się na tym, że jemy awokado często i pod różnymi postaciami. Zapiekane awokado z jajkiem cieszy się na blogu dużą popularnością, podobnie jak tartaletki wiosenne z nadzieniem z sera feta i awokado . Pomijając walory smakowe i wizualne, awokado to wspaniałe źródło witamin i mikroelementów. Warto, aby zagościło w naszych kuchniach na dobre. Składniki: 1 awokado 6 jajek sól
Codzienna kuchnia niecodziennaKaszy Jaglanej ✔ 100 g Przecieru Pomidorowego ✔ 50 g Kiełków ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 1 Całe Jajko L ✔ Szczypiorek ✔ 100 g Cebuli ✔ 125 g Sera Fety Light ✔ Sól ✔ Pieprz ✔ Papryczka Chili - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 2089 Węglowodany 246 g Białko 162 g Tłuszcze
Sylwetka Od KuchniSałatka jest pyszna sama w sobie, można zwyczajnie wymieszać składniki i podać ją w misce. składniki: podwójna pierś z kurczaka średniej wielkości korzeń selera puszka ananasa 125 g sera feta 4 ogórki konserwowe pęczek szczypioru sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego łyżka soku z ananasa sól, pieprz do smaku ponadto: przyprawa do pieczonego kurczaka 4 łyżki oliwy
6niebopapryczki można kupić w sklepie, ale domowe są o wiele lepsze i dużo tańsze. 10 papryczek czereśniowych 150-200g serka śmietankowego (dowolna kompozycja smakowa, może być też ser feta) Zalewa: 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka oregano 300 ml oleju 2 łyżki octu jabłkowego Papryczki poucinać od góry. Ze środka dokładnie usunąć nasiona i umyte przełożyć do garnka
Di gotujemoje najnowsze nabytki pochodzące z tego sklepu. Moghrabieh - izraelski kuskus O tych małych kuleczkach pisałam Wam już kilka słów w środę, przy okazji przepisu na sałatkę z warzywami, fetą i kuminowym jogurtem . Kupiłam je z ciekawości, bo zwykłego kuskusu używam dość często. Moghrabieh, moughrabieh, mograbie , ptitim , kuskus izraelski, libański, perłowy, a nawet gruby czy olbrzymi (po ang. giant coussous
Chilli Czosnek i Oliwaulubione dodatki ... tutaj : sałata szpinak ogórek świeży papryka marchewka kalafior - pieczony około 8 minut w piekarniku ( 180 stopni) polany oliwa i posypany kurkumą natka pietruszki pestki dyni ser feta rozgnieciony z dodatkiem ugotowanego i startego buraka plus jeden ząbek czosnku Smacznego
na gaziemasła PRZYGOTOWANIE Szpinak myjemy i siekamy drobno. Podsmażamy na małej patelni na maśle. Jajka roztrzepujemy i doprawiamy pieprzem i ziołami - sól nie będzie potrzebna, gdyż słoność nada feta. Ser kroimy w kosteczkę, oliwki w plasterki. Zalewamy szpinak jajkami, osypujemy serem i oliwkami. Smażymy chwilę na średnim ogniu, aż trochę się zetnie, po czym przykrywamy do całkowitego ścięcia. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjenakładamy na usmażoną stronę pieczarki i na nie ser żółty. Patelnię przykrywamy i smażymy na małym ogniu do momentu jak ser się rozpuści. Podajemy np z brokułami posypanymi serem feta i pieprzem
Piekielna Kuchnia Patiłyżeczki suszonych drożdży 1/2 szklanki ciepłego mleka 30g stopionego masła 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli ponadto: 1/2 szklanki pokrojonych oliwek 150g pokrojonego w kostkę sera feta 2 łyżki oregano 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Do dużej miski wlać połowę wody i wsypać cukier, następnie drożdże i odstawić na 5-6 minut
Prosto i Smacznie z Anetąprzepis na wytrawne tartaletki z burakami, co prawda bazuje na gotowym cieście francuskim, którego unikam, ale przeskoczę to robiąc spody z kruchego, bezglutenowego ciasta. Pilaw z porami, zieloną pszenicą, fetą i orzeszkami pinii. Przepis do lekkiego tuningu ale do zweganizowania. Przyznaję się, że dopiero niedawno skusiłam się na zakup orzeszków piniowych, bo cena mnie porażała, ale już wiem dlaczego
greenscarfsię cudnie komponują. Ze wszystkim. Sałatka z czerwonymi pomarańczami i granatem Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 2 czerwone pomarańcze 1/2 opakowania listków rukoli 75 g sera feta ziarenka z 1/2 granata czarne oliwki pomidorki koktajlowe 1/3 szklanki oliwy z oliwek EV 2 łyżki octu balsamicznego pieprz sól Wykonanie: Pomarańcze dokładnie myjemy i obieramy ze skórki pozbywając się całego albedo
Kulinarne przygody Gatitytymi obfitującymi w różnorodność smaków i kolorów. Ta sałatka absolutnie nie znajdzie się poza podium! Prosta, szybka, niskokaloryczna i naprawdę pyszna. Spróbujesz? Składniki: 1 brokuł 1 kostka sera Feta 1/2 czerwonej papryki 1 duży jogurt naturalny 2-3 ząbki czosnku szczypta soli odrobina soku z cytryny Brokuła podzielić na różyczki, dokładnie umyć i włożyć do gotującej się wody
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaszklanki mleka, - 2 jajka, - łyżka oleju, - 1 burak, - sól. Do środka można dodać nutellę, dżem, słodki twarożek lub przyrządzić naleśniki na słono np. ze szpinakiem i serem feta. Na zdjęciu naleśniki z twarożkiem kokosowym. Twarożek kokosowy (wszystkie składniki blendujemy razem): - 1 kostka twarogu chudego, - łyżka jogurtu greckiego, - 2 łyżki wiórków kokosowych, - 2 łyżki cukru. Przygotowanie naleśników: 1. Buraka umyć
two broke sistersbuliōnu połra 17 kartołfli 18 Roztomajtych recept ōw to łoni tam majōm tela, co my na panczkraut i jak zawsze mogecie sie sam tyż trocha poeksperymyntować. Nojprzōd na fecie abo maśle zeszklijcie pokrōno 19 cebula, potyn dociepcie tam umyty i potargany na mańsze 20 kōnski 21 grinkōłl (te twarde łodygi tyż wyczajście 22 ). Dolyjcie do tego trocha wody abo buliōnu
Chop w kuchnisałatka grecka. Oryginalnie podawana jest z plastrem sera na wierzchu. Składniki 3 pomidory 1 ogórek 1 czerwona cebula 1 zielona papryka 15 sztuk czarnych oliwek 200 g sera feta 100 ml oliwy z oliwek 2 łyżki octu winnego natka pietruszki pieprz oregano suszone Przygotowanie Pomidory po umyciu i osuszeniu pokroiłem w ósemki, obranego ogórka w pół plasterki
R'n'G Kitchen