ser biały - 9461 przepisów (strona:56/631)

Biszkopt z kremem malinowo-śmietanowym i kremem serowo-czekoladowym 135

proste i pyszne ciasto ze składników które akurat miałam w domu. Biszkopt przełożyłam dwoma kremami jeden na bazie bitej śmietany i malin z galaretką a drugi na bazie sera białego nutelli i przezroczystej galaretki cytrynowej.  Ciasto jest proste w wykonaniu i nie może się nie udać . Zapraszam do wypróbowania :)    Składniki na biszkopt : 5 jajek 3/4 szklanki cukru(...)kremówki 30 % 2 łyżki cukru  1 cukier waniliowy Składniki na krem z nutellą : 2 galaretki przezroczyste cytrynowe Winiary 500 ml przegotowanej wody 1 kopiasta łyżka nutelli 250 g sera białego 3/4 szklanki mleka Blaszka o wymiarach 39/26 cm  Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na gęsty kogel mogel. Następnie przesiewamy obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych 108

Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych przepis: - 5 x serek waniliowy homogenizowany po 150 g każdy - 300 ml mleka (dowolne krowie, kokosowe - bez śmietanki, roślinne) - 200 g sera białego chudego - 3 małe dojrzałe banany lub dwa duże - cukier ( ja nie dodaje cukru do sernika, dodaje w tym celu banany bardzo dojrzałe i one robią robotę, jednak jeśli lubisz(...)słodkie dodaj od 2 do 4 łyżek cukru pudru) - 30 g żelatyny - 50 -80 ml wrzątku We wrzątku rozpuść żelatynę. Przelej do misy blendera dodaj banany, mleko, serki i ser biały zmiksuj dokładnie.  Do średniej wysokiej tortownicy lub dużej niższej, na dno włóż kilka kruchych ciasteczek lub biszkoptów, możesz też zrobić sernik bez spodu. Wylej masę i wstaw

SMYKWKUCHNI
Naleśniki z serem i sosem truskawkowym 100

smaczny obiad na słodko.   Składniki Ciasto: 1 jajko 250 ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5-6 łyżek mąki 15 g cukru waniliowego Masa serowa: 500 g sera białego tłustego 200 ml słodkiej śmietany 15 g cukru waniliowego 50 g cukru 5 ml ekstraktu waniliowego 2 żółtka Sos truskawkowy: 1 dżem truskawkowy 50 ml wody cynamon   Przygotowanie(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mleko dokładnie łączymy z jajkiem, mąką, proszkiem i cukrem waniliowym. Z przygotowanego ciasta   smażymy naleśniki. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i cukrem. Dodajemy ser biały ( stopniowo ) cały czas miksując. Następnie do masy dodajemy żółtka, ekstrakt waniliowy. Masę dokładnie wyrabiamy. Naleśniki smarujemy masą serową i składamy w kopertę. W rondelku rozpuszczamy dżem truskawkowy, dodajemy wodę

R'n'G Kitchen
Drożdżówki gniazdka 153

Drożdżówki to taki uniwersalny wypiek, który smakuje wszystkim. Łatwy, w miarę bezproblemowy, a jakże pyszny! Można przygotowywać z dowolnymi nadzieniami. Moje ulubione są z białym serem i owocami. Kocham maliny, ale z braku laku użyłam innych owoców: borówek amerykańskich i jeżyn, które lubi mój mąż. Smak jest naprawdę godny polecenia. Wiadomo, nie ma nic lepszego niż domowa bułeczka :) Składniki: CIASTO(...)świeżych drożdży 2 zaokrąglone łyżki cukru 1/2 szklanki mleka 30 g masła 1 jajko 300 g mąki pszennej MASA SEROWA: 200 g białego sera twarogowego w kostce 2 czubate łyżki cukru 1 płaska łyżką mąki ziemniaczanej ok. 300 g świeżych jeżyn i borówek amerykańskich Przygotowanie: Drożdże pokruszyć do miski, posypać cukrem, odstawić na ok. 3 minuty, wlać lekko ciepłe mleko

Cakes By Kejt
MAKARON Z KARMELIZOWANYMI OWOCAMI I KWIATAMI JADALNYMI 98

Lubicie makarony? Zapraszam więc Was na typowo letnie danie z makaronem i owocami 180 g makaronu spaghetti 120 g sera białego 350 g owoców sezonowych (czereśnie, truskawki, maliny, morele) 6 łyżek miodu 150 ml octu balsamicznego płatki kwiatów jadanych wiórki kokosowe Makaron gotujemy al dente w wodzie. Owoce myjemy. Czereśnie kroimy na pół. Truskawki i morele kroimy na mniejsze części(...)Owoce podsmażamy na rozgrzanym miodzie, podlewamy octem balsamicznym i podgrzewamy aż stracą swoją surowość. Ugotowany makaron mieszamy z owocami, Dodajemy pokrojony ser biały oraz płatki kwiatów jadalnych. Posypujemy wiórkami kokosowymi

Kuchnia w oparach
Placuszki z kaszy jęczmiennej z białym serem i koperkiem 121

śniadanie w wersji na słodko. Dziś jednak postanowiłam upiec sobie zgoła odmienną i o wiele zdrowszą wersję placków. Zapraszam Was na pyszne Placuszki z kaszy jęczmiennej z białym serem i koperkiem. Są naprawdę pyszne. Tak pyszne, że mój mały synek zjadł mi połowę porcji i musiałam dorabiać więcej Chyba nie ma większego komplementu niż jego „mniam mniam”. Placuszki(...)chwili (kaszę gotowałam do sałatki ) i na pewno jeszcze nie raz zagoszczą na moim stole (nie tylko w formie śniadania). Składniki: (na 1 porcję – 5 placuszków) 3 łyżki białego sera 1 jajko 4 płaskie łyżki mąki ( u mnie koszalińska Młyny Stoisław ) 4 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej (u mnie perłowa Młyny Stoisław ) 1 łyżka posiekanego koperku + szczypta do dekoracji sól

Słodkie okruszki
Ciasto serowo- orzechowe 472

jajek 1 szklanka cukru kryształu 100g orzechów włoskich mielonych 1/2 szklanki roztopionej margaryny 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 600g białego sera 5 jajek 1,5 szklanki cukru kryształu 2 budynie śmietankowe 100g rodzynek Krem: 250g margaryny (np Kasia, Palma) 100g cukru pudru 1 szklanka kwaśnej 18% śmietany Polewa: 1 mleczna czekolada(...)piec jak biszkopt- do suchego patyczka w 180st C ok 25-30minut. Zimny przekroić na dwa blaty. 2. Sernik: Żółtka utrzeć z cukrem kryształem, dodać podwójnie zmielony biały ser, budynie śmietankowe i rodzynki. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać na wyłożoną papierem formę i piec ok godzinę w temp. 170st C. Studzić najlepiej

Kuchnia w czekoladzie
Kefirowe naleśniki z dżemem jagodowym 168

jeszcze ciepłe. Miałam w planach kilka porwać nad wodę, ale nie mogłam się im oprzeć. Postawiłam na dżem jako dodatek do nich, ale sądzę, że równie dobrze spisze się biały ser lub serek waniliowy, a jeszcze jak dodamy garść świeżych owoców, pycha! Składniki 1,5 szklanki mąki 2 jajka 4 łyżki cukru 400 ml kefiru naturalnego szczypta soli 4 łyżki(...)przygotowania Jajka ubić z cukrem do białości. Dodać mąkę, kefir, szczyptę soli, olej, wymieszać. Smażyć na patelni z obu stron ok 1 min. Podać z ulubionym dżemem lub z białym serem. Smacznego

pink envelope
Pączki serowe oponki z białym twarogiem 86

świeżość dłużej niż tradycyjne pączki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pączki serowe oponki z białym twarogiem 5 od 11 osób Autor: Paweł Clad Danie: Ciastka Kuchnia: Polski Trudność: Łatwe Ilość 50 oponek Przygotowanie 20 min. Smażenie 20 min. Kalorie 300 kcal Oponki i pączusie twarogowe z białym serem w kostce. Najlepszy przepis na pączki i najprostszy sposób wykonania. Mięciutkie oponki serowe(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mąkę pszenną wraz z sodą oczyszczoną przesiej przez sito wprost do dużej misy. Dodaj zwykły cukier i wymieszaj łyżką wszystkie suche składniki ze sobą. Biały ser twarogowy dwukrotnie przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia. Mielony twaróg dodaj do suchych składników wraz z olejkiem waniliowym, żółtkami, kwaśną śmietaną i spirytusem. Zagnieć dłońmi jednolite

ProstePesto.pl
Słodkie bułeczki otrębowe z czarnym bzem, suszonymi śliwkami i płatkami czekoladowymi 142

względu na swoje prozdrowotne właściwości czarny bez został bohaterem tego przepisu. Słodkie bułeczki otrębowe z czarnym bzem, suszonymi śliwkami płatkami czekoladowymi to propozycja na pyszne śniadanie. Składniki 200 g białego sera 150 g otrębów owsianych 80 g suszonych śliwek 200 ml mleka 2 łyżki  dżemu z czarnego bzu Łowicz 2 łyżki płatków czekoladowych 2 łyżki syropu klonowego 1 jajko(...)łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kardamonu ½ łyżeczki imbiru 100 ml wrzątku  Suszone śliwki zalewamy wrzątkim i odstawiamy na 10 minut. Odcedzamy na sicie i blendujemy na masę. Dodajemy biały ser, dżem z czarnego bzu Łowicz , mleko i żółtko. Mieszamy na gładką masę. W misce mieszamy suche składniki – otręby, płatki czekoladowe, cynamon, kardamon, imbir i proszek do pieczenia. Do suchych składników

My Chcemy Jeść
SERNIK Z NADZIEWANYMI JABŁKAMI 195

się oprzeć! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) KRUCHE CIASTO: * mąka pszenna – 400 g * cukier puder – 80 g * masło – 200 g * jajko – 2 szt MASA SEROWA : * ser biały dwukrotnie mielony – 500 g * śmietana kremówka – 100 ml * jajko – 2 szt * budyń waniliowy – 60 g * cukier – 50 g * cukier wanilinowy – 1 op DODATKOWO(...)CIASTO: Mąkę przesiewamy z cukrem,dodajemy masło oraz jajka – wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na ok.15-20 minut. MASA SEROWA: Ser biały ucieramy z kremówką , jajkami , proszkiem budyniowym i cukrami. CAŁOŚĆ: Nagrzewamy piekarnik do 180C. Tortownicę wykładamy na spodzie papierem do pieczenia. Boki dokładnie!!! owijamy folią aluminiową. Całość wkładamy do większej

Ostra na Słodko
sernik tradycyjny 173

foremki (ok. 21×32 cm, wymiary dna foremki), wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i pieczemy w 180 st. C na rumiano. składniki na masę serową: *1500 g sera białego, zmielonego **8 jajek 280 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią 250 g masła, dobrej jakości 1 budyń waniliowy 1 łyżka kaszy manny opcjonalnie: otarta skórka z cytryny(...)pieczemy jeszcze ok. 50-60 min. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Gotowy dowolnie dekorujemy np. oprószamy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. * używam prawdziwego sera białego, domowego, przepis tutaj ** używam prawdziwych wiejskich jajek prosto od kur, które są różnej wielkości *** używam mąki z ziaren, które wiem gdzie urosły

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi ze szpinakiem i bryndzą 164

wizycie na "placu" pojawiła się świeżutka bryndza i ogromny pęk szpinaku. Trzeba było więc zakasać rękawy i zabrać się z pierogi.Składniki:20 dkg bryndzy1/2 pęku szpinaku3 łyżki białego sera (musiałam trochę złamać ostry smak bryndzy)2 łyżki masła2 ząbki czosnku cebulasól i pieprz do smaku 1/2 kg mąkiżółtkociepła wodaPrzygotowanie: Szpinak czyszczę i odrywam łodyżki. Umyty szpinak wrzucam(...)rądla i podduszam na maśle z przeciśniętym czosnkiem. Podduszony szpinak studzę a następnie siekam i przekładam do miski. Dodaję bryndzę i tym razem ze względu na ostry smak bryndzy biały ser. Mieszam na jednolitą masę dosmaczam solą i pieprzem i wkładam do lodówki.W casicie kiedy masa się chłodzi przygotowuję ciasto pierogowe.Na stolnice wysypuje mąkę, dodaję żółtko i   ciepłą

Magiczna kuchnia Darii
Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką 148

doskonały pomysł na letni deser z sezonowymi owocami. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 2 jajka 130g masła 50g drożdży 130ml mleka 4 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: 200g białego sera 1 żółtko 6 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 500g świeżych czerwonych porzeczek mleko do posmarowania bułeczek oliwa do wysmarowania blachy cukier puder do posypania bułeczek Wykonanie: 1. Ciasto: Masło(...)cukrem, a mleko lekko podgrzać. Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, dodać drożdże, jajka, rozpuszczone masło oraz szczyptę soli. Zagnieść i wyrobić ciasto, pozostawić do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Biały ser ugnieść widelcem, dodać żółtko, cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru i całość dokładnie wymieszać. 3. Porzeczki umyć i zasypać 3 łyżkami cukru. 4. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować

Szalona Kuchnia Eweliny
Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką 105

doskonały pomysł na letni deser z sezonowymi owocami. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 2 jajka 130g masła 50g drożdży 130ml mleka 4 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: 200g białego sera 1 żółtko 6 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 500g świeżych czerwonych porzeczek mleko do posmarowania bułeczek oliwa do wysmarowania blachy cukier puder do posypania bułeczek Wykonanie: 1. Ciasto: Masło(...)cukrem, a mleko lekko podgrzać. Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, dodać drożdże, jajka, rozpuszczone masło oraz szczyptę soli. Zagnieść i wyrobić ciasto, pozostawić do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Biały ser ugnieść widelcem, dodać żółtko, cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru i całość dokładnie wymieszać. Porzeczki umyć i zasypać 3 łyżkami cukru. 3. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować masą

Szalona Kuchnia Eweliny