kanapek. Większość resztek się dobrze sprawdzi przy okazji takich past. Kombinujcie. Składniki: 1 wędzona makrela 4 jajka ugotowane na twardo mały pęczek natki pietruszki mały pęczek koperku pół opakowania sera feta 1 ząbek czosnku 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Z makreli pozbywamy się skóry i wszystkich ości, przebrane mięso wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną
Kardamonovyróżyczki pół małej czerwonej cebulki, drobno posiekanej 10 suszonych pomidorów, pokrojone na kawałki 6 łyżek płatków migdałowych, uprażonych na złoto 6 łyżek pestek granatu czubata łyżka posiekanej natki pietruszki ser feta sos: 5 łyżek oliwy 2 łyżki soku z cytryny pół ząbka czosnku pół łyżeczki suszonego oregano sól i pieprz do smaku Kus kus przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu
Dzieje kuchennej Wiewiórymoim przypadku nie było to konieczne. Podgrzej w garnku przez podaniem. Rozlej do miseczek, udekoruj odłożoną pieczoną ciecierzycą oraz listkami bazylii. ➤ Rada: Gotową zupę możesz także posypać pokruszonym serem feta. Wpis powstał we współpracy z Monini
Chilli Czosnek i Oliwatylko przed samym podaniem zapiec z rybą. Smacznego! Polecam też inne dania warzywne: Jak zrobić ratatuj tak jak w bajce Disney’a? Dietetyczne placki z cukinii zapiekane z serem feta Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese Trudność Początkujący Czas przygotowania 10 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas 25 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ
A to pestkazupa była smaczna . Przepisy na tani obiad zazwyczaj są proste. Tani obiad nie musi być nudny. Zupę można podać z grzankami zamiast zwykłej kromki chleba, czy posypać pokruszonym serem feta. Czasami gotuję zupę z gnocchi zamiast zwykłych ziemniaków. Moje dzieci bardzo lubią zupy, więc zawsze staram się wymyślić jakiś nowy przepis na zupę. Tani obiad to również wszelkie gulasze
codojedzeniaużyłam żółtej 15 pomidorków koktajlowych 4 cebulek dymek sól i pieprz do smaku około 3 łyżki oliwy Kruszonka: 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka mąki 50g masła 100g sera feta Nastawiamy piekarnik na 180°. Naczynie żaroodporne skrapiamy odrobiną oliwy. Przygotowujemy warzywa – bakłażana kroimy w półcentymetrową kostkę, w taką samą kostkę kroimy cukinię. Pomidorki kroimy na pół
Smaczna Stronaprosta i pyszna zupa brokułowa gotowana na lekkim rosole drobiowym. Przepis jest sprawdzony i lubiany przez dzieci. Taką zupę można też zmiksować na krem i podać z grzankami lub serem feta. Jeśli lubisz kremowy zupy na bazie warzyw, to gorąco polecam mój przepis na krem z cukinii
AniaGotuje.plsałatki, polecam wykorzystać go np. do kanapek. SKŁADNIKI / 2-4 PORCJE 1/2 brokuła 4 jajka 1/2 główki sałaty lodowej lub 1 opakowanie mieszanki sałat garść pomidorków koktajlowych 100 g sera feta DRESSING 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 łyżeczki miodu 1/2 ząbka czosnku / startego na tarce 3 łyżki soku z cytryny sól, świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE
cool and mintyłyżeczka papryki w proszku (słodkiej) + ostrej do smaku • 1 łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego (kuminu) • 1 łyżeczka zmielonej kolendry • 1/2 łyżeczki kurkumy • 1/2 łyżeczki cynamonu Do podania: mięta i ser feta Przygotowanie : Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kabaczka umyć, przekroić wzdłuż na 2 części. Usunąć pestki, miąższ wyjąć łyżeczką pozostawiając około 1 cm brzeg miąższu przy samej skórce. Miąższ posiekać
KUCHNIA POLSKAsałat opakowanie świeżych malin łyżka oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: sałatę umyj i przełóż do miski posyp ją malinami polej oliwą posyp świeżo zmielonym pieprzem możesz dodać ser feta jeśli lubisz gotowe Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujepatyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie mięso i pomidorki koktajlowe tak przygotowane szaszłyki piecz w 220 stopniach przez kwadrans podawaj z ulubionymi dodatkami, ja proponuję ryż, sałatkę z rukoli i sera fety oraz domowy sos czosnkowy Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSkładniki: opakowanie rukoli pół puszki kukurydzy pół słoika oliwek, ja użyłam zielonych pół opakowania sera feta 1 nektarynka 5 suszonych pomidorów na sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka miodu, pół łyżeczki soli – wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładką masę Przygotowanie: rukolę umyj i przełóż do miski posyp ja kukurydzą pomidory pokrój w mniejsze
Oka w rosole czyli KaFka gotujepomysłów na orzeźwiające sałatki idealne na wakacyjny lunch. Sałatka ze smażonym kozim serem, morelami i botwinką Kozi ser lubi słodkie towarzystwo. Dlatego świetnie smakuje z owocami. Jeśli nie macie botwinki w tej sałatę świetnie sprawdzi się też rukola. Sałatka z arbuzem, miętą i serem feta Sałatka z arbuza jest prosta i pyszna! To najlepszy sposób, żeby orzeźwić się
Niedzielny kucharzprzepisy! Sałatki mogę jeść codziennie zwłaszcza w lato, więc korzystam póki mogę! Sałatka z arbuza Składniki: na 2 porcje 100 g mieszanej sałaty 300 g arbuza 100 g sera feta garść borówek kilka liści mięty pieprzowej kilka liści bazylii 1 awokado 1 ogórek 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka winnego octu sól i pieprz
codojedzeniamłodych buraków ugotowanych na parze lub upieczonych w piekarniku 100 gram wyprażonych migdałów bez skórki olej np. z awokado ząbek czosnku kumin 1/2 łyżeczki * zamiast migdałów możesz dodać sera feta i tymianku zamiast kuminu sól i pieprz do smaku ** zamiast chleba użyłam wrapów warzywnych Papagrin Buraki i migdały z czosnkiem umieść w malakserze, dolej oliwy i zmiksuj na gładką
AZgotuj!