serowe - 4000 przepisów (strona:136/267)

Papryka faszerowana fetą 160

kapary drobno posiekać i dodać do sera, wsypać bułkę tartą, przyprawy i zioła, dolać oliwy. Wszystko dokładnie wymieszać, rozgniatając fetę, aby uzyskać w miarę jednolitą masę. Papryczki wypchać masą serową i zapiekać przez około 15-20 minut w zależności od wielkości papryk. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Roladki z indyka faszerowane paluszkami surimi 179

mięsa z indyka (sznycle 4 szt.) 8 paluszków surimi 1 łyżka musztardy miodowej 1 łyżeczka suszonej kolendry 2 łyżki oliwy 1 łyżka przyprawy myśliwskiej  oscypek - warkocze (kilka serowych nitek) PRZYGOTOWANIE: Sznycle należy rozbić tłuczkiem aby stały się cienkie. Należy jednak uważać aby nie uszkodzić struktury mięsa. Mięso z jednej strony natrzeć musztardą wymieszaną z kolendrą, położyć na każdego sznycla

ClauditteMissCooking
sery z Wiżajn 177

miejscowych ziół lub wędzony. Jedynym dodatkiem ścinającym mleko jest podpuszczka naturalna. (...) Ser podpuszczkowy dojrzewający – wędzony (…) Powstały ser jest wkładany w siatkę wędliniarską, a następnie poddany procesowi wędzenia. Wędzenie nadaje serowi specyficznych walorów smakowych, kolorystycznych oraz konserwujących. Do wędzenia sera używamy drzewa liściastego (olcha, brzoza . Czas wędzenia zależy od panujących warunków atmosferycznych i może trwać od 5 do 7 godzin

królestwo garów
Świąteczne muffinki z twarożkiem i żurawiną 192

wymieszać szybko widelcem. Dodać żurawinę - wymieszać. Z twarożku ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Do foremek na muffinki nałożyć ciasto do 2/3 wysokości. W środek każdej muffinki włożyć kulkę serową.  Piec 30-40 minut w 175*C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Serowa zupa krem z dyni z kurkami/ Cheesy and creamy pumpkin soup with chanterelles 219

razem proponuję ją z soczewicą, marchewką i papryką, podaną z podsmażonymi kurkami – rewelacja! Kombinacja może niestandardowa, ale zupka wyszła pyszna. Polecam! Scroll down for recipe in English Serowa zupa krem z dyni z kurkami (7-8 porcji) Składniki: 1 -2 łyżki oleju roślinnego 1 średnia cebula, pokrojona na plasterki 1 kg obranej i pokrojonej w kostkę dyni

karmelowy
Crumble z pomidorami 268

jest z kategorii bardzo prostych, banalnych wręcz, ale jednocześnie genialnych. Wszystkie smaki przenikają się i uzupełniają. Słodycz pomidorów, aromaty ziół i czosnku, oliwa. Wszystko to ukryte pod idealnie chrupiącą serową skorupką. Danie jest tak zachwycająco lekkie, że nadaje się na śniadanie. Z miską sałaty z lekkim winegretem na obiad, a później jeszcze na kolację. Takie crumble po prostu można jeść

Pełny talerz
Szarlotka z serkiem mascarpone 184

misce z mąką i cukrem pudrem 4. • Białka ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę  Dodać serek mascarpone i budyń wymieszać wszystko na wolnych  obrotach wyłożyć pianę serową na jabłkach Na górę dać  kruszonkę piec na złoty kolor w piekarniku na 180 stopni

W królestwie smaków Beaty
Pizza z serowymi brzegami 187

matką, trzeba czasem wziąć się do garów. W tym wypadku gary zamieniłam na piekarnik, bardziej po mojemu. I zrobiłam naszą ulubioną, najlepszą pizzę z dużą ilością dodatków i serowymi brzegami, które z upodobaniem zjadała Malwinka. Przygotowałam taką pyszność z przesmacznym serem Gouda od Mlekomy .  Zróbcie, a nie zakochacie się w niej tak, jak my. Składniki: (na pizzę o średnicy

Cakes By Kejt
Domowy ser twardy – „Caciotta” 336

powoli mieszamy , delikatnie podgrzewamy malutkim płomieniem , ciągle mieszając do 38 C – około 20 minut. Rozpad skrzepu przy mieszaniu to normalny efekt . Po tym czasie , łyżką cedzakową przenosimy ziarno serowe do formy ,wyłożonej chustą i tu troszkę się napracujecie , nie jest to proces szybki , mnie ciut wkurza i zawsze końcówkę wlewam chamsko jak przez sito ..szybciej ścieka " class="wp-smiley

Ogrodnik w podróży
Sernik bazyliowo-brzoskwiniowy 213

cukrem, dodajecie (ale jedno po drugim, a nie na raz) wszystkie jajka, wlewacie śmietankę i wsypujecie mąkę. Cały czas miksując. Na koniec jedzie bazylia i pokrojone brzoskwinie. Masę serową wlewacie do foremki przykrywając uklepaną masę ciasteczkową i wsuwacie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50-60 minut. Po ostygnięciu wyjmujecie z foremki i wstawiacie do lodówki. Jecie kawałek

GRUBY WAŁEK
Fondue – kolacja na wieczór we dwoje 203

ostatni moment na to, by celebrować ją na tarasie lub balkonie, a nieco nostalgiczna atmosfera końca wakacji z pewnością doda magii całemu przedsięwzięciu. Jak wiadomo, istnieją różne rodzaje fondue. Serowe kojarzy mi się zimowo, czekoladowe imprezowo, na romantyczną kolację wybieram zaś wersję burgundzką, czyli mięsną. Fondue bourguignonne to nic innego jak kawałeczki mięsa nadziane na szpadki i usmażone w gorącym

Patchwork
Dolce vita do kwadratu, czyli klasyczne włoskie tiramisu 234

Sprawdźcie to. Biszkopty po kolei wkładamy do naparu kawy, otrząsamy z jej nadmiaru, a następnie wykładamy nimi równo dno formy. Na zwilżone biszkopty wykładamy jedną trzecią lub połowę masy serowej. Używamy 1/3 jeśli chcemy masę od góry udekorować, wyciskając ją z rękawa cukierniczego, a po połowie jeśli rozsmarujemy krem na płasko, bez szaleństw. Masę równomiernie rozsmarowujemy na biszkoptach silikonową szpatułką

Karo in the Kitchen
Wegańskie ciasto z gruszkami 2.0, Praga (1) 244

szwejka", w środku długie ławy,  gęsto od dymu papierosowego i stoły lepkie od brudu jeden z pomników przy akademiku wiadomo, co budynek uniwersyteckiej biblioteki, z zaznaczonym obwodem zakupy serowe... ... i alkoholowe poniedziałek: Stare Miasto i Józefów "praski południk", wg którego mierzono czas od XVII w. Rynek Staromiejski j. w. ratusz z XV-wiecznym zegarem astronomicznym Orloj, jego ruchoma część

Qlinarnie i Qlinarnie
Hebanowy sernik 202

tabliczki gorzkiej czekolady. W pełni zasługuje na miano Hebanowego Króla.  Składniki (na spód): 200 gramów herbatników czekoladowych typu petit-beurre 120 gramów 82% masła Składniki (na masę serową): 1/2 kg białego twarogu półtłustego 250 gramów Mascarpone 400 ml mleka skondensowanego  4 tabliczki gorzkiej czekolady (razem 360 gramów) 50 gramów masła 82% 4 jajka 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej

Garniec Magalie
Wielka mini przyjemność 176

gładką masę. W osobnej misce ubij na sztywno śmietanę.  Włącz piekarnik, ustaw temperaturę 150 stopni (bez termoobiegu), program góra/dół.  Wymieszaj dokładnie śmietanę z masą serową.  Wlej mieszankę do każdej z papilotek, wyrównaj wierzch. Piecz przez 30 minut, następnie zostaw w piekarniku, żeby serniczki wystygły.  Podawaj polane owocowym sosem i przyozdobione owocami.  Możesz też

Garniec Magalie

Proponowane wyszukiwania