bazyliowego pesto Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami, papryką, rzodkiewkami i jajkiem w dressingu miodowo-musztardowym Kasza blugur z brokułami i czosnkiem Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Ogórki małosolne w plasterkach Ratatuja z bobem Sałatka z soczewicy i cukinii Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek
Moja smaczna kuchniaburaków czy też chodniku z zakwasem buraczanym . Natomiast dziś zapraszam na przepis na ciepło z botwiną w roli głównej, czyli będzie tarta z botwinką, z dodatkiem sera feta. Pyszna na ciepło, jak napisałam, ale ja lubię ją też na zimno. Tarta z botwinką Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o średnicy 28 cm Składniki
Kulinarne przygody Gatitypokrojone na połówki truskawki i gotuj sos jeszcze 2-3 minuty. Gotowe filety rozłóż na talerzu i polej sosem w truskawkami. Podawaj je z sałatą, np. roszponką z kozim serem, fetą lub ricottą. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonypodajemy do świeżych lub gotowanych warzyw. Doskonale smakuje także z warzywnymi burgerami. O właściwościach odżywczych rukoli można przeczytać w przepisie na sałatkę z tą sałatą oraz fetą
My Chcemy Jeśćjuż mocno dojrzałe, ale nie za miękkie- wtedy szybciej się upieką) puszka tuńczyka w sosie własnym lub wodzie 1 łyżka twarogu (najlepiej przemielony jak np. Emilka) 3 plastry sera feta o najniższej zawartości tłuszczu (można też wykorzystać mozzarelle light, jednak mi bardziej pasowała feta) 2 łyżki posiekanej pory sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Myjemy pomidory, następnie obcinamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpierś z kurczaka + marynata (łyżka koncentratu pomidorowego + sól morska + pieprz + papryka czerwona + zioła prowansalskie) około 4 pomidorów z puszki około 0,5 szklanki kukurydzy około 5 cienkich plastrów sera feta (ten o najniższej zawartości tłuszczu) panierka: jajko + przemielone (ale nie całkowicie) płatki owsiane Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy na drobne kawałki, a następnie obtaczamy w marynacie i wstawiamy na około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćleczenie białaczki. Zawarte w burakach barwniki należą do bardzo silnych przeciwutleniaczy i czterokrotnie zwiększają przyswajanie tlenu przez komórki. Wspomagają więc układ krwionośny. ( źródło ) Składniki (porcja): około 4 buraki ser feta (około 2 plastry) garść roszponki mieszanka prażonych ziaren Euforia Ziarenkowo dressing musztardowo-miodowy: łyżeczka musztardy, łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka miodu, łyżka octu balsamicznego Sposób przygotowania: Buraki myjemy, owijamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmąkę 70g mąki razowej pszennej 0,5 łyżeczki sody około 70 ml jogurtu naturalnego łyżka oleju rzepakowego (7g) około 50ml wody jako dodatki: koncentrat, oliwki, kurczak, papryka, ser feta Sposób przygotowania: W jednej misce mieszamy suche, a w drugiej mokre składniki do suchych składników dodajemy mokre i dokładnie mieszamy, a następnie ugniatamy ręką (jeśli będzie za mało się
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpieczenia Szpinakowe muffiny - 2 szklanki szpinaku - 1 i 1/2 szklanka mąki - 2 jajka - 2 łyżki oleju - ulubione przyprawy - pieprz, sól - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - ser feta arla apetina Przygotowanie : Muffiny robi się podobnie, do jednych trzeba zblendować szpinak z odrobiną wody, do drugich zblendować buraczka ( lub przepuścić przez maszynkę), jeśli macie zbyt słaby
zdrowa vege kuchniaaga34 | blog: All roads lead to kitchen Wege makaron z cukinią i marchewką autorka: aga34 | blog: All roads lead to kitchen Placki z cukinii i marchewki z pomidorami i fetą autorka: matra | blog: Nie umiem gotować! Marchewka glazurowana autorka: wypiekanki | blog: Ciastka i nie tylko ... Sok marchewkowy i pyszny obiad autorka: Ala Z | blog: Healthy food and other things zapiekanka
Weekendy w domu i ogrodziewaga suchego makaronu, przed ugotowaniem) - 100 g szpinaku świeżego lub mrożonego - 1/3 szklanki sosu pomidorowego lub 2 średnie, dojrzałe pomidory - 1 mała cebula - 3 ząbki czosnku - 50 g sera feta - szczypta pieprzu, soli, gałki muszkatołowej i jeden liść laurowy - 2 łyżki oleju Wstaw wodę na makaron, a następnie gdy woda zawrze,posól ją i wrzuć makaron. Gotuj w/g przepisu
Pasje JolkiSkładniki : pomidorki koktajlowe mix sałat ser feta kiełki brokuła papryka czerwona ziarna słonecznika i dyni Składniki na sos : miód cytryna oliwa musztarda Przygotowanie : Umyte pomidorki pokroić na mniejsze, fetę i paprykę również pokroić Sałaty można lekko rozdrobnić Składniki połączyć, posypać ziarnami, oraz kiełkami, polać sosem i wymieszać
Proste Potrawypotrawy, a jeszcze lepiej byłoby, gdyby ktoś podał mi je gotowe na tych cudnych naczyniach :) Małgorzata K. - drożdżówki z chałwą Big Czu - pierogi ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą Bon Appetit Małgorzaty - gołąbki w liściach winogronowych z ryżem i oliwkami GRATULUJĘ!!! I proszę o podanie adresów do wysyłki na mojego maila, czyli bistro.mama@hotmail.com :) G Małgorzata
bistro mamaPiersi kurczaka po amerykańsku 8. Grillowany kurczak caprese 9. Gumbo z kurczakiem 10. Sałatka gyros 11. Kanapka souvlaki 12. R osół z serowo-mięsnymi pulpecikami 13. Pierogi z kurczakiem, fetą i szpinakiem 14. Zapiekane bułki z wątróbka drobiową 15. Roladki z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą 16. Kurczak w cieście z sosem słodko-kwaśnym 17. Enchiladas z kurczakiem i fasolą
Przepisy AleksandryDzisiejszy omlet, na który zapraszam Was, jest inny. Puszysty, dość zwarty i wytrawny. Jarmuż i marchewka dodają mu koloru i ciekawego smaku, który dość zdecydowanie zaostrza ser feta. Takim omletem na pewno naje się ktoś bardzo głodny, gwarantuję :) Składniki na 1 duży omlet: 2 spore garście jarmużu , 1 średnia szalotka , 2-3 cm ostrej papryczki chili
Codzienna kuchnia niecodzienna