Często zastanawiamy się co do kanapek zamiast wędlin czy serów? Pasty do pieczywa to idealne rozwiązanie. Najbardziej popularne są pasty jajeczne, rybne. Ja mam dla was przepis na zupełnie innego rodzaju przepyszną pastę do chleba z czterech dobrze wam znanych składników. 100 gramów sera feta 50 gramów prażonego słonecznika 20 gramów ( garść) rukoli 2 łyżki jogurtu greckiego
Andzia Pichcinawet czemu. Miałam ochotę też zjeść coś pożywnego, więc w sałatce wylądowała cieciorka. My dostał porcję do pracy. Wyszło naprawdę fajnie. Składniki: 1 brokuł 1 puszka ciecierzycy 200 g sera feta 8 suszonych pomidorów z zalewy 1 czerwona cebula sok z połowy cytryny 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów sól pieprz (przepis na 3 porcje) Brokuła dzielimy na różyczki
Kardamonovyśniadanie na bogato… 😀 W takim wydaniu jest ona nie tylko wegetariańska, ale także wegańska. Nie ukrywam jednak, że świetnym dodatkiem do tego zestawu byłby ser feta. A że ja unikam nabiału, musiałam obejść się smakiem. Niemniej dalej bardzo przyjemnym smakiem… 🙂 Cukinia bardzo dobrze smakuje na surowo. Właściwie całkiem wypadło mi z głowy, że to warzywo można
Modern Cave Girlżaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni - pieczemy 20 min, następnie przykrywamy naczynie i pieczemy jeszcze ok. 30 min. Mięso podajemy z zapiekanymi ziemniakami i pomidorem z serem feta, posypujemy szczypiorkiem
Alutka-Gotujesałat 6 zł Bazylia 6,5 zł Orzechy włoskie 50 g 4 zł Cytryna 1 szt 1,4 zł Sery/jaja/nabiał Ser grana padano 12,9 zł Ser feta 200 g 6,65 zł Jajka 8 szt 9,29 zł Masło kostka 6 zł Jogurt grecki 200 ml 1,9 zł Mąka/makarony Mąka pełnoziarnista 2,5 zł Makaron
Niedzielny kucharzmniejsze kawałki Garść ładnych truskawek pokrojonych na połówki 250 ml mleka (szklanka) 100 ml śmietany 12 proc. (mniej niż połowa szklanki) ½ szklanki tartego parmezanu lub innego twardego sera Ser feta – wedle uznania, 30 g wystarczy Przygotowanie: Krok 1 Masło pokrój na kostki (16-20 kostek). Wstaw do lodówki lub zamrażalnika, żeby było bardzo zimne. Wystudź w lodówce wódkę
Niedzielny kucharzser, ryby czy szynka i stwórzcie swoją wersję wypasionego omleta :D OMLET Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ Składniki na przygotowanie jednej dużej porcji Czas przygotowania około 20 minut 3 jajka Łodyga brokuła 4-5 oliwek Ćwierć papryki (u mnie pomarańczowa) Pół pomidora Łodyga selera naciowego Ćwierć szklanki wody Łyżka pełnoziarnistej mąki orkiszowej Oregano, mieszanka ziół (bez soli), sól, pieprz Opcjonalnie ser (feta
HealthyCreationsgdyby tak dodać do niej włoskie tortellini? Spróbowałam, wyszło smacznie! 1 op makaronu tortellini z mięsem 2 ogórki 250g pomidorków koktajlowych 100g czarnych oliwek 150g sera feta 1 czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Ogórki kroimy w półplastry
Szefowa kuchnipłynu wyparuje **ricotta sprawdzi się jeśli szynka będzie dosyć słona. Jeśli nie będzie – albo dodaj trochę soli do ricotty albo wymieszaj ją 1:1 z serem feta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli chciałbyś wesprzeć rozwój bloga Dziękuję! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Click, if you’d like to support my blog Thank you! Artykuł PIZZA HAWAJSKA pochodzi z serwisu
SandraFrej.comcieście francuskim ze szpinakiem – czyli pyszny i syty obiad :) Tym razem kurczaka nadziałam farszem ze szpinaku i suszonych pomidorów. Wedle uznania suszone pomidory można np. zamienić na ser feta. Pierś z kurc The post Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojezimę , która jest tradycyjnym przepisem mojej Babci i zawsze się udaje! Równie smaczna jest sałatka z fasolką szparagową , na którą znajdziecie przepis tutaj: Sałatka z fasolki szparagowej i sera feta. Fasolka szparagowa do obiadu Jakie są Wasze ulubione przepisy na fasolkę szparagową do obiadu? U nas najczęściej króluje w postaci fit, czyli gotowanej fasolki lub jako fasolka szparagowa
Kulinarne Przebojelitra wody filtrowanej 4 ziela angielskie 3 listki laurowe 1 łyżeczka tymianku 0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku sól i pieprz do podania: ser feta, czarny sezam, natka pietruszki WYKONANIE: Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć na niego pokrojoną w kostkę: cebulę, paprykę, buraki (bez skórki), marchewkę oraz pietruszkę. Przesmaż całość
Słodko-Słony Świat IlonySzybka, smaczna i zdrowa. Składniki: 1 opakowanie miksu sałat 1 melon miodowy 200 g sera feta 2 szalotki 2 łyżki ziaren siemienia lnianego 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergin 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Sałatę rozłożyłem w salaterce. Dodałem do niej obranego i pokrojonego na kawałki melona oraz pokrojoną w kostkę fetę
R'n'G Kitchen