serowe - 4000 przepisów (strona:128/267)

Sernik z ciasteczkami oreo 183

cukrem stopniowo dodawając twaróg a na końcu śmietanę i aromat pomarańczowy. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę,delikatnie wymieszać z proszkiem budyniowym i połączyć z masą serową. Do masy dodać pokrojone ciasteczka,przelać do tortownicy i piec 70 minut w tem. 170*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Śmietanę ubić

Kolorowa kuchnia Elki
Kremowy sernik z żurawinową pianką... 151

pokroić w drobne kawałki i dodać do miski, a następnie dodać żółtka i energicznie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 29 x 35 wyłożyć ciastem i wstawić do lodówki.  masa serowa: -500g białego twarogu -500g mascarpone -3 łyżki mąki ziemniaczanej -skórka z 1 cytryny -1,5 szklanki cukru -5 jajek -2 żółtka Twaróg należy zmielić na gładką masę

Receptura smaku
Sernik pofalowany niczym karpatka. 135

przepisem ----->   TU I tak jak jest napisane w przepisie, żadnego długiego ucierania, ubijania. W tym przypadku to zabójstwo dla wypieku. Ja zaczynam od mieszania miotełką masy serowej, a później przechodzę do mieszania ciasta. Tak jak w tamtym przepisie na ciasto wykładamy masę, tak tu rozbijamy wszystko na warstwy. Na cienką warstwę ciasta, dajemy kleksy  masy twarogowej. Następnie

Dieta moja pasja
Kuchnia Polska z Pawłem Małeckim, czyli słodkie warsztaty z Lidl 156

Kuchnia Polska na słodko" i wspólnie z innymi blogerami podziwiać fach znakomitego cukiernika Pawła Małeckiego. W kilkuosobowych grupach przygotowaliśmy trzy ciasta: Ciasto ucierane z jabłkami i kruszoną maślaną Oponki serowe z sosem malinowym Piernik z powidłami śliwkowymi, marcepanem i czekoladą. Paweł Małecki zdradził nam kilka trików, które na pewno wykorzystam w kuchni, a także odpowiadał na wszystkie pytania, z uśmiechem

Kuchnia Bon Appetit
Zupa krem ziemniaczano-serowy 168

Zupa krem tym razem ziemniaczano-serowa, na bazie sera pleśniowego, o smaku lekko czosnkowym. Podawana z grzankami z chleba tostowego o smaku ziół prowansalskich, jest idealna na zimowy obiadek. Nam w zupełności wystarcza jako sycące danie obiadowe. Składniki: • 6 ziemniaków • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki oliwy • 200 g sera pleśniowego

To co kocham
Miniserniczki marcepanowe 162

posypania Wykonanie: • Marcepan utrzeć z cukrem pudrem. • Dodawać po łyżce ser biały cały czas mieszając. • Wbijać po 1 jajku, na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. • Masę serową wlewać do papilotek papierowych umieszczonych w formie na muffinki. • Piec w temp. 140 st.C przez 30 minut. Gotowe serniczki polać rozpuszczoną czekoladą i posypać migdałami

To co kocham
Serowa terrina wiosenna z jajkiem 188

folią spożywczą, na dnie położyć pojedyncze listki roszponki. • Do żelatyny wlać gorącą wodę do 1/3 wysokości szklanki i dokładnie wymieszać. • Połączyć żelatynę z masą serową. • Wyłożyć połowę  sera do keksówki, na to położyć połówki jajek i przykryć resztą sera. • Zawinąć brzegi folii spożywczej i wstawić do lodówki

To co kocham
Sernik z jagodami i czekoladą 160

małych obrotach. • Wbijać po jednym jajku, dodając każde następne co 20 sekund, cały czas miksując. • Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i płatki czekoladowe. • Ręcznie wymieszać masę serową z jagodami i wylać na herbatnikowy spód. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. • Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę

To co kocham
Sernik o smaku lata 173

wolnych obrotach. • Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę i 3 łyżki mąki ziemniaczanej. • Morele pokroić w kostkę i wymieszać z 1 łyżką mąki ziemniaczanej. • Masę serową połączyć z owocami i wlać do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia wypuszczonym na zewnątrz. • Wstawić do piekarnika nagrzanego

To co kocham
Sernik z morelami 195

mlekiem skondensowanym i mąką ziemniaczaną. • Wbijać po jednym jajku co 30 sekund, cały czas miksując na wolnych obrotach. • Na koniec dodać śmietanę. Masa serowa będzie dość płynna. • Wlać do tortownicy wyłożonej na dnie folią aluminiową wypuszczoną na zewnątrz. • Na powierzchnę sera nakładać delikatnie po łyżeczce moreli. Wykałaczką rozprowadzić mus malinowy rysując

To co kocham
Tort serowo-śliwkowy 280

cukier, 3 łyżki mąka pszenna, 3 łyżki Składniki na masę śliwkową śliwki, 750g cukier, 3 łyżki sok z czarnej porzeczki, 1 szkl mąka ziemniaczana, 40g Składniki na masę serową jogurt naturalny, 300g twaróg sernikowy, 500g jajka, 2 szt cukier, 2 łyżki cukier waniliowy, 2 opak żelatyna, 5 łyżeczek Przygotowanie Jajka z cukrem ucieramy na puch. Mąkę przesiewamy, dodajemy do masy

Gotowanie moimi oczami
Piernik staropolski 396

Pierwszy raz upiekłam w zeszłym roku i przepadłam. Zaraz po cieście miodowo-serowym , to był mój świąteczny ulubieniec. W tym roku byłam pogodzona z tym, że go nie będzie. Wszak nie mamy przechowalni, bo w końcu wyremontowaliśmy pokój Frania, który służył za komórkę, graciarnię, skład rzeczy niepotrzebnych, a w czasie Świąt Bożego Narodzenia - za chłodnię. A szkoda mi było zajętego

bistro mama
NADZIEWANE POMIDORKI 150

koperku drobno siekamy. Łososia wędzonego kroimy na mniejsze kawałki. Twaróg mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy pokrojonego łososia, paprykę oraz koperek. Mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wydrążone pomidory napełniamy masą serową. Udekorować listkiem bazylii, pietruszki lub innej zieleniny

Kuchnia MagdaLeny
Poduszkowiec 205

smaczny! Składniki na ciasto: 5 jajek 220 gramów mąki 180 gramów cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 4 łyżeczki kakao Składniki na masę serową: 100 gramów cukru 500 gramów serka z wiaderka waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego Żółtka ubić z 90 gramami cukru, olejem i wodą Białka ubić z pozostałymi 90 gramami cukru Mąkę

Szczęśliwa kuchnia