sakiewce mrożone ciasto filo 500 g polędwiczek wieprzowych 1 czerwona papryka 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 1/2 szkl groszku marchewka 3 średnie ziemniaki 2 pomidory 200 g sera feta 1 łyżka suszonego oregano i rozmarynu 1/2 cytryny oliwa roztopione masło do posmarowania ciasta sól, pieprz Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Czosnek wycisnąć przez praskę, dodać do mięsa
Pieguskowa Kuchniamusi być al dente, wtedy zdejmowanie łupinek nie powinno przysporzyć wam większego problemu. Sałatka jest przepyszna ! 250 g bobu w łupinkach 2 jajka 1/2 kostki półtłustego sera feta (tłusty się kruszy) 1 pomidor 1/2 długiego ogórka 1/2 szklanki mrożonego lub świeżego groszku garść rukoli sos 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki musztardy 2-3 łyżki soku
Jadło i czytadłozrobienia, może być dobrym pomysłem na zdrowy lunch lub ciepłą kolację. Świetnie sprawdzi się także jako bardziej wyszukana alternatywa dla ziemniaków do obiadu. Dobrze smakuje posypana pokruszoną fetą lub podana z jajkiem sadzonym. SKŁADNIKI / 2 porcje 1/2 szklanki suchej kaszy gryczanej (lub 1 szklanka wcześniej ugotowanej) 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebula
cool and mintymusiałam Jej przekonywać. Pocieszam się tym, że chociaż koło ryby jej zestaw leżał. Składniki: 150 g ryby najlepiej świeżej 200 g pomidorów z puszki 50 g sera feta oliwa z oliwek sok z cytryny, sól, pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie: posmarowaną oliwą oraz przyprawioną solą, pieprzem i sokiem z cytryny rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym na rybie ułożyć pomidory
Gotowanie z pasjąKolejne proste w przygotowaniu MNIAM! Farsz: 450g mrożonego szpinaku 1 duża cebula drobno posiekana 100g twarogu półtłustego Filet z piersi 50g sera feta Gałka muszkatołowa, sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka 2 łyżeczki oliwy (1 do podsmażenia cebuli i 1 do zamarynowania piersi) Ciasto na naleśniki robimy tak jak lubimy, z tym że smażymy je na suchej patelni Kurczaka
Mamuśka wraca do formyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 150 g makaronu fusilli MALMA, 250 g polędwiczki wieprzowej
JejKuchniaSkładniki: kilka kwiatów cukinii 50 g sera feta 1/2 cebuli czosnkowej 1 duża garść szpinaku pieprz masło ciasto: mąka, woda, sól, pieprz Kwiaty cukinii umyć i usunąć słupek. Osuszyć na … Czytaj dalej Smażone kwiaty cukinii
czarrna od kuchnipyszna polędwica z dorsza w skórce cytrynowej. Do marynaty możemy dodać również koperek lub inne ulubione zioła, będzie jeszcze bardziej aromatycznie. U mnie rybka podana wyłącznie z sałatką z fetą i gruszką , możemy pokusić się o dodatki np. ziemniaczki z wody lub ryż. Polecam! Dorsz cytrynowy Składniki na 2 porcje: 2 kawałki polędwicy z dorsza skórka otarta z cytryny łyżka
Smak mojej kuchniCzy uwielbiacie tarty tak samo jak my? To jeden z... Artykuł TARTA FRANCUSKA Z CUKINIĄ I ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEŁOPATKA W CIEMNYM SOSIE. PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ BABCI PAELLA Z QUINONĄ, MAŁŻAMI I KREWETKAMI! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! SZYBKI OBIAD:PIECZONE WARZYWA Z MAKARONEM, SEREM FETA, PRAŻONYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW! MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU! KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD W 15 MINUT
SMYKWKUCHNImusztardy sól, pieprz Wykonanie: *Pierś z kurczaka oprószamy sola, pieprzem, słodką papryką, kroimy w kosteczkę, obsmażamy na rumiano. *Na talerz wykładamy rukolę, połówki pomidorków, kostki sera feta, kolby kukurydzy pokrojone na małe kawałki. * Miód , musztardę, olej lniany mieszamy. Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Tak przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę
Z Majeczką w kuchnijakiego przepisu poszukujecie, roladki z bakłażana sprawdzą się doskonale. Co więcej, podstawowy przepis możecie dowolnie modyfikować. Dzisiaj prezentuję wam moją ulubioną wersję z pastą na bazie sera feta i orzechów . Koniecznie spróbujcie i dajcie mi znać, jak wam smakowała! Więcej
Okolice Palnikaminut, aby pozbyć się nadmiaru soku. Pomidory przełożyć do salaterki, posiekać drobno zioła i cebulę . Wymieszać, dodać, oliwę i doprawić do smaku. Na wierzchu można posypac serem feta. Smacznego
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktakże Wam. Spróbujcie. Składniki: • 2 średnie pomidory • 1 dojrzałe awokado • 1 pęczek drobnego szczypiorku • 2-3 gałązki natki pietruszki • 1 czerwona cebula • 1 ząbek czosnku • 5 plastrów sera feta • oliwa z oliwek • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Pomidory pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. 2. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka. 3. Awokado pokroić w kostkę. Najpierw przeciąć
W mojej kuchniszybko się robi tą sałatkę to jeszcze jest zdrowa i niskokaloryczna. Na zmianę z kalafiorową mogę jeść codziennie. Polecam! Składniki: jeden spory brokuł jedna czerwona papryka pół sera feta ćwiartka cebuli Składniki na dresing: 2 łyżeczki dżemu figowego (ewentualnie miodu) łyżeczka musztardy (ja daję musztardę z chrzanem) pół małego jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku Wykonanie: Brokuł dzielimy
Mama z miasta