można go również zrobić z sera z wiaderka. Często gości w naszym domu i nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez tego sernika. Zapraszam!!! Składniki: Masa serowa: 10 jajek, 1,5 szkl. drobnego cukru, 1 kg twarogu lub sera w wiaderku, 400 ml śmietany 30% lub 36%, 1 op. budyniu śmietankowego, Spód: 20 dag. margaryny
Passion of CookingDodajemy bakterie starterowe mezofilno-termofilne w ilości podanej przez producenta, mieszamy 1-2 min. Zostawiamy w stałej temperaturze 30 o C na 30 minut. Wytworzenie skrzepu serowego Dodajemy podpuszczkę w ilości wskazanej przez producenta, rozpuszczoną w niewielkiej ilości przegotowanej wody, mieszamy przez 1 min. Zostawiamy na 40 min., cały czas utrzymujemy temp. 30 o C. Cięcie skrzepu, oddzielenie serwatki
Przepisy na domowy ser i chlebCiasto samo w sobie nie jest zbyt słodkie, więc perfekcyjnie komponuje się delicjami. (Tortownica o średnicy 22-24 cm) Spód: 100g okrągłych biszkoptów (użyłam duo, z kakao) Masa serowa: 700g serka homogenizowanego (waniliowego; użyłam z wiaderka) 200g śmietanki 30-36% 4-5 łyżek cukru pudru (płaskich) 4 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo: 1 opakowanie galaretki wiśniowej Wierzch: 150g delicji
Di gotujeczasu. Wybór serów w różnych przedziałach cenowych jest ogromny, więc możną ją przygotować zgodnie z zasobnością naszego portfela. Do tego kilka pomidorów, orzechów włoskich, słoiczek oliwek, winogrona i uczta serowa gotowa :) Deskę serów serwujemy ze świeżą bagietką, pamiętając aby sery wyjąć z lodówki na około 1 godzinę przed podaniem. Na jedną osobę przeznaczamy po 30 - 50 gramów każdego gatunku
Kulinaria - potrawy z różnych stron światacukrem, wanilią. Dodawać po 1 żółtku, proszek do pieczenia i budyń. Na koniec cały czas ucierając dodawać zmielony ser. Białka ubić na sztywna pianę, wymieszać szpatułką z masą serową. Wylać do 2 blaszek wyłożonych papierem do pieczenia (24x36cm). Piec ok 30-40 minut w 180st. Ostudzić. Ciasto orzechowe: Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i po 1 żółtku
Smakołyki AsiJeśli masę będziemy wylewać poprzez łopatkę drewnianą/ silikonową, masy się nie wymieszają (jak na zdj. poniżej). Piec sernik przez następne 50-60 min. Sernik jest gotowy, gdy masa serowa jest ścięta z wierzchu. 8. Wyjąć sernik z piekarnika, odwinąć z folii aluminiowej i pozostawić na kratce do wystudzenia na ok. 3 h. 9. Po całkowitym wystudzeniu
Domowa Cookierenka Agimuszę nieskromnie powiedzieć, że mi się na prawdę udało. Wygląda bardzo fajnie, ale jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Połączenie kwaskowatego gruszkowego smaku ze słodkim kremem śmietankowo- serowym z pokruszonymi "Michałkami" to strzał w dziesiątkę. Myślę, że na świątecznym stole prezentowałoby się wspaniale. Oczywiście gruszki można zastąpić innymi owocami, ale za mną te gruszki chodziły i chodziły...:) Składniki ( blaszka
Maślane ciasteczkomasę. Biszkopty krótko moczyć w zimnej kawie wymieszanej z Amaretto i ułożyć jedna warstwę w naczyniu o wymiarach około 30 cm x 20 cm. Na biszkoptach rozprowadzić połowę masy serowej i ułożyć kolejna warstwę nasączonych biszkoptów. Na wierzchu rozprowadzić pozostałą masę z mascarpone. Przykryć folią i wstawić do lodówki na minimum 5-6 godzin. Oprószyć kakao bezpośrednio przed podaniem
Kuchnia w opałachdodajemy jogurty greckie i całość miksujemy do połączenia składników. Gotową masę wykładamy na przygotowany spód i wyrównujemy wierzch, następnie ostrożnie rozprowadzamy żurawinę ze słoika (można lekko zmieszać z masą serową, aby bardziej ją było widać w cieście. Pozostały kawałek ciasta wyjmujemy z lodówki i ścieramy na grubych oczkach tarki na kruszonkę. Posypujemy całe ciasto. Styropian pieczemy 1 godzinę w piekarniku
Kolorowy Przepisownikcynamonem, proszkiem do pieczenia i budyniem. Na koniec dodać po jednym jajku, po każdym, krótko zimiksować. Na zimne podpieczone ciasto wykładamy zimną masę jabłkową, na jabłka wykładamy masę serową i wszystko przykrywamy pozostałym starkowanym ciastem. Całość pieczemy w 170 stopniach przez 60-90 minut. Stan wypieczenia sernika sprawdzamy patyczkiem. Sernik w piekarniku urośnie. Po upieczeniu opadnie na płasko. Wystudzić
na moim stole...balkon na 2 godziny. Obecna pogoda ma swój urok - balkon zwiększa nam powierzchnię do przechowywania żywności w niskich temperaturach :) ------ Podobne desery bez pieczenia: Kaszak "Dzieciństwo Mańki" Roladki kawowo-serowe "Serniczek" truskawkowo-miętowy
Weekendy w domu i ogrodzieplacków, które robi się w ekspresowym tempie. Przepis podpatrzyłam u Berniki . Placuszki te powtórzę jeszcze nie raz, myślę, że byłyby również idealnym jesiennym, niedzielnym śniadaniem :) Syrniki, rosyjskie serowe placki 500 g białego sera 2 łyżki cukru 2 jajka szczypta soli ok. 150 g mąki pszennej cukier puder do posypania olej do smażenia Ser wkładamy
Dzieje kuchennej Wiewióryserowe bułeczki to pyszna i szybka opcja na weekendowe śniadanie. Czy z jajecznicą, czy z wędliną, czy z pomidorem, czy nawet z samym masłem – robią wrażenie. Lekkie, wilgotne ciasto w środku, na zewnątrz apetyczna złota skorupka. Kto się oprze? Do tych bułek nie nadaje się żaden serek z pudełka typu Philadelphia czy President . Poszukajcie dobrego, tłustego sera twarogowego. Ten, który
Karo in the Kitchenstronę i także zapiec. Masę osuszyć ręcznikiem papierowym i ułożyć na dnie szklanki (odwróconej dnem do góry) w celu uformowania się miseczki. (Ser powinien być jeszcze ciepły i plastyczny.) Serowe naczynka wypełnić sałatkami lub innym farszem według własnych upodobań
Di gotujeCiasto: 2 szklanki mąki 3 jajka(1 całe i 2 żółtka) 100g margaryny lub masła 1 łyżka smalcu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 6 jajek(2 całe i 4 żółtka) 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju Pianka: 1 szklanka cukru
Niespełnione zdolności kulinarne