jakiegoś czasu przymierzałam się do zrobienia tego ciasta .I jak je zrobiłam mogę powiedzieć cudo 🙂 . Lekko serowa pianka na herbatnikach przykryta kokosową posypką wyszła na prawdę rewelacyjnie .A samo wykonanie jest nieskomplikowane .Przekonajcie się sami 🙂 . Czas przygotowywania: do 40 minut Czas chłodzenia: minimum 3 godziny Ilość: blacha
Ugotujmy Cośzalewy. Jajka mieszamy ze śmietaną, doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy starty ser żółty i pokruszony ser bluee. Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy nim podłużną formę na tartę, wylewamy równomiernie masę serową, na to układamy gruszki i zapiekamy 20 minut w temperaturze 185 % C. Pod koniec pieczenia posypujemy ciasto odrobiną pokruszonego sera niebieskiego i jeszcze chwilkę zapiekamy. Po upieczeniu posypujemy świeżym tymiankiem. Tartę
Kulinarne Fantazje Marioligodziny (przykryte ściereczką). --> W międzyczasie przygotować nadzienie. --> Nadzienie twarogowe: --> Wszystkie składniki włożyć do miski, rozetrzeć i zmiksować. Dodać namoczoną i odsączoną żurawinę i wymieszać. Jeśli masa serowa będzie zbyt rzadka możemy wtedy dodać trochę skrobi ziemniaczanej. --> Wykonanie: --> Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części, nadzienie również podzielić na pół. --> Każdą połowę ciasta rozwałkować na prostokąt około 30 x 20 cm. Rozsmarować
Marta Gotujekombinacji. W zasadzie z sosem 3 sery bo 2 miałam już w domu. Ser żółty zawsze jest, mozzarella zazwyczaj też. Trzeba było dokupić tylko jakąś jeszcze jedną wariację serową i obiad gotowy. Najbardziej zadowolona oczywiście M - Ona wszelkie opcje makaronowe zje zawsze i wszędzie ;) Składniki: makaron - tak na dwie porcje u nas MALMA 50 g sera żółtego 1/2 kulki
Gotowanie z pasjąutrzeć do białości z cukrem, dodać twaróg z wiaderka (temperatura pokojowa), wsypać budyń, kaszkę manną i krótko połączyć mikserem składniki formę wyjąć z lodówki i na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzchu rozłożyć rabarbar, z 1/4 reszty ciasta palcami odrywać kruszonkę na rabarbar piekarnik na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, sernik w formie wystudzić
W Mojej Kuchni LubięCiasto drożdżowe: – 500 g mąki pszennej – 250 ml mleka – 40 g drożdży świeżych – 1 jajko – 125 g cukru – 70 ml oleju rzepakowego Nadzienie serowe : – 250 g dowolnego serka śmietankowego (testowałam ricotta, mascarpone i twarożek śmietankowy, mężowi smakowało najbardziej z mascarpone, a dla nie mnie nie było zbyt dużej różnicy) – łyżka cukru pudru
Relaxtimewspółgra z tym sernikiem. Składniki: Spód: 1 szklanka mąki Teff 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/4 szklanki wody 2 łyżki brązowego cukru Masa serowa 3 jajka 2 żółtka 400 g serka Philadelphia 250 g serka mascarpone 200 g czekolady 50% 1/2 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 100 ml śmietany 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trineoraz cenne rady. Tortu nie upiekłam,ale zrobiłam sernik z czerwonymi porzeczkami. Porzeczki właśnie dojrzały i trzeba się mini zająć więc w najbliższym czasie będzie u mnie porzeczkowo. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno (użyłam Oetkera) 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny ponadto: 3 szklanki obranych czerwonych porzeczek 200g podłużnych biszkoptów Tortownicę o śred
Kolorowa kuchnia Elkiręcznie lub przy pomocy robota kuchennego. Podzielić na pół. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić dno jedną częścią ciasta. Drugą owinąć folią i schłodzić najlepiej w zamrażarce). Warstwa serowa: 500 g sera twarogowego 3 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 0,5 szklanki ksylitolu/erytrolu 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego świeże truskawki Twaróg przecisnąć przez
FitKotkulać w dłoni do uzyskania gładkich kulek. Galaretkę rozpuścić w 200 ml wrzątku, pozostawić do stężenia a następnie pokroić w kwadraty . Na talerzyku rozłożyć makaron, kulki serowe i galaretkę oraz owoce, wszystko polać syropem klonowym i wstawić do lodówki do schłodzenia. #lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini
Jadło i czytadłokręcimy, żeby wyszedł knedelek. Knedelki wrzucamy do wrzącej i lekko osolonej wody. Gotujemy 4 minuty od momentu wypłynięcia. Gotujemy partiami. Podajemy z kwaśną śmietaną i świeżymi truskawkami. Smacznego! Post Serowe knedle z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenodstawić do całkowitego wystudzenia (fot.1) . Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 160°C. Twaróg, jajka, cukier puder i śmietankę przełożyć do misy miksera. Dokładnie wymieszać, do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę serową przełożyć na kruche ciasto (fot.2) i piec przez około 50-60 minut. Upieczone ciasto pozostawić do całkowitego wystudzenia w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Truskawki umyć, a następnie
Świat CiastaMrożony jogurt truskawkowy – Sernik z truskawkami i bezami – Chłodnik truskawkowy – Eton Mess z truskawkami – Lody truskawkowe na patyku – Konfitura truskawkowa z wanilią – serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym – Jak zrobić ciasto ucierane z truskawkami ? – Sernik bez pieczenia z truskawkami – Torcik jogurtowy z truskawkami – Ciasto z truskawkami i bezą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjuż wiem, że moment znów będę tęsknić za truskawkami, ale na razie korzystam z całych sił. Gdyby tak można było się najeść nimi na zapas... Biszkoptowa tarta z serowym kremem smakuje jak marzenie - jest lekka i delikatna, a z truskawkami wręcz rozpływa się w buzi:) Składniki: biszkopt: 2 jajka 2 lekko kopiaste łyżki maki 2 łyżki cukru (dałam Polski Cukier
Obiad gotowyŚmietanę ubić na sztywno. Do utartego sera dodajemy ubitą śmietanę, tężejącą galaretkę. Łączymy wszystkie składniki na jednolitą masę. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć przygotowaną masę serową i znowu układamy herbatniki. Herbatniki smarujemy dżemem i dekorujemy płatkami migdałów lub wiórkami kokosowymi. Sernik wstawiamy do lodówki na 24 godziny do zastygnięcia. Smacznego
kgwjanczewo