wiele pracy i wysiłku! Schab w sosie śliwkowym Kurczak w glazurze pomarańczowo-imbirowej Pieczone udka z kurczaka Sałatka ziemniaczana Kurczak a la Stroganow Polędwiczki z suszonymi pomidorami i serem feta Kurczak w sosie karmelowym z nerkowcami Wołowina w pomarańczach
Kulinarne Inspiracjekonopny, oliwa z oliwek i wiele innych. Znajdziecie tutaj chyba każdy możliwy olej i oliwę. Nie wiecie do czego ich używać? Zapytajcie - Pani Oliwka to skarbnica wiedzy. Ser feta - miałam okazję spróbować koziego. W prawdziwej sałatce greckiej, z prawdziwymi i pysznymi oliwkami to prawdziwa poezja. Ma całkiem inny smak niż "sklepowy". Jet lekko kwaśny, nie aż tak słony
Czarnawisienkagwarantuje efekt, smak i zbilansowany posiłek. Składniki: 400 g różyczek brokułów (mogą być mrożone) 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 czerwone papryki puszka kukurydzy konserwowej (odsączona) opakowanie sera feta duży jogurt grecki 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę świeżo mielony pieprz duża garść słonecznika łuskanego Brokuły i ziemniaki gotujemy osobno w osolonej wodzie (al dente) i odstawiamy do ostygnięcia
Ugotowane pozamiatanecebula 100 ml śmietany 18% 2-3 łyżki majonezu 3 łyżeczki chrzanu sól pieprz cukier pieprz ziołowy pół łyżeczki suszonych ogórków kiszonych papryczki marynowane z serem feta (kilka sztuk) Śledzie moczymy lub jeśli są marynowane, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, luźno wykładamy na dnie naczynia, posypujemy posiekaną drobno cebulą i suszonymi ogórkami. Majonez mieszamy ze śmietaną
Gotowanie jest łatwenależy ugotować, zajmie ona trochę więcej czasu na przygotowanie, ale jest warta swojego czasu Podaję ją z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Zobaczcie też: Sałatka brokułowa z serem feta i kukurydzą Przepis na sałatkę makaronową z brokułami Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 200 g makaronu główka brokuła 4 jajka 10 pomidorów suszonych
Kuchnia Bazyliikapusta ma dużo wody i „znika” podczas obróbki termicznej. Ta porcja wystarczyła więc tylko dla czterech osób. Jedliśmy z młodymi ziemniakami pieczonymi z serem feta. Przepis wkrótce na blogu
To co kochamkaparów… wybaczcie, nie znalazłam. Składniki na 2 porcje: • ok. 15 małych pomidorków koktajlowych • 2 mini cukinie • 1/2 cebuli • 1/2 papryki • kilka oliwek • kilka kaparów • 2 kawałki sera feta • 1 łyżeczka octu winnego • 3 łyżki oliwy • sól, pieprz do smaku • suszone zioła: oregano, bazylia Wykonanie: • Cukinię pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, a paprykę
To co kochaminna bajka! - świeży ogórek -mix sałat najwyższej jakości - garść prażonych na suchej patelni pestek dyni - pomidorki koktajlowe - olej z ostropestu tłoczony na zimno gdyż dbam o moją wątrobę - ser feta - glassa di soia z octem balsamicznym z Modeny - sól różowa himalajska Z podanych składników skomponuj sałatkę. Wcinaj na zdrowie, piękna cerę i dobre samopoczucie
Z Kuchni Do Kuchniblogu znajdziecie przepis na kotleciki drobiowe z dodatkiem kukurydzy , sera feta i zielonej pietruszki . Dzisiaj zachęcam do przygotowania kotletów siekanych wraz z dodatkiem groszku. Pomysł na urozmaicenie dań z wykorzystaniem piersi z kurczaka. Poniższe kotleciki są proste do przygotowania i bardzo smaczne :) Polecam! Składniki na porcję dla 4 osób: 0,5 kg piersi z kurczaka 250-280 g groszku
UgotowaćPrzyprawa do mięsa Ostra czerwona papryka 1 łyżeczka liścia lubczyku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego Dodatkowo: 1 czerwona papryka 4 pomidory 1 ogórek 4 łyżki pistacji 150 g sera feta 10 czarnych oliwek 1 opakowanie mixu sałat Active lub Party od Fit&Easy 100 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku Filet z kurczaka nacieramy dokładnie przyprawą
VioletoweKucharzenieprzygotować dodając do niego to, co najbardziej lubimy! Książka - nagroda wędruje do Julii i Kuby, którzy przysłali przepis na makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym z serkiem feta. Połączenie smaków, które pewnie większość z Was doskonale zna, więc dlaczego ten przepis wygrywa? Ano dlatego, że Julka pokazała w swoim wpisie, że oprócz smaku w kuchni liczy się
Moje Kuchenne Rewelacjezalega w kuchennej szafce: kasze, komosę, soczewicę. Jest to dobry sposób na zagospodarowanie zapasów lub resztek. Wybór dodatków jest dowolny. Poza warzywami i kaszą można dorzucić na przykład ser feta, grzanki, kawałki kurczaka itd. Jak to z każdą sałatką, ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia i stan lodówki. Taką sałatkę bez trudu można zapakować i zabrać do pracy. Składniki
Smakowity Blog Kulinarny