serowe - 4000 przepisów (strona:131/267)

Sernik z rosą 437

ciasto musi być delikatne, elastyczne i gładkie. Dużą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. następnie ciasto wałkujemy i wkładamy do blaszki, nakłuwamy widelcem. Teraz przechodzimy do przygotowania masy serowej. MASA : -1,5 kg sera białego -tłustego lub półtłustego -0,5 szkl oleju -1 szkl-1,5 szkl mleka (ilość mleka zależy od suchości sera , jeśli ser jest suchy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik malinowy 424

zakończenie tegorocznego sezonu malinowego powstał pyszny malinowy serniczek na zimno. Maliny dodałam do masy serowej a także na wierzch serniczka pod galaretkę. Pyszny, kremowy, nie za słodki, lekko kwaskowy - idealny deser na zakończenie lata. składniki: 1 kg zmielonego sera 400 g malin 100 g masła 10 łyżek cukru 3,5 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka na wierzch

Monia miesza i gotuje
Magiczne smaki serów włoskich D.O.P. 231

użycie konserwantu lizozymu. Całe bogactwo tradycji serowarskiej północnej części Półwyspu Apenińskiego będzie starał się oswoić polskim konsumentom Marco Ghia, który nie przez przypadek został twarzą kampanii edukacyjnej włoskich konsorcjów serowych. Jako szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, rodowity Mediolańczyk, wychowany w poszanowaniu tradycji i umiłowaniu produktu najwyższej jakości, będzie tej jesieni przybliżał nam magiczny świat serów Parmigiano Reggiano, Gorgonzola i Asiago

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tiramisu 190

szerokiej miseczki i dodać do niej kieliszek likieru Amaretto.  Białka wraz ze zwykłym cukrem ubijamy na sztywną pianę, najlepiej na małych obrotach. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej i powoli mieszamy.  Biszkopt delikatnie nasączamy kawą wraz z likierem amaretto, n a to wykładamy połowę naszego sera i oprószamy mocno gorzkim kakao. Podłużne biszkopty nasączamy również kawą z amaretto

Aromatyczne Podróże
Sernik idealny w obłoczkach 206

serek homogenizowany. Na koniec dodajemy budynie waniliowe i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników. W osobnej misce ubijamy białka na pianę i małymi porcjami dodajemy pianę do masy serowej, mieszamy łyżką - nie używamy już miksera. Po połączeniu składników przelewamy masę do formy i uderzamy formą w blat / deskę kuchenną około 3 razy. Wstawiamy ciasto do piekarnika. Pieczemy

Gotowanie i blogowanie
Sernik śmietanowy 214

Sposób przygotowania: Twaróg pokruszyć do miski, wbić jaja, wlać śmietankę, wsypać cukier i cukier waniliowy oraz proszek budyniowy, całość zmiksować blenderem, do uzyskania jednolitej masy bez grudek. Wylać masę serową do wyłożonej papierem do pieczenia –szczelnie ! tortownicy o  śr 26 cm. Włożyć do nagrzanego do 160*c piekarnika. Piec 55 minut. Kwaśną śmietanę wymieszać z przesianym cukrem pudrem, wyjąc

Wanilia i Kardamon
DROŻDŻÓWKI Z NEKTARYNKAMI I KRUSZONKĄ 175

czasie robimy nadzienie : ser mieszamy ze śmietaną, cukrem i budyniem na gładką masę.  Gdy ciasto podrośnie, szklanką na środku każdej kulki robimy wgłębienie i nakładamy nadzienie serowe. Na serze układamy pokrojone w paski nektarynki. Całość posypujemy kruszonką (składniki na kruszonkę zagniatamy). Wstawiamy bułeczki do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy

słodki bratek
Sernik jagodowy na zimno 188

zmiksowane jagody, ponownie zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać zimną płynną żelatynę. Wszystko dokładnie zmiksować aby składniki połączyły się z żelatyną. Masę przełożyć do schłodzonej tortownicy. Na masę serową od razu wyłożyć część jagód aby trochę zatopiły się w masie. Tortownicę wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Niebieską galaretę rozpuścić w ok 450 ml gorącej wody i odstawić

Monia miesza i gotuje
BEZGLUTENOWA TARTA SEROWO- WIŚNIOWA 200

cukrem miksujemy do połączenia składników. Masa nie może być za rzadka.  Foremkę do tarty 22-23 cm smarujemy masłem i przesypujemy mąką. Wylepiamy ciastem, nakłuwamy widelcem. Nakładamy masę serową na na nią delikatnie około 4 łyżek wiśni lub konfitury. Delikatnie rozsmarowujemy. Pieczemy około 30-35 cm w temp. 180 stopni. Studzimy przy otwartych drzwiach piekarnika. SMACZNEGO

WYSPA SZCZĘSLIWA
DEWOLAJ Z SEREM I OGÓRKIEM 303

Przepis na pyszne dewolaje jest znany od lat, dzisiaj pomysł na nadzienie serowe z dodatkiem ogórka konserwowego. Farsz zawinęłam w rozbite mięso, panierowałam i smażyłam na oleju. Kotlety podajemy na ciepło do frytek, ziemniaków, warzyw lub zjadamy z pieczywem

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernikowa owsianka z truskawkami 269

jogurt naturalny.  Połączyć ze sobą wszystkie składniki. Przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem lub silikonowej foremki. Na wierzch ułożyć truskawki lub inne owoce, które lekko wcisnąć w masę serową.  Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Pomidorowe pappardelle z sosem serowym i brokułem 207

Miałam pomidorowy makaron a w lodówce zielony brokuł czekał na zjedzenie, no to pozostało coś białego dodać i danie gotowe. Zrobicie sobie obiad ze mną? Pomidorowe pappardelle z sosem serowym i brokułem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik z chałwą i bakaliami 149

pewno każdy z Was ma swój ulubiony sernik. Ja bardzo lubię taki z bakaliami, jednak nie przepadam, kiedy są zamoczone w masie serowej. Lubię chrupkie orzeszki 🙂 Dlatego dziś proponuję Wam taki właśnie sernik z bakaliami na wierzchu.  ... Artykuł Sernik z chałwą i bakaliami pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Makaron z tuńczykiem – włoski obiad w 15 minut 225

ilość składników, minimum potrzebnego na przygotowanie czasu. Maksimum satysfakcji nad talerzem i smak, który zostaje w pamięci na długo. Soczyste mięso ryby podkręcone kaparami i skórką z cytryny, szybki serowy sos. To jak, macie te 15 minut? Cytrynę myjemy pod bieżącą wodą, parzymy wrzątkiem, osuszamy i ścieramy zesterem lub na drobnej tarce skórkę. Potrzebna nam jej tylko łyżeczka. Pietruszkę siekamy

Karo in the Kitchen