ser feta - 6431 przepisów (strona:148/429)

Pieczony naleśnik – dutch baby 263

Błyskawiczna pizza w 15 minut Pizza doskonale sprawdza się nie tylko na domowy obiad, ale ... Ziołowe tortille Tortille to popularne na całym świecie meksykańskie placki z... Scones z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami Scones z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami z rozmarynową... Post Pieczony naleśnik – dutch baby pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Polędwiczka po koreańsku z papryką i brokułem 230

pizzowe - nie tylko dla kibica Dziś rozpoczyna się turniej Euro 2012. Prawdopodobnie znaczn... Szaszłyki hawajskie Dziś polecam coś na lekki obiad. Szaszłyki hawajskie - ze sł... Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami to wegeta... Makaron z pomidorami i mascarpone Pomysł na makaron z pomidorami i mascarpone znalazłam w zagr... Post Polędwiczka po koreańsku

Poezja smaku
Sałatka chlebowa 164

Sałatka chlebowa w stylu panzanella salad . Macie chęć spróbować tej niesamowitej sałatki chlebowej, która jest pełna pomidorów, sałaty rzymskiej, sera feta, grzanek i sosu winegret. Klasyczny i najbardziej popularny sos do sałatek na bazie oliwy, z sokiem z cytryny lub octem winnym, solą, pieprzem oraz opcjonalnie ze świeżą bazylią i czosnkiem. Ponieważ sałatka panzanella rzeczywiście oznacza „sałatkę chlebową(...)czosnek. Trochę sera i posiekana świeża bazylia. Polecam też włoską sałatkę makaronową. Składniki na sałatkę chlebową: Sałata rzymska świeża bazylia pomidorki koktajlowe żółte i czerwone ser sałatkowy w stylu feta sól i pieprz grzanki z chleba ( 3 kromki chleba bez skóry, pokroić w kostkę, dodać 2 łyżki oleju i 2 szczypty oregano, podsmażyć na suchej rozgrzanej patelni) sos winegret

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wytrawna owsianka z grzybami, jajkiem sadzonym, grillowaną cukinią, awokado. Śniadanie idealne! 112

Łowicz szczypta soli i pieprzu oraz gałki muszkatołowej  1/2 małej cukinii odrobina awokado jajko  oliwa z oliwek do smażenia  odrobina papryki czerwonej  odrobina pokruszonego sera feta natka pietruszki  Płatki gotuję w wodzie z dodatkiem pokrojonych grzybów leśnych. Na koniec gotowania dodaję sos ciemny Łowicz oraz sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Cukinię kroję w plastry. Część(...)grilluję, kilka plastrów pozostawiam surowych. Jajko smażę na patelni. Awokado i paprykę kroję. Fetę kruszę a natkę pietruszki siekam. Ugotowaną owsiankę podaję z pokrojonymi warzywami, grillowaną cukinią, jajkiem sadzonym oraz natką pietruszki. Najlepiej smakuje na ciepło.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Roladki bakłażanowe w sosie pomidorowym 209

ukochanych są roladki, które przygotowuję bardzo często. Jakiś czas temu pokazywałam wam np. przepis na r oladki z bakłażana z pastą orzechową . Dzisiaj serwuję wam roladki z nadzieniem z fety w aromatycznym sosie pomidorowym. Koniecznie spróbujcie! Więcej

Okolice Palnika
Papryka faszerowana kaszą gryczaną 242

Większość przepisów pokazuje sposób przygotowania papryki faszerowanej mięsem mielonym z dodatkiem ryżu. Ja natomiast w tym wpisie chciałbym Wam pokazać jak możemy przygotować jeszcze bardziej zdrową

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti aglio olio z suszonymi pomidorami 228

Składniki: makaron spaghetti 250g pierś z kurczaka 200g suszone pomidory z kaparami (wg uznania) 1 duża cebula 1 ząbek czosnku ser feta ziarna słoneczika bazylia, papryka ostra sól pieprz Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy al dente. 2. Między czasie na oleju z pomidorów smażymy pokrojoną w piórka cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. 3. Dodemy pokrojonego w kostkę kurczaka i przyprawiamy(...)koniec dodajemy suszone pomidory i jeszcze chwilę smażymy. 5. Zawartość patelni łączymy z makaronem i delikatnie mieszamy. 6. Układamy makaron na talerzu, posypujemy ziarnami słonecznika i pokrojoną w kostkę fetą. 7. Dekorujemy listami roszponki, bądz rukoli. Smacznego

FITBUuK
Drożdżowa tarta z leśnymi grzybami i jajkiem 119

łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru ¾ szklanki ciepłej wody 20 g świeżych drożdży Farsz: 200 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku 100 g sera feta 300 g leśnych grzybów 5 jajek 150 g żółtego sera Natka pietruszki do posypania Grzyby leśne dokładnie czyścimy i gotujemy w wodzie przez 30 minut. Podczas gotowania zbieramy szum i pod koniec(...)Ciasto drożdżowe rozwałkowujemy na duży placek na blacie oprószonym mąką. Wycinamy koło, które będzie pasowało do foremki o średnicy 26 cm. Dno tarty smarujemy szpinakiem. Następnie wykładamy kawałki sera feta oraz usmażone grzyby z jajkiem. Wierzch obsypujemy startym na bardzo drobnych oczkach serem. Z pozostałości ciasta możemy zrobić warkocz na brzeg tarty. Pieczemy w 200*C przez 20 minut. Przed

VioletoweKucharzenie
Chaczapuri adżarskie 170

ciepłej wody łyżeczka cukru sól 5 łyżek oleju Farsz: około 500 g bundzu startego na tarce o grubych oczkach (może też być ser koryciński lub wymieszana pół na pół feta z mozarellą) po jednym żółtku na łódeczkę (u mnie 6) 50 g masła Drożdże przekładamy do kubeczka i dodajemy do nich łyżeczkę cukru. Mieszamy, aż drożdże staną się płynne

PatiGotuje
Sałatka z serem i szynką 130

jeśli szykujemy wieczorem do pracy, polecamy sałatę rzymską) i sosem winegret. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki 1 sałata lodowa 80 g szynki prosciutto 100 g sera feta 10-15 kolorowych pomidorków koktajlowych 1/2 zielonej papryki 2 szalotki 2 łyżki kaparów 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu sos winegret (około 50 ml)     Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Pierogi z dyniowym farszem 174

herbatą. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Wam życzę! Składniki Ciasto -50 dag mąki -jajko -1 szkl. ciepłej wody -2 łyżki oleju Farsz -ok 1 kg dyni -20 dag sera feta -3 ząbki czosnku -mały kawałek imbiru -po szczypcie soli, pieprzu, cukru, i curry Oraz -kwaśna śmietana -pestki dyni Przygotowanie Dynię myjemy, przekrawamy, i usuwamy gniazdo nasienne. Obieramy, miąższ kroimy(...)oleju, a następnie dusimy, aż dynia będzie miękka. Doprawiamy solą, pieprzem, curry, cukrem oraz obranym i startym na tarce o małych oczkach imbirem. Mieszamy i zdejmujemy z ognia. Fetę kroimy w kawałki. Mieszamy z dynią. Z mąki, 2 łyżek oleju, jajka i ok. szklanki ciepłej wody zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkujemy na oprószonej mąką stolnicy. Wykrawamy kółka. Na środek wykładamy porcje

Zielona Kuchnia
Sałatka z gillowanych warzyw z kuskusem 165

sałatki. składniki: 2 papryki 2 cebule 2 średnie cukinie po ok 500 g 1 duży bakłażan ok 700 g 300 g pomidorków koktajlowych 250 g sera sałatkowego a'la feta natka pietruszki 1 szklanka kuskusu zioła włoskie olej przyprawa do grillowanych warzyw duża garść posiekanej natki pietruszki Papryki przekroić na pół i oczyścić z nasion. Cukinie dokładnie umyć

Monia miesza i gotuje
Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i figami 137

Poniżej przepis na jedno z moich Chorwackich dań. Tam smakowało mi bajecznie!  Składniki na dwie porcje: 1 duży burak  8-10 fioletowych fig 50 gram sera feta garść szpinaku  sok z cytryny  1 łyżka octu balsamicznego  1 łyżka syropu klonowego  Buraka owijam folią i piekę 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni(...)syropie klonowym. W tym czasie myję szpinak a figi kroję na ćwiartki. Na talerzu lub desce układam szpinak, na nim plastry buraka oraz ćwiartki fig. Posypuję całość pokruszoną fetą i polewam sokiem z cytryny. Podaję od razu, najlepiej z ćwiartkami cytryny.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Faszerowane bakłażany 152

szybkie w przygotowaniu, nie wymaga dużej liczby składników a efekt jest powalający. Zapraszam! Składniki: 2 duże bakłażany 25 dag mielonego mięsa z indyka 20 dag boczniaków 10 dag sera feta 1 mała cukinia 1 żółta papryka 1 pomidor 1 cebula 2 ząbki czosnku olej 1,2 1/2 pęczka bazylii, sól, pieprz, oregano Przygotowanie: 1. Bakłażany dokładnie umyć i przekroić

Życie ze smakiem
Pasta na kanaki z pieczonej dyni i fety 178

przekąska podana na krakersie-mniam...koniecznie spróbujcie jak lubicie dynie-nie będziecie żałować-polecam gorąco!! Składniki: ok. jedna mała dynia najlepiej hokkaido 2 łyżki oliwy 140 g sera typu feta 2 ząbki czosnku kawałek ostrej papryczki chilli 2 łyżki posiekanej bazylii 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka oleju z pestek dyni(do smaku-opcjonalnie) sól, pieprz  Przygotowanie: Dynie kroimy(...)stopniach ok 20-30 min (do miękkości). Dynię po wystudzeniu łyżką oddzielamy od skórki (skórkę wyrzucamy) i dajemy do blendera (u mnie wyszła szklanka tego dyniowego puree),dodajemy ser feta,posiekany czosnek ,papryczkę i bazylię olej z pestek dyni i sok z cytryny -miksujemy wszystko razem na gładką masę-jak by było za gęste to można dodać jeszcze odrobinę oliwy

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania