnuszką posypałam i na złoty kolor zapiekałam. Paluchy pięknie pachniały, chrupiące ciasto miały, a farsz był delikatnie serowy, mięsny i z jarmużem co jest bardzo zdrowy. Na ciepło najlepiej smakowały i w mgnieniu oka poznikały.     Składniki: 100 g jarmużu, 1 cebula, 2 łyżki oleju rzepakowego

Moniki Smakołyki
Ciasto Lion - bez pieczenia 2497

23x33 cm Spód:   400g herbatników,  400g masy krówkowej.  Na dnie formy rozłożyć warstwę herbatników, posmarować lekko ciepłą masą krówkową i przykryć drugą warstwą ciastek. Odstawić. Masa serowa:    750g serka mascarpone,  150 ml śmietanki 30%,  4 łyżki cukru pudru,  3 duże batony "Lion". Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Następnie, stale

Z miłości do słodkości
Rolada z żółtego sera z kolorowym farszem 236

Rolada serowa wygląda i smakuje wyśmienicie. Jest prosta w przygotowaniu a efekt jest zaskakujący. Polecam przygotowanie takiej przekąski na wszelkiego rodzaju imprezki, spotkania z rodziną, znajomymi czy po prostu jako dodatek do pieczywa na kolację.  Rolada z żółtego sera z kolorowym farszem SKŁADNIKI: 350 g sera żółtego w kawałku (zapakowanego próżniowo) 300 g serka śmietankowego 1 papryka czerwona

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki