serowe - 4000 przepisów (strona:140/267)

Trufle serowe o smaku cytrynowo - czekoladowym 200

gorzkiej czekolady,  100g mlecznej czekolady. Wykonanie Twaróg zmiksować przy użyciu blendera. Dodać cukier waniliowy, sok oraz skórkę z cytryny. Płatki czekoladowe zmiksować w blenderze, następnie dodać do masy serowej, całość ponownie zmiksować blenderem.  Uformować małe kuleczki, wstawić do lodówki na godzinę.  Czekolady stopić na parze. Trufelki obtaczać w czekoladzie, włożyć na 20min do lodówki by czekolada zastygła

Z miłości do słodkości
Sernikobrownie z rabarbarem, i nagły przypływ sił 220

25x22 cm) brownie: 100 g ciemnej czekolady (75%) 100 g masła 2 jajka 80 g cukru 30 g kakao 170 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 300 g serka kremowego 100 g mleka skondensowanego słodzonego 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: 300 g rabarbaru 80 g cukru 50 ml czerwonego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Miętowe Mini Serniczki z Bitą Śmietaną i Truskawkami 216

dosypywałam cukier, tak, żeby masa była słodka, ale nie mdła. Miksowałam dość długo i masa stała się bardzo rzadka, gładka i przypominająca zielonkawy płyn,a nie typową masę serową :) Przelałam zawartość dzbanka do miski. Miseczkę z żelatyną wstawiłam na kilka sekund do mikrofalówki, aby podgrzać ją, ale nie przegrzać. Żelatynę rozmieszałam w miseczce. Mikserem ręcznym zaczęłam miksować mój serowo - jogurtowy

Blondynka Gotuje
Akacjówka, nalewka na płatkach akacji 380

zamkniętym słoiczku i wykorzystać je np. do ciast, deserów lub sosów. Nalewkę akacjową warto przygotować ze względu na walory smakowe i właściwości zdrowotne, o których już pisałam przy okazji serowych chmurek z akacją .       Składniki: 300 g płatków akacji (tylko białe płatki), 1000 ml spirytusu 95%, 500 ml wody, 100-600 g cukru, laska wanilii. Przygotowanie: Połowę wody

SzczyptaSmaQ
Tarta makowa 177

drobne kawałki. W miarę równomiernie posypujemy spód tarty. Ricottę przekładamy do miski, dodajemy mak, cukier trzcinowy i mieszamy. Żelatynę lub agar przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy do masy serowej i miksujemy. Masą wylewamy formę do tarty. Całość posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi i wstawiamy do lodówki na min. dwie godziny

My Chcemy Jeść
Spaghetti carbonara 286

kremowy sos. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić, nie studzić. Gorący makaron wymieszać z śmietaną, doprawić sola, pieprzem i szczyptą ziół prowansalskich, dodać ciepły sos serowy, całość dokładnie wymieszać. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Świat Smaku
Jaglano-serowo-miętowe kluski z sosem truskawkowym 204

serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jaglano-serowe kluski z sosem truskawkowym.( 2 porcje) -> 200g chudego twarogu ->100g kaszy jaglanej ->Garść mięty ->Szklanka mleka -> 1-2 łyżeczki miodu -> 100g mąki pełnoziarnistej

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Wyniki konkursu urodzinowego 215

Wygrywają: -Pizzerinki na brokułowym spodzie, przepis pani Marty G. -Enchilada w formie tortu, przepis pani Wiolety Sz. -Koszyczki z warzywami i sosem serowym -Bułeczki drożdżowe ślimaczki z nutellą, przepis pana Emila K. -muffinki z masłem orzechowym i bananami, przepis pani Anety K. Wszystkie osoby które wygrały proszę o wysłanie na mojego

Marta Gotuje
Mini serniczek z miętą amerykańską i kwiatem z czarnego bzu pod czekoladową kołderką 179

tektury a do środka wkładamy ciastka, taką "konstrukcję" wypełniamy masą do około 4/5 wysokości.   Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z mlekiem, następnie wylewamy na wierzch masy serowej. Czekolada nie może być zbyt lejąca. Deser dekorujemy listkami mięty i kwiatami bzu. Przed podaniem chłodzimy w lodówce

Jadło i czytadło
Ciasto filo z nadzieniem serowym 425

Okrągłe naczynie do zapiekania smarujemy oliwą z oliwek. Na stolnicy rozkładamy jeden płat ciasta filo, smarujemy go oliwą z oliwek, a następnie przykrywamy drugim płatem. Na nim rozprowadzamy ¼ masy serowej i zawijamy wzdłuż dłuższego brzegu. Zwijamy na kształt ślimaka i przekładamy na środek naczynia. Czynność powtarzamy jeszcze trzy razy i za każdym razem dokładamy zwinięte ciasto do naczynia, aż zapełnimy

bistro mama
Placuszki z ricotty uwiodą smakiem każdego, kto ich skosztuje 202

stron. Placuszki podawać z ulubionymi owocami.  Przepis na placuszki pochodzi z książki Ani Starmach Pyszne na każdą okazję. Wypróbuj koniecznie :) Jeśli jednak znajdzie się ktoś, kto za serowym smakiem nie przepada, polecam przepis na -> JABŁKOWO OWSIANKOWE OPONKI

Mój Smak na Życie
Sernik z jabłkami 177

szarlotką! Składniki: 15 dag mąki 1 kg jabłek ½ kostki masła lub margaryny 8 łyżek cukru pudru 2 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 aromat Składniki na masę serową: 25 dag tłustego sera białego ¼ kostki masła lub margaryny 8 łyżek cukru pudru 2 jaja 1 łyżeczka budyniu w proszku ¼ szklanki śmietany 2 łyżeczki cukru waniliowego Wykonanie ciasta: Masło utrzeć

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety z kaszy manny 172

Kasza manna często kojarzy się wyłącznie z potrawkami dla małych dzieci. Ja ją jednak używam często do przygotowania dań głównych (np. knedle serowe z kaszą manną ) Dziś jednak w postaci pysznych kotlecików. Składniki: 30 dag kaszy manny 20 dag sera żółtego wędzonego (startego) 1 kostka rosołowa drobiowa 10 dag masła 3 jajka Pęczek szczypiorku Sól Pieprz Bułka tarta Wykonanie: Zagotować

Tradycyjna Kuchnia
Serowy pucharek pachnący kawą 102

Deser serowy z alkoholem i czekoladą :) Składniki: 40 dag białego zmielonego sera 1 tabliczka czekolady mlecznej ½ szklanki cukru pudru 3 łyżki mocnego naparu z kawy 1 łyżka wódki 1 łyżka kakao Wykonanie: Czekoladę rozpuścić na parze i zmiksować z serem i cukrem pudrem. Wlać alkohol, kawę i dokładnie wymieszać. Krem rozłożyć do pucharków, wstawić do lodówki i przed podaniem oprószyć

Tradycyjna Kuchnia
Pierożki greckie z jajkiem smażone na głębokim tłuszczu 138

Zmodyfikowany przepis na Tiropitakia - czyli greckie pierożki serowe. Ciasto wykonałam z dodatkiem serka homogenizowanego, farsz natomiast zastąpiłam jajkiem. Wyszło pysznie ! Składniki na ciasto: 1 opakowanie twarożku homogenizowanego 25 dag mąki 12,5 dag masła sól do smaku mielony kminek do smaku   składniki na nadzienie: 4 jajka sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Z podanych składników zagęścić ciasto

Tradycyjna Kuchnia