mieszając, pod koniec dodajemy 2 łyżki zimnego masła łososia smażymy na pergaminie posmarowanym oliwą z obu stron makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, po ugotowaniu odcedzamy, mieszamy z sosem serowym rybkę serwujemy na makaronie polaną łyżeczką miodu oraz sosem z owocami
Luźna KuchniaCzasami sytuacja wymaga ode mnie zrobienia czegoś bez mięsa. :-) Sałatka: sycąca za sprawą makaronu i zarazem lekka i świeża, bo sporo w niej warzyw. Ma bardzo serowy smak, polecam zostać przy tortellini z tym właśnie nadzieniem, bo w tym tkwi cały jej urok. Wersja mięsna też jest pyszna... ale o tym wkrótce! ;-) 250g makaronu tortellini (suchego) z serem 1 ogórek
Szefowa kuchniodstawić na 10-15 min by napęczniała. 3. Po tym czasie dolać 1 łyżeczkę wrzątku i wymieszać dokładnie by żelatyna się rozpuściła 3. Dodać rozpuszczoną żelatynę do masy serowej. Dokładnie wymieszać po czym położyć na mus czekoladowy. 4. Wstawić do zamrażalnika na 15-45 minut, Wyjmowanie z filiżanki. 1. Do garnuszka/miseczki włożyć filiżankę z deserem. 2. Wlać do garnuszka wrzątek
KreatywnePinybyły w samym wywarze - niedoprawione mogłam zadecydować jak je podać. Od Męża usłyszałam: zrób je inaczej niż zawsze (przeważenie jemy klopsy w sosie koperkowym bądź pomidorowym). Złapałam smaka na serową nutę, ale też nie mogłam nie wykorzystać możliwości podania dziecku (i nam oczywiście) warzyw. Na czas doprawiania sosu wyjęłam klopsy. Zagotowałam bulion wraz z serkiem topionym. Zmiksowałam bo nie chciał
Kuchnia po mojemupodsmażoną cebulką i boczkiem, a następnie zalewamy serem z jajkami i śmietaną. Pozostawiamy na gazie do rozpuszczenia sera, mieszając delikatnie cały czas. Nasz makaron gotowy. Kremowa, aksamitna konsystencja serowa o delikatnym posmaku boczku. Dla amatorów makaronu, żółtego sera i szybkich obiadów - danie idealne. Dla mnie delicja. Niestety mój Mąż jest wyczulony i uczulony na smak boczku, więc w codziennej kuchni
Kuchnia po mojemuszklanki mąki 1 szklanka cukru 2 całe jajka 1 kostka masła roślinnego 1-2 łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 łyżeczek kakao cały cukier waniliowy szczypta soli masa serowa: 1 kg tłustego sera 5-6 całych jajek 3/4 szklanki cukru małe masło roślinne w kubeczku 1 opakowanie cukru waniliowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2 małe serki homogenizowane
Kuchnia po mojemuwynalazł mój Mąż i zaproponował jej przyrządzenie. Zdziwiłam się trochę gdyż Mąż amatorem zup nie jest, a jeśli już to preferuje tradycyjne smaki jak na przykład ogórkowa . A tu serową proponuje? Trzeba korzystać pomyślałam. Przepis, prosty, a efekt? Wypróbujcie i sami oceńcie. Składniki (na niewielki garnek): 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 małego selera liście pora do smaku 2 serki
Kuchnia po mojemużelatynę i galaretkę cytrynową - dokładnie rozprowadzamy i odstawiamy do wystudzenia. Galaretkę owocową przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i również pozostawiamy do wystudzenia. Letnią, przestygniętą żelatynę wlewamy powolutku do masy serowej, miksując bez przerwy na wolnych obrotach. Wstawiamy do lodówki na kilka minut - by sernik zaczął tężeć. W tym czasie tortownicę wykładamy biszkoptami. Kiedy masa zacznie tężeć przekładamy ją do tortownicy
Kuchnia po mojemustopni. Sposób pieczenia dostosowujemy do możliwości własnego piekarnika. Gorąca, aromatyczna uczta dla podniebienia gotowa. Pizza smakuje nawet bez sosu, choć ten czosnkowy doskonale przegryzie się z lekko kwaskowatą słodyczą serowej żurawiny. Mniam, mniam Przepis na to ciasto "sprzedali" nam stali towarzysze naszych spotkań. Od tamtej pory przyrządzamy pizzę tylko z tej receptury. Ciasto wychodzi mięciutkie, a zarazem chrupiące. Dobór dodatków
Kuchnia po mojemupracy: Składniki: 1/4 papryki czerownej 1/4 papryki żółtej 1/4 papryki zielonej 1/2 pomidora 1/3 zielonego ogórka kilka listków świeżego szpinaku solidna szczypta pieprzu cytrynowego 1 pizzerka z warzywno-serowym nadzieniem Przygotowanie: Warzywa kroimy byle jak, byle szybko ;) W końcu jak można się o szóstej rano przykładać do takich spraw. Pakujemy pojemniczek, a w torebkę zawijamy pyszną pizzerkę made
Kuchnia po mojemuoraz twaróg. Miksujemy na gładko. Masę przekładamy do garnka i zagotowujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając. W mleku rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i budyń. Dodajemy do gotującej się masy serowej. Zagotowujemy wg tradycyjnej mamowej receptury . Sernik dekorujemy ulubionymi dodatkami. Mogą to być wiórki kokosowe, prażone płatki migdałów czy orzechy. U mnie tym razem kolorowa posypka do deserów. Sernik schładzamy przez
Kuchnia po mojemuzakupy, chwila odsapki i w kimę. Tak wyglądają moje dni ostatnio. Co nie zmienia faktu, że na bank będę tu zaglądać. Dziś na przykład zapraszam Was na pyszną pastę serową, którą w końcu znalazłam czas zrobić. Dla mnie jest to po prostu hit smakowy. I myślę, że dla nie jednego Polaka, który odwiedził Wyspy Brytyjskie też jest to kanapkowa pychotka
Kuchnia po mojemusmak i nadaje aksamitnej konsystencji. Łagodzi też odrobinę ostrość. Zagotowujemy i zupa gotowa. Jeśli ktoś bardzo liczy kalorie to bez śmietany zupa tez jest pyszna. Podajemy z: grzankami paprykowymi, serowymi bądź ziołowymi, prażonymi na sucho pestkami dyni, a w ostateczności z groszkiem ptysiowym. Pyszna przystawka, pierwsze danie, ciepła kolacja czy dodatek do kanapek. Kolejny fantastyczny przepis wynaleziony przez Mamuchę
Kuchnia po mojemuwyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Ser, jajka (w całości), cukier, wanilię, mąki, śmietanę i sok z cytryny przekładamy do malaksera i miksujemy wszystko do połączenia składników. Gotową masę serową wykładamy do tortownicy i wstawiamy w większe naczynie. Wrzącą wodę wlewamy pomiędzy tortownicę, a naczynie do połowy wysokości tortownicy. Tak przygotowaną formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni
Malinowe PocałunkiKremowy, słodki i z chrupiącymi kuleczkami Nesqik. Zasmakuje nie tylko dzieciom. Przypadła mi do gustu taka wersja serniczka. Spód: 1 szklanka płatków śniadaniowych Nesquik Masa serowa: 500 g serka waniliowego z wiaderka 0,5 szklanki cukru 1 jajko 1 łyżką mąki 1,5 szklanki płatków śniadaniowych Nesquik Na dno tortownicy o średnicy 18 cm wysypujemy płatki śniadaniowe Nesquik
VioletoweKucharzenie